Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Salatić: Sezona rezultatski neuspešna

13.05.2016. 20:31 13:33
Piše:

U Odbojkaškom klubu Vojvodina NS seme ne beže od činjenice da u tek završenoj takmičarskoj sezoni nisu ispunjeni zacrtani ciljevi.

Osvojili su crveno-beli predsezonski Superkup, ispali u polufinalu Kupa Srbije, a u finalu plej-ofa ostali su još jednom iza Crvene zvezde. Dobro su se Novosađani pokazali u Ligi šampiona, a urađen je veliki posao u funkcionisanju kluba, gde je generalni direktor Nikola Salatić punu pažnju posvetio vraćanju dugova.

Nedostajao je samo još jedan pehar da bi sezona mogla da se proglasi uspešnom, posebno kada se u obzir uzme zavidan kvalitet ekipe za naše odbojkaške uslove.

Koji su bili ciljevi pred početak sezone?

- Prevashodni cilj bio je vraćanje titule u Novi Sad, a dobili smo i vajl-kard za Ligu šampiona, pa smo pojačali ekipu jer smo ostali bez trojice igrača koji su bili nosioci igre minule sezone. Pojačali smo se zato što nije bilo objektivno da Evropu igramo s mladima, koji su bez sumnje veliki potencijal. Stručni štab je želeo četiri igrača, doveli smo tri veoma iskusna pojačanja, sa internacionalnom karijerom, Miloša Vemića i Aleksandra Minića, kao i Marka Nikolića iz Partizana sa šireg spiska reprezentatacije. Želeli smo i srednjaka Rašića, ali za njega nije bilo novca i nismo hteli da ulazimo u tu priču, jer obećavamo samo ono što možemo da ispoštujemo. Veliko hvala ovoj trojci momaka zato što su igrali za manje cifre nego što bi dobili u inostranstvu – kaže Salatić.

Kako ocenjujete minulu sezonu?

- Sezona je rezultatski neuspešna, nismo osvojili ni Kup ni prvenstvo, a Superkup ima najmanju težinu od svih trofeja. U Ligi šampiona nismo bili poslednji, delimo 15. mesto u najjačem takmičenju s još šest ekipa što je dobar rezultat, ali glavni ciljevi nisu ispunjeni. U Ligi šampina bilo je dobrih utakmica, ali i slabijih, kao i što smo tokom čitave sezone znali da igramo po sistemu toplo-hladno. U pripremnom periodu smo igrali odlično pa su nam apetiti porasli. Superkup smo odigrali sjajno i osvojili ga, ali puno utakmica je bilo opterećujuće za nosioce igre i zato mislim da su mlađi morali da dobiju više šansi, ali je to bila odluka stručnog štaba. Znalo se da će ti mlađi biti kostur ekipe u narednim sezonama, međutim, kockice su se tako slagale da su glavni igrači morali da igraju.

Da li će se postaviti pitanje odgovornosti u bilo kojoj strukturi kluba?

- Svako će poneti breme odgovornosti, kako klub s finansijama, tako i stručni štab sa sportskim delom. Lično mislim da je sezona neuspešna, mislim da smo imali mnogo jaču ekipu nego što to krajnji rezultati pokazauju, ali moram da pohvalim igrače koji su imali odličan odnos prema klubu i bili veoma profesionalni. Nedostajala je hemija, najverovatnije zbog toga što je tim skupljen pre početka sezone i evidentno im je trebalo veći period adaptacije. Ponela nas je dobra igra iz predsezone i mislili smo da ćemo se prošetati kroz ligu, to je bilo mišljenje i ostalih trenera u državi, ali odbojka je to i Zvezda je ponovo prva i obezbedila je četiri igrača na spisku reprezentacije, što kazuje o njenom kvalitetu.

Postoji li plan za budućnost, pre svega za narednu sezonu?

- Tendencija je da igra što više mladih, da napravimo ekipu za više godina, imamo kvalitetnu mladost i to je sreća našeg kluba. Trebaće i mladima dva iskusnija igrača da kanališu njihove emocije i da im pomognu u teškim situacijama. To je neka naša orjentacija, ali mnogo toga zavisi od želja i mogućnosti Upravnog odbora. Kompletnu sliku imaćemo najverovatnije do kraja ovog meseca, posle preispitivanja odgovornosti. Finasijska situacija biće stabilna ove godine, pošto je plan usvojen. Najveći sponzor je NS seme, biće s nama do februara i nadam se da ćemo nastaviti saradnju. Grad nas je pomagao mnogo u minule tri godine, nadamo se da će tako ostati, što nam daje nadu za sigurno funkcionisanje.

Uprkos igranju na svim frontovima i pozamašnim troškovima, uspeli ste da gotovo prepolovite stara dugovanja?

- Bilo je oko 400.000 evra duga, bez doprinosa i poreza, pa je zapravo i malo veći. Ostao je još oko 190.000 evra, s tim što smo rešili najveće dugove. Pre svega prema Razvojnoj banci kojoj se zahvaljujem što nam je izašla u susret, a tu su i raniji dugovi, plate, prevoz, hoteli, restorani... Mnogo toga smo regulisali. Imali smo pomoć Grada i našeg generalnog sponzora NS semena, kao i pomoć ostalih donatora i sponzora: DDOR, Dunav osiguranje, Delta osiguranje, Novosadska toplana, Luka Novi Sad, privatnici, prijatelji kluba...

Kakvi su budući prioriteti na tom polju?

- Prioritet je da se klub stavi na stabilne noge, da se oslobodi duga. Želeli smo ponovo igranje Lige šampiona, tada bismo mogli da računamo na još veću pomoć i zbog činjenice da će igrački kadar biti jeftiniji, da vratimo dugove, ali sada će biti malo teže. Trudićemo se da nađemo još sponzora i donatora i da proširimo Upravni odbor. Ima mesta za to i da svi zajedno radimo za klupski boljitak i konačni povratak Vojvodine na mesto koje zaslužuje - na vrh - zaključuio je generalni direktor Vojvodine NS seme Nikola Salatić.

Marko Ristić

Ponovo Čelendž kup

Zbog osvojenog drugog mesta u prvenstvu, Voša će u Čelendž kup, što je došlo kao malo iznenađenje jer su se nadali da će u CEV kup, ali je to mesto rezervisano za Mladi radnik (finalistu Kupa).

- Iznenadilo nas je što ćemo u Čelendž kup jer smo finalisti plej-ofa, ali su me u našem Savezu uverili da je to tako. U svim zemljama finalista plej-ofa ima veći kredibilitet od finaliste Kupa, pa smo se nadali mestu u CEV kupu. Ipak, ako budemo igrali u Čelendž kupu, značiće dosta mladim igračima, motiv je da se pokažu, a nadamo se da ćemo dogurati do zadovoljavajućeg mesta.

Verujem da će ekipa biti kvalitetna, uz jedno ili dva pojačanja mogli bismo da budemo respektabilni u Evropi, kao i kod nas jer ne odustajemo od domaćeg prvenstva. Politika kluba se neće menjati, ona je iskristalisana još prošle sezone i nećemo odstupati od nje - rekao je Salatić.

Autor:
Pošaljite komentar