Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ĐOKOVIĆ: "LAKNULO MI JE", NADAL:  "ŽELEO SAM DA OSVOJIM ZLATO"

29.07.2024. 17:14 17:16
Piše:
Izvor: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Srpski teniser Novak Đoković kaže da je osetio olakšanje posle pobede nad Rafaelom Nadalom u drugom kolu Olimpijskih igara.

Novak je slavio ubedljivo sa 6:1, 6:4, iako je u drugom setu dozvolio rivalu da veže četiri gema.

"Laknulo mi je! Sve je delovalo kao da ide u moju korist, 6:1, 4:0. A onda sam možda počeo da se osećam previše lagodno. Na 4:1 sam odigrao vrlo traljav servis-gem i... Njemu ne smete da dozvolite nikakve šanse. On će ih iskoristiti, vratiti se, naročito na ovom terenu. A kada se i publika uključila... bilo je veoma teško. Ali, ključan je bio taj 9. gem drugog seta, kada sam probao i uspeo da napravi brejk sa starim lopticama, a onda novim da odserviram pobedu, i to servirajući 'u vetar'. Bio sam dobar u tih poslednjih nekoliko servisa, ali... vau, bilo je vrlo, vrlo tesno, naročito u drugoj deonici. Ali, zadovoljan sam kako sam odigrao", rekao je Đoković.

Đoković je tako po 31. put slavio u duelima sa Nadalom, koji je ostao na "koti" 29.

"Te 2006. mislim da nismo mislili da ćemo igrati i dalje maltene dve decenije kasnije (smeh), i to na istom terenu, na Olimpijskim igrama. Ali, mislim da ćemo ceniti ovaj meč veoma mnogo. I da je on bio važan i za naše rivalstvo, ali i za sam sport. I za Olimpijske igre, jer je ovaj duel privukao mnogo pažnje, mnogo interesovanja sportskog auditorijuma. Ovakvi dueli svima donose koristi, a nažalost po njega, on nije bio u najboljoj (zdravstvenoj) situaciji. Ali, ja sam uradio sve što je bilo moguće da mu otežam boravak na terenu", kazao je Novak.

Poređenje Rolan Garosa i Olimpijskih igara.

"Rekao bih, ako moram da se poredim OI i RG, intenzivnije je, zbog elementa predstavljanja svoje država. Oseća se tenzija, drugačija je atmosfera. Poslednjih par dana je veliko interesovanje za meč i to utiče. Skoro savršen meč, onda se zakomplikovalo, nanizao je gemove. Osećao sam se dobro i samopouzdano".

Da li je ovo bio poslednji Rafole?

"Obojica nastavljamo, videćemo da li ćemo se sastajati na velikim turnirima. Selektiraćemo turnire i on i ja, ne znam kako se oseća. Nijedno rivalstvo u tenisu nema 60 mečeva, epski dueli, odigrali smo najduže grend slem finale od šest sati. Mečevi sa uglavnom osnovne linije. Hteo sam danas tako da igram, da budem agresivan i pomeram ga. Ovo je izazov za sve nas. Treba imati samopouzdanje. Želim mu sve najbolje, jedna je od najbitnijih figura našeg sporta".

Vremenske prilike?

Sutra će biti 35 ili 36, mislim da ne krijam što je dobro. Vreme je neizvesno. Jeste li vi Francuz? Onda znate bolje od mene. Bilo je kiše, zato sam i došao malo ranije u Pariz da se aklimatizujem.

"Nismo braća"

"Nema bratstva, više smo rivali i kolege. Teško je da budemo bliski, dosta je tu poverljivih informacija, mislim da je to razlog da na ovom nivou ne možeš biti previše blizak sa rivalom. Dug je život za nas, nadam se, možda ćemo proširiti naš odnos".

Španac Rafael Nadal govorio je posla poraza od Novaka Đokovića.

"Sve ovde je posebno. Želeo sam da osvojim zlato, mislio sam o tome svaki dan. Svaki dan sam radio na tome, svaki dan i razmišljam je li moj poslednji meč ili ne. Ja sam taj koji odlučuje, ali ko zna. Ako osetim da ne mogu više fizički da podnesem, završiću. I dalje uživam u svemu ovome", rekao je Nadal.

O penziji.

"Svaki dan, ljudi svaki dan želite da se penzionišem. Pokušavam da uradim najbojje svaki dan. Ne mogu svakog dana da razmišljam da li mi je to poslednji meč ili ne. Dajem sve od sebe i moja odluka će biti kad ću da odustanem. Javiću vam. Pretrpeo sam dosta povreda tokom poslednje dve sezone, ako osetim da nisam spreman da nastavim dalje, staću i javiću vam. Ne mislim svaki dan o tome".

(B92)

Autor:
Pošaljite komentar
NOVAK ĐOKOVIĆ PREPUSTIO RAFAELU NADALU PET GEMOVA i nastavio put ka zacrtanom cilju - zlatu!

NOVAK ĐOKOVIĆ PREPUSTIO RAFAELU NADALU PET GEMOVA i nastavio put ka zacrtanom cilju - zlatu!

29.07.2024. 15:42 16:55