Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ALKARAZ POBEDIO ĐOKOVIĆA SA 3:0 U FINALU VIMBLDONA: Nole se probudio u trećem setu, ali nije imao snage i za preokret (FOTO I VIDEO)

14.07.2024. 14:45 23:15
Piše:
Izvor: Tanjug (AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Mosa'ab Elshamy)

Karlos Alkaraz pobedio je Novaka Đokovića u finalu Vimbldona sa 3:0, po setovima 6:2, 6:2, 7:6.

Treći set

Konačno je Đoković uspeo da dobije jedan uvodni gem u ovom meču. Daleko bolji start našeg tenisera nego u prethodna dva seta za 1:0. Poveo je Nole sa 30:0 u drugom gemu, ali je Alkaraz došao do izjednačenja i to dva puta, a onda na kraju i izjednačio na 1:1. Imao je Alkaraz i šansu za brejk u trećem gemu, poveo je sa 30:0, ali je sada Nole uspeo da dođe do izjednačenja, Alkaraz je dobio novu šansu, ali je Đoković spasao četiri brejk lopte i poveo sa 2:1. Bez izgubljenog poena Alkaraz je došao do 2:2. Uzvratio je Nole, dobio je gem bez izgubljenog poena i poveo sa 3:2. Imao je Đoković šansu da oduzme servis rivalu, odlično je igrao, ali je posle više od 10 minuta igre Alkaraz dobio i izjednačio na 3:3. Posle teškog prethodnog gema, Đoković je bez izgubljenog poena stigao do 4:3. Podigao je značajno nivo igre naš teniser i ovaj meč sada izgleda znatno drugačije. No, ne da se Alkaraz, i lako dolazi do 4:4. Poveo je Alkaraz sa 40:0 na Noletov servis, uspeo je da smanji naš teniser na 40:15, ali je Alkaraz uspeo da dođe do novog brejka i povede sa 5:4. Alkaraz je nastavio sa odličnim servisima i igrom i poveo sa 40:0, a od tri meč lopte nije iskoristio nijednu, izjednačio je Nole na 40:40 i imao brejk šansu koju je iskoristio. Vratio je brejk za 5:5. Ovo je bio prvi brejk Đokovića u meču. Poveo je Đoković sa 6:5 i obezbedio taj-brejk. Dobio je Alkaraz svoj servis gem bez izgubljenog poenai izjednačio na 6:6. Igra se taj-brejk. Taj-brejk je sa 7:4 dobio Alkaraz, a time i meč sa 7:6 - 3:0 za Alkaraza.

Drugi set

Alkaraz je i na početku drugog seta napravio brejk i poveo sa 1:0. Đoković ima problem sa prvim servisom i dalje.Alkaraz igra odlično i pogađa sve, poveo je sa 40:15, Đoković je smanjio i uspeo da stigne do izjednačenja, posle druge duple servis grešeke u meču Alkaraza. Ali, Španac potvrdio brejk posle greške Đokovića za 2:0. Uspeo je najboljim potezom, drop šotom, na meču da Nole smanji na 2:1. Alkaraz je neumoljiv, perfektno igra i vodi sa 3:1. Konačno dobar gem Đokovića, dobio je svoj servis gem sa nulom i smanjio na 3:2.Alkaraz opet dominira, dobija servis gem sa nulom, čuva brejk i vodi sa 4:2. Đokoviću ništa ne polazi za rukom, na kraju je duplom servis greškom dozvolio Alkarazu da napravi novi brejk i povede sa velikih 5:2. Uspeo je Alkaraz još jednom da stigne do 6:2 i za samo sat i 15 minuta povede sa ogromnih 2:0 u setovima.

 

Prvi set

Alkaraz je već na početku napravio brejk, uspeo je da iskoristi petu šansu i posle 14 minuta, koliko je trajao prvi gem, došao do vođstva od 1:0. Alkaraz je lako dobio svoj servis gem i potvrdio brejk za 2:0. Uspeo je Đoković da smanji na 2:1, iako je gubio sa 15:30. Ponovo siguran Španac, dobio je svoj servis gem sa nulom za vođstvo od 3:1. Mučio se ponovo Đoković na svoj servis, a Alkaraz je napravio novi brejk za vođstvo od 4:1. Konačno je Nole u prilici da vrati jedan brej, poveo je sa 40:30, ali ne da se Alkaraz uspeo je na kraju trećim asom u meču da potvrdi i drugi brejk za velikih 5:1. Odigrao je najbolji gem Đoković i bez izgubljenog poena smanjio na 5:2. Alkaraz je na kraju servirao za set i uspeo da ga dobije sa 6:2..- 1:0 za Alkaraza.

Počelo je 137. finale Vimbldona. Prvi servis ima Đoković.

Novak Đoković i Karlos Alkaras izašli su na teren. Iako je u Londonu trenutno samo 21 stepen, temperatura raste...

Jak vetar duva u Londonu i teniseri će imati veliki probelem ukoliko se krov Centralnog terena ne zatvori. Igra sa vetrom više odgovara Alkarazu.

Čast da vodi ovo finale pripala je Džejmsu Ketevongu.

Atmosfera na centralnomm terenu je odlična, a stigla je i princeza Kejt, koja će pobedniku na kraju meča uručiti trofej.

Biće ovo repriza prošlogodišnjeg finala, u kom je titulu osvojio trenutno treći igrač sveta.

Đoković u 37. godini igra svoje 37. grend slem finale, samo 37 dana posle izlaska iz bolnice nakon operacije kolena.

Đoković i Alkaraz odigraće šesti međusuobni duel, a bolji skor ima srpski teniser (3-2). Ovo im je treći meč na grend slem takmičenjima, skor je 1-1. Novak je pobedio na Rolan Garosu 2023. sa  6:3, 5:7, 6:1, 6:1. Alkaraz je dobio potom finale Vimbldona, takođe prošle sezone, 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4.

Novak će na vimbldonskoj travi pokušati da osvoji osmi trofej, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom, a ujedno će želeti da dođe i do 25. grend slem trofeja u karijeri.

 

Autor:
Pošaljite komentar
NOVAK ĐOKOVIĆ SE OGLASIO PRED FINALE SA KARLOSOM ALKARAZOM (VIDEO)

NOVAK ĐOKOVIĆ SE OGLASIO PRED FINALE SA KARLOSOM ALKARAZOM (VIDEO)

13.07.2024. 22:56 23:00
NOVAK ĐOKOVIĆ PROTIV KARLOSA ALKARAZA U FINALU VIMBLDONA: Za osmu titulu i rekord Federera

NOVAK ĐOKOVIĆ PROTIV KARLOSA ALKARAZA U FINALU VIMBLDONA: Za osmu titulu i rekord Federera

13.07.2024. 17:25 17:30