broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЂОКОВИЋ: "ЛАКНУЛО МИ ЈЕ", НАДАЛ:  "ЖЕЛЕО САМ ДА ОСВОЈИМ ЗЛАТО"

29.07.2024. 17:14 17:16
Пише:
Извор: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Српски тенисер Новак Ђоковић каже да је осетио олакшање после победе над Рафаелом Надалом у другом колу Олимпијских игара.

Новак је славио убедљиво са 6:1, 6:4, иако је у другом сету дозволио ривалу да веже четири гема.

"Лакнуло ми је! Све је деловало као да иде у моју корист, 6:1, 4:0. А онда сам можда почео да се осећам превише лагодно. На 4:1 сам одиграо врло траљав сервис-гем и... Њему не смете да дозволите никакве шансе. Он ће их искористити, вратити се, нарочито на овом терену. А када се и публика укључила... било је веома тешко. Али, кључан је био тај 9. гем другог сета, када сам пробао и успео да направи брејк са старим лоптицама, а онда новим да одсервирам победу, и то сервирајући 'у ветар'. Био сам добар у тих последњих неколико сервиса, али... вау, било је врло, врло тесно, нарочито у другој деоници. Али, задовољан сам како сам одиграо", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је тако по 31. пут славио у дуелима са Надалом, који је остао на "коти" 29.

"Те 2006. мислим да нисмо мислили да ћемо играти и даље малтене две деценије касније (смех), и то на истом терену, на Олимпијским играма. Али, мислим да ћемо ценити овај меч веома много. И да је он био важан и за наше ривалство, али и за сам спорт. И за Олимпијске игре, јер је овај дуел привукао много пажње, много интересовања спортског аудиторијума. Овакви дуели свима доносе користи, а нажалост по њега, он није био у најбољој (здравственој) ситуацији. Али, ја сам урадио све што је било могуће да му отежам боравак на терену", казао је Новак.

Поређење Ролан Гароса и Олимпијских игара.

"Рекао бих, ако морам да се поредим ОИ и РГ, интензивније је, због елемента представљања своје држава. Осећа се тензија, другачија је атмосфера. Последњих пар дана је велико интересовање за меч и то утиче. Скоро савршен меч, онда се закомпликовало, нанизао је гемове. Осећао сам се добро и самопоуздано".

Да ли је ово био последњи Рафоле?

"Обојица настављамо, видећемо да ли ћемо се састајати на великим турнирима. Селектираћемо турнире и он и ја, не знам како се осећа. Ниједно ривалство у тенису нема 60 мечева, епски дуели, одиграли смо најдуже гренд слем финале од шест сати. Мечеви са углавном основне линије. Хтео сам данас тако да играм, да будем агресиван и померам га. Ово је изазов за све нас. Треба имати самопоуздање. Желим му све најбоље, једна је од најбитнијих фигура нашег спорта".

Временске прилике?

Сутра ће бити 35 или 36, мислим да не кријам што је добро. Време је неизвесно. Јесте ли ви Француз? Онда знате боље од мене. Било је кише, зато сам и дошао мало раније у Париз да се аклиматизујем.

"Нисмо браћа"

"Нема братства, више смо ривали и колеге. Тешко је да будемо блиски, доста је ту поверљивих информација, мислим да је то разлог да на овом нивоу не можеш бити превише близак са ривалом. Дуг је живот за нас, надам се, можда ћемо проширити наш однос".

Шпанац Рафаел Надал говорио је посла пораза од Новака Ђоковића.

"Све овде је посебно. Желео сам да освојим злато, мислио сам о томе сваки дан. Сваки дан сам радио на томе, сваки дан и размишљам је ли мој последњи меч или не. Ја сам тај који одлучује, али ко зна. Ако осетим да не могу више физички да поднесем, завршићу. И даље уживам у свему овоме", рекао је Надал.

О пензији.

"Сваки дан, људи сваки дан желите да се пензионишем. Покушавам да урадим најбојје сваки дан. Не могу сваког дана да размишљам да ли ми је то последњи меч или не. Дајем све од себе и моја одлука ће бити кад ћу да одустанем. Јавићу вам. Претрпео сам доста повреда током последње две сезоне, ако осетим да нисам спреман да наставим даље, стаћу и јавићу вам. Не мислим сваки дан о томе".

(Б92)

Аутор:
Пошаљите коментар
НОВАК ЂОКОВИЋ ПРЕПУСТИО РАФАЕЛУ НАДАЛУ ПЕТ ГЕМОВА и наставио пут ка зацртаном циљу - злату!

НОВАК ЂОКОВИЋ ПРЕПУСТИО РАФАЕЛУ НАДАЛУ ПЕТ ГЕМОВА и наставио пут ка зацртаном циљу - злату!

29.07.2024. 15:42 16:55