Otvorena izložba u čast pola veka od prve titule Voše
U novoj zgradi Istorijskog arhiva Grada Novog Sada i pred većim brojem gostiju iz društveno-sportskog miljea najvećeg vojvođanskog grada, otvorena je prva tematska izložba,
a čast da ona bude posvećena baš njima, dobila je prva šampionska generacija FK Vojvodina. Pre tačno pola veka, davne 1966. godine, novosadski fudbaleri osvojili su titulu prvaka i zlatnim slovima upisali se u istoriju kluba, ali i fudbala na ovim prostorima.
Posetioci na svečanom otvaranju imali su priliku da se upoznaju s vremenom iz sredine šezdesetih godina prošlog veka, kroz koje ih je proveo direktor Istorijskog arhiva Novog Sada Petar Đurđev, odnosno s prilikama koje su prethodile ostvarenju sjajnog rezultata crveno-belih.
Tvorci šampionske generacije bili su tehnički direktor kluba, legendarni Vujadin Boškov i trener ekipe Branko Stanković, a danas su među živima članovi te ekipe Rajko Aleksić, Mladen Vučinić, Vladimir Savić, Silvester Takač, dr Radivoj Radosav, Vasa Pušibrk, Tomče Stamevski, Adolf Lambi, Đorđe Milić i Dragan Surdučki. Gosti na otvaranju su, kroz prigodan kraći video-zapis, imali priliku da se podsete i na one igrače koji su i te kako doprineli tituli, a više nisu među nama, poput Ilije Pantelića, Ivice Brzića, Dimitrija Radovića, Žarka Nikolića, Stevana Sekereša, Dobrivoja Trivića, Đorđa Pavlića i Stevana Neštickog.
Izložbu su zajedno otvorili sadašnji predsednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović, Mladen Vučinić i Vasa Pušibrk, a potom su gosti, zajedno sa mladićima koji danas nose crveno-beli dres, imali priliku da obiđu vredne i autentične eksponate iz tog perioda.O vrednosti generacije iz 1966. godine govorio je Mladen Vučinić, a prisutnima se obratio i aktuelni prvi čovek FK Vojvodina Zoran Šćepanović, koji je, između ostalog, rekao: - Prešli smo u novi vek postojanja i sada zidamo temelje nove Vojvodine. Nekadašnji šampioni imali su veliko srce, toliko, da je u njega mogao da stane čitav Novi Sad. Sada stvaramo uslove za ostvarivanje novih uspeha i za nove radosti.
A. P.