Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

JEDNA OD NAJUSPEŠNIJIH SEZONA KAJAK KANU KLUBA LIMAN: Bratska saradnja donela medalje

13.10.2023. 18:12 19:50
Piše:
Izvor: Miljan Delić (levo) i Marko Cvijanović u dvosedu, foto: KKK Liman

Iza Kajak kanu kluba Liman iz Novog Sada je jedna od uspešnijih sezona. Na 13 regata osvojena je ukupno 61 zlatna medalja, 38 srebrnih i 32 bronzane.

Na Prvenstvima Srbije uzeto je šest titula, četiri vicešampionskih mesta i 10 bronzi, a na šampionatima Vojvodine četiri najsjajnija odličja i tri treće pozicije. Kruna sezone bilo je srebro Marka Cvijanovića u četvorosedu sa reprezentacijom Srbije na Olimpijskim nadama u Poljskoj.

– Prošlog oktobra sam preuzela stručni rad i mladu ekipu od koje se nije puno očekivalo, osim od pojedinaca, ali sezonu smo završili sa mnogo medalja i dvojicom reprezentativaca na Olimpijskim nadama u Poljskoj. Osvojeno je šest titula prvaka Srbije i još odličja sa državnih smotri i to mi daje za pravo i da ne budem toliko skromna – rekla je Ivana Šešum, trener u KKK Liman.

Pored kadeta Marka Cvijanovića u državnom dresu takmičio se i Miljan Delić, koji je od ove sezone junior. Njih dvojica su u Poljskoj bili u dvosedu, a Marko i u jednosedu i četvorosedu. Još jedna uzdanica kluba je i kadet Luka Cvijanović (prošle sezone pionir), Markov jednu godinu mlađi rođeni brat, dok im je Miljan brat od tetke. Porodična ekipa Limana je okosnica kolektiva sa Šodroša.


Luka stiže starije

Luka Cvijanović je prošle sezone nasledio na mestu najboljeg pionira u državi rođenog brata Marka.

– Od njega se mnogo očekuje. Diše za vratom starijoj braći, ali konkurencija samo izvlači iz tebe najbolje i motiviše te da radiš. Sva trojica lepo funkcionišu i imaju veliku podršku porodice – rekla je Ivana Šešum.


– Marko je prošle godine debitovao na olimpijskim nadama, a ove je uzeo prvu medalju, dok je Miljanu ovo bio prvenac u državnom dresu. Delić je preko zime mnogo napredovao i uspeo je da se nametne selektorima. Od nekog 17. kadeta u državi već na početku sezone došao je do titule na Prvenstvu Srbije na 5.000 metara u jednosedu. Na kraju je postao kadetski prvak u olimpijskoj disciplini, jednosedu na 1.000 metara, dok je tu Marko osvojio bronzu i to je, takođe veliki uspeh za nas – istakla je Ivana Šešum.

Marko je, uprkos srebru na Olimpijskim nadama u Poljskoj, imao još ciljeva.

– Želeo sam medalju u jednosedu, ali sam u poslednja dva zaveslaja ostao bez treće pozicije u polufinalu koja vodi u A finale. Ostaje mi za sledeću godinu da ispunim taj cilj – rekao je Marko, koji je u 2023. prvi put bio i na reprezentativnim pripremama, iako je i ranije dobijao poziv. 

Miljan je krunisao veliki napredak debijem u reprezentativnom dresu.

– Očekivao sam da odem na olimpijske nade i ispunio sam želju za ovu sezonu. Nadam se da ću i sledeće ponovo biti na tom takmičenju – dodao je Delić.

Braća od tetke, Marko i Miljan, počeli su u isto vreme da treniraju kajak, a Luka godinu dana kasnije.

– Stalno smo zajedno, pa ponekad dođe i do zasićenja, ali dobro funkcionišemo. Voleo bih da Luka bude dobar, ali ne i bolji od mene – kroz smeh je rekao Marko, koji će možda sledeće sezone veslati porodični dvosed sa mlađim bratom.

KKK Liman je znatno povećao broj članova, pogotovo dece najmlađeg uzrasta, tako da se oni ugledajući se na najuspešnije, mogu, takođe, nadati lepoj budućnosti. Skromnim sredstvima su malo poboljšani trenažni uslovi u smislu nabavke rekvizita, a od 1. oktobra su počele pripreme za novu sezonu u kojoj pomenuta trojica kajakaša imaju šanse da se nađu u reprezentaciji.

K. Bugarski

Autor:
Pošaljite komentar
Kajak-kanu klub Liman okrenuo novi list: Zaokret ka mlađima

Kajak-kanu klub Liman okrenuo novi list: Zaokret ka mlađima

28.03.2019. 09:38 09:44