Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Đoković jači od povrede, pobedio Frica za osminu finala Australijan opena

12.02.2021. 14:33 17:17
Piše:
Izvor: FoNet

MELBURN: Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena, pšošto je danas savladao Amerikanca Tejlora Frica 7:6 (7:1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

Tako je Novak stigao do 17. uzastopne pobede na prvom grend slemu sezone.

Očekivalo se da će posle pobede nad Frensisom Tijafoom najbolji igrač sveta imati još jednu neugodnu proveru protiv talentovanog američkog tenisera i to se ispostavilo kao tačno.

Đoković je vodio 2:0, ali se potom povredio i uz jake bolove, prvo izgubio treći i četvrti set, a potom uz nadljudske napore uspeo da dobije peti odlučujući.

U početnom setu, Novak je već u prvom gemu bio prinuđen da spašava brejk loptu, ali je zato iskoristio prvu priliku koja mu se ukazala i to u četvrtom gemu, da bi potom potvrdio brejk i poveo sa 4:1. Na 5:3 za Novaka Fric je iskoristio brejk loptu, smanjio na 5:4 i potom izjednačio. Došli su do taj-brejka u kojem je sve išlo glatko za najboljeg tenisera sveta, izgubio je samo jedan poen i tako osvojio početni set posle 54 minuta igre. Savršeno je krenuo i taj drugi set, Novak je odmah uspeo da načini brejk, potom povede sa 2:0. Imao je još po dve brejk prilike i u petom i sedmom gemu, ali nije ih iskoristio. Morao je na 4:3 da spašava brejk lopte za Amerikanca, uspeo je u tome, da bi potom u desetom gemu odservirao kako treba i poveo sa 2:0 u setovima.

U trećem setu, posle 1:2, morao je da zatraži medicinski tajm-aut. Videlo se da ima problem sa stomačnim mišićem, otišao je na tretman u svlačionicu. Kada se vratio na teren, videlo se da se muči, da ne može da igra dovoljno dobro. Fric je to koristio i uspeo je da dobije treći set sa 6:4.

Na 3:2 za Frica u četvrtom setu, sudija je ispraznio tribine, zbog odluke o novom lokdaunu u Melburnu, a Fric je potom iskoristio sutuaciju i u četvrtom setu da ga dobije sa 6:3. Zatim je usledio peti set, za koji je izgleda Novak i čuvao svu snagu. Đoković je držao svoje servis gemove i na 3:2 usledio je brejk za 4:2. Dobio je naredna dva gema i plasirao se u osminu finala.

Njegov naredni rival biće Kanađanin Miloš Raonić.

Teniser koji ima crnogorske korene u četiri seta nadigrao je nezgodnog Mađara Martona Fučoviča – 7:6 (7:2), 5:7, 6:2, 6:2.

Raonić je zadržao koncentraciju posle 1:1 u setovima i do kraja prepustio samo četiri gema protivniku.

Najbolji igrač sveta rekao je u emisiji kod Barbare Šet i Matsa Vilandera da je ovo jedan od najboljih trenutaka u njegovoj karijeri – odnosno način na koji je stigao do velikog trijumfa.

"Očigledno mentalno i emotivno. Osećam se sjajno što sam izvukao ovaj meč. Baš jedinstvena situacija i meč za mene. Jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri, pod ovakvim uslovima. Ne želim da pričam o nivou i intenzitetu povrede. Ljudi jednostavno ne shvataju kroz šta prolaziš, kako se osećaš. U glavi sam vodio monolog da li da odustanem, nisam mogao da se krećem. Sve što sam mogao da radim je da serviram. Znao sam da je servis moja jedina šansa, potom da pritisnem malo njegov servis. Bilo je bolje u petom setu, počeo sam bolje igram. Napravio sam brejk, uspeo sam", rekao je Đoković.

Problem sa povredom je ozbiljan.

"Malo sam i zabrinut zbog povrede, mislim da je pukao mišić. Baš čudan osećaj, bol. Odmah sam znao nakon tog udarca da se nešto loše dešava. Nemam sjajna iskustva sa kidanjem mišića u nastavcima turnira. Ne znam da li ću moći da izađem na teren za dva dana", dodao je on.

Autor:
Pošaljite komentar
Vilander: Đoković pokušava da bude glas "malog čoveka"

Vilander: Đoković pokušava da bude glas "malog čoveka"

10.02.2021. 11:21 11:21
AO: Đoković savladao Tijafoa

AO: Đoković savladao Tijafoa

10.02.2021. 08:30 11:37