Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NOVAK NAIŠAO NA TVRD ORAH: Posle pet godina slavio u Šangaju, savladao Mikelsena u drugom kolu

05.10.2024. 15:00 16:40
Piše:
Novak Djokovic
Foto: Instagram/Novak Đoković

Novak Đoković je posle pet godina izašao na teren u Šangaju i pobedio.

Plasirao se u treće kolo Mastersa u Šangaju trijumfom nad Amerikancem Aleksom Mikelsenom 43. na svetskoj listi, 7:6 (3), 7:6 (9).

Za to mu je bilo potrebno 115 minuta, bila mu je to 35. pobeda na ovom turniru u 40. izlasku na teren. Takođe, bio je to prvi okršaj Novaka sa 20-godišnjim Amerikancem koji je pružio dobar otpor, ali iskustvo Đokovića je bilo od velikog značaja, naročito u taj-brejkovima. Nije prikazao idealnu igru, ali je i ovo bilo dovoljno dobro za prolaz dalje, što je i razumljivo jer ga nekoliko nedelja nije bilo na zvaničnim turnirima. 

Novak je uspavano počeo meč, a Amerikancu je odlično išao početni udarac, pa je to dobrano iskoristio na startu. U drugom gemu je došao do brejka, a potom ga potvrdio za 3:0. Bio je to signal za buđenje četvorostrukom šampionu turnira, koji i pored zaostatka nije paničio. Polako je dolazio do udaraca, strpljivo gradio poene, forsirao bekhend protivnika koji je malo po malo popuštao i pored konstantno dobrog servisa. Na 3:1, Novak je imao jednu brejk loptu, ali nije je iskoristio. Ipak ubrzao je na 4:1, došao do brejka u sedmom gemu za 4:3, a potom izjednačio na 4:4. Uspeo je Mikelsen da dogura do taj-brejka, ali je tu došlo do izražaja Novakovo iskustvo koji je dobio taj deo igre sa 7:3 i posle 47 minuta poveo u meču. 

I nije trebalo mnogo vremena Novaku da ponovo probije Amerikanca na servisu. Na 2:1 u četvrtom gemu drugog seta koristi drugu brejk loptu za 3:1, a potom lagano dolazi do 4:1 i potvrde brejka. Nije u šestom gemu iskoristio dve prilike za brejk, Mikelsen je smanjio na 4:2, a potom je u narednom gemu uspeo da vrati brejk pošto je iskoristio drugu brejk loptu za 4:3. Izjednačio je Mikelsen na 4:4 i to je uvelo i drugi set u neizvesnu fazu. Držao je Novak servis, stigao do 6:5, ali je Mikelsen izborio novi taj-brejk. Opet je Novak bio bolji, iako je bilo drame, Mikelsen nije iskoristio dve set lopte, a Novak je iskoristio treću meč loptu za 11:9 u taj-brejku.

Srpski as se prilično namučio iako je bio favorit, a posle napornog meča i pobede rekao je:

"Bio je to prvi meč protiv Aleksa, gledao sam ga i nikada nisam igrao sa njim. Nisam ni ja igrao dugo i trebalo mi je malo da skinem rđu sa sebe, a on je bio agresivan i sjajno servirao. Za visokog igrača se dobro kreće, ne plaši se toga i zbog njegove igre je bilo gusto jer smo u oba seta imali napetu igru. Setimo se kada je bio onaj nec u drugom setu lako je moglo da bude 5:1, pa mi je drago što sam pobedio".

Pet godina nije igrao u Kini, a priča i malo kineskog.

"To je nešto iz prošlosti. Pisao sam neke njihove simbole koje dugo znam, moji fanovi u Kini su mi odavno to rekli još 2007. u Šangaju pa sam naučio. Moram da poboljšam kineski, dugo nisam bio tu"

Potom je rekao na srpskom:

"Bio je veoma tesan i neizvestan meč. On je igrao na visokom nivou, od 4:1 za njega u prvom setu, počeo sam da osećam loptu bolje na reketu i bolje sam servirao kada je trebalo. Igrao sam odlično taj-brejk pa sam imao 15:40 njegov bekhend udara nec i malo je bilo sreće pa sam izgubio brejk svog servisa i to je komplikovalo ceo meč. Pa je on dobio krila posle toga nakon što je počeo da se predaje. Svaka mu čast na borbi, prvi put sam igrao protiv njega pa iako sam znao šta očekujem posle analize i gledanja na turu, a na terenu je drugačije i trebalo mi je malo vremena da uhvatim ritam. Za nas tenisere je to prilično vremena. Radujem se sledećem meču", rekao je Đoković.

Ovo je 33. pobeda Đokovića protiv Amerikanaca na betonu i to zaredom, a poslednji poraz je imao pre 11 godina kada na betonu igra protiv američkog tenisera.

Izvor:
Dnevnik, B92
Autor:
Pošaljite komentar
(VIDEO) BRAVO NOLE! Đoković igrao tenis na Kineskom zidu SPEKTAKULARNA EGZIBICIJA PRED MASTERS U ŠANGAJU
ђоковић

(VIDEO) BRAVO NOLE! Đoković igrao tenis na Kineskom zidu SPEKTAKULARNA EGZIBICIJA PRED MASTERS U ŠANGAJU

29.09.2024. 19:11 19:27
ĐOKOVIĆ I DALJE ČETVRTI TENISER SVETA Siner drži prvo mesto na ATP listi

ĐOKOVIĆ I DALJE ČETVRTI TENISER SVETA Siner drži prvo mesto na ATP listi

23.09.2024. 10:20 12:03