Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SP: Srbija fenomenalna protiv Italije 3:0, na korak od polufinala

26.09.2018. 21:42 08:22
Piše:
Izvor: FIVB

TORINO: Odbojkaši Srbije odigrali su još jedan meč za pamćenje. „Orlovi“ su sjajnom igrom, gotovo bez greške, savladali domaćina Italiju i došli na korak do plasmana u polufinale Svetskog prvenstva.

Maksimalna pobeda došla je posle sjajne igre čitavog tima Srbije, a Italija je bila potučena do nogu i nije se ništa

putala od početka do kraja meča. U četvrtak će Srbija od 20.30 časova protiv Poljske imati priliku da osigura plasman među četiri najbolje selekcije na svetu, čak i osvojenim setom.

Raspoloženi Atanasijević i dobre odbrane donele su našem timu rano vođstvo, a posle as servisa Ivovića Srbija je povela 9:6. Nastavio je Lisinac da pogađa sa servisa, a posle dve greške Italijana, „Orlovi“ su poveli 15:10 i naterali Blenđinija na tajm-aut, ali bez uspeha jer je as odservirao Podraščanin za 16:10 na

drugom obaveznom odmoru. Kao u transu je igrao Atanasijević (devet poena u prvom setu), nije protivnik mogao da ga „pipne“, ali igrala je srpska mašina i prednost je konstantno rasla sve do ubediljivih 25:15, a sve je zaokružio asom Uroš Kovačević.

Konsolidovala se Italija u nastavku, ali je to bilo dovoljno samo za egal. Dobri prijemi na obe strane nisu dozvoljavali protivničkom bloku da se istakne, a očekivano su krenule provokacije domaćina upućene Atanasijeviću. Tek posle dve dobre odbrane Majstorovića, naš tim je ponovo došao do osetnije prednosti posle sjajne timske igre (11:7), a as Lisinca i greška Lance doneli su vodstvo 14:9 i ponovo je reagovao tajm-autom selektor Italije. To je dalo krila domaćinu koji je zaigrao bolje, ali greška Zajceva i kontra

Kovačevića vratili su sve na prethodnu meru. Italijanski blok je pročitao Atanasijevića što je donelo malo neizvesnosti, ali samo dok na servis nije došao Marko Ivović i bio tamo do rezultat 22:18. Blok Jovovića stavio je tačku na dupliranje vođstva Srbije.

Rasplamsala se igra na obe strane, atomska odbojka donela je blagu prednost našoj reprezentaciji na početku trećeg perioda igre (8:6). Menjao je selektor domaćina, ali nije nikako mogao da nađe postavu koja bi parirala razigranom protivniku. Nastavila je Srbija da pogađa servise, ali i da igra pametno i strpljivo u polju i napadu.

Zato je do drugog tehničkog tajm-auta naša reprezentacija imala velikih četiri poena prednosti (16:12). As Podraščanina, a zatim i blok Atanasijevića konačno su razbili svaku nadu domaćina jer je prednost „Orlova“ iznosila 20:13. Bez problema je Srbija privela meč kraju zaokruživši sjajnu partiju i gotovo plasman u polufinale.

Srbija – Italija 3:0 (25:15, 25:20, 25:17)

Hala „Pala Alpitur“, gledalaca: 10.500, sudije: Zenovič (Rusija), Liu (Kina).

SRBIJA: Okolić, Kovačević 8, Katić, Petrić, Krsmanović, Ivović 8, Jovović 1, Atanasijević 19, Luburić, Majstorović (l), Podraščanin 4, Rosić (l), Lisinac 10, Kostić.

ITALIJA: Klandelaro, Randaco, Baranovič, Huantorena 4, Đaneli, Rosini (l), Macone 9, Zajcev 8, Lanca 4, Čester, Kolači (l), Maruoti 1, Ancani 4, Neli.

M. Ristić

 

Grbić: Sjajan posao, kao kaznena ekspedicija smo



TORINO: Selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić bio je prezadovoljan posle pobede protiv Italije 3:0 i poručio da isti pristup očekuje protiv Poljske.Srbija večeras igra protiv Poljske i samo jedan set biće dovoljan za plasman u polufinale.



"Momci su odradili fenomenalan posao, eliminisali su i umirili protivnika odbranom. Igrati protiv ekipe koja se tako brani kao što smo mi to radili, oduzima veliku snagu. Rezultat je pravi pokazatelj odnosa snage na terenu", rekao je Grbić.On je dodao da protiv Poljske očekuje potpuno drugačiju utakmicu od one kojia je odigrana u drugoj fazi, u kojoj su Poljaci slavili. 



"Taj poraz biće stimulativan za sve nas. Idemo korak po korak, kao kaznena ekspedicija smo i suprotstavićemo se svakom ko nam dođe na put", poručio je Grbić.

(Tanjug)


I grupa

Rusija – Brazil 2:3

Četvrtak

Rusija – SAD (17)

Petak

SAD – Brazil (17)

 

J grupa

Srbija – Italija 3:0

Četvrtak

Srbija – Poljska (20.30)

Petak

Italija – Poljska (21.15)

Autor:
Pošaljite komentar