Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Odbojkaši Vojvodine i Zvezde otvaraju polufinalnu seriju

13.03.2018. 08:37 08:39
Piše:
Foto: Dnevnik (F. Bakić)

Dve ekipe koje su obeležile prethodne dve decenije u srpskoj odbojci, Vojvodina NS seme i Crvena zvezda, odlučivaće o finalisti plej-ofa, a njihova serija do tri pobede počinje danas (18 časova).

Novosađani su u četvrtfinalu preleteli Spartak iz Ljiga s dve sigurne pobede (3:0 i 3:1), a Beograđani su igrali deset setova s Mladim radnikom i prošli u polufinale (oba puta bilo 3:2).

U poslednjih petnaestak godina odlučivali su crveno-beli klubovi o mnogo titula (pa i prošle sezone), sada je na stolu ulog u vidu prolaska u finale, a prednost je svakako na strani aktuelnog šampiona – Vojvodine NS seme. Ipak, mnogo puta do sada pokazalo se da u ovim okršajima nema izrazitog favorita i da odlučuje raspoloženje pojedinca, mala igračka ili sudijska nesmotrenost, ali naboj i kvalitet uvek su prisutni.


Druga utakmica u petak

Iako je Vojvodina predložila rivalu da drugi susret bude odigran u četvrtak, Beograđani nisu prihvatili tu opciju, pa će drugi susret polufinalne serije biti odigran u petak, takođe u Novom Sadu, uz direktan TV prenos.

Danas i četvrtfinale

Ove sezone došlo je do malih pomeranja u rasporedu, Voša i Zvezda će danas početi polufinalnu seriju, a Novi Pazar čeka boljeg iz današnje majstorice subotičkog Spartak i Jedinstva iz Stare Pazove (19 časova).


Šef stručnog štaba Novosađana Nedžad Osmankač nikada ne gleda mnogo unapred, pa je i sada njemu i njegovim učenicima na pameti samo današnji susret s velikim rivalom.


Sportski direktor Vojvodine Slobodan Boškan: Izazov vredan finala

Sportski direktor Novosađana Slobodan Boškan zadovoljan je do sada prikazanim u plej-ofu, a očekuje prolaz u finale.

„Odradili smo posao sa Spartakom prema očekivanju i sada nam predstoji ispit s Crvenom zvezdom, koji vodi u finale. Zvezda ima kvalitet, očekivao sam da će ga više prikazati u finalu Kupa, ali se to nije desilo. U usponu su forme, što je izazov za nas, ali mislim da ćemo s Novim Pazarom odlučivati o tituli“, rekao je Boškan.


„Konačno počinje polufinale, nešto za šta smo se dugo spremali. Zvezda je u usponu forme u poslednja dva meseca, Kobiljski je jedan od najboljih trenera u zemlji, igraju odličnu odbranu i na to moramo da budemo spremni i da odgovorimo na pravi način. Poslednji meč koji smo igrali bio je u pet setova, a ono što naš dva tima deli od ostatka je to što imamo najviše raspoloživih igrača. Ovo je najveći derbi srpske odbojke i zato pozivam publiku da dođe i uživa u sigurno kvalitetnoj odbojci i velikoj borbi“, istakao je Osmankač.


„Mito” za novinare

Juče je trener Voše Nedžad Osmankač proslavio 47. rođendan i tom prilikom je, na pres konferenciji, sve predstavnike medija počastio čokoladom. Bio je to slatki “mito” za medije, a usledilo je čestitanje.


Jedan od najiskusnijih u redovima Voše Miloš Vemić ističe da više ne sme biti greške i da bilo kakvi izgovori ne dolaze u obzir.

„Zvezda je svojim partijama u šampionatu i Kupu pokazala da nije slučajno u polufinalu, drugi deo sezone je zaista dobro odigrala. Za nas više nema izgovora, ni za umor, povrede, lošu situaciju na terenu, sve je podređeno tituli. Imamo prednost domaćeg terena i nju moramo da sačuvamo, neporaženi smo do sada u našoj dvorani, izuzev od Resovije u CEV Kupu. Željni smo dokazivanja i nadam se najboljem“, rekao je Vemić.

Ovosezonski novajlija, dizač Luka Šormaz smatra da u polufinalu ne bi trebalo da bude problema.

„Mnogo smo kvalitetniji od Zvezde i to ćemo pokazati. Mislim da se oni ništa neće pitati ako mi budemo sigurni u glavi i ako sve što znamo prikažemo na terenu. Računam na dve pobede u Novom Sadu, a onda idemo u Beograd po još jednu i verujem da ćemo sve završiti kako želimo“, jasan je Šormaz. 

M. Ristić

Autor:
Pošaljite komentar
Plej-of odbojkaša: Novosađani u polufinalu

Plej-of odbojkaša: Novosađani u polufinalu

09.03.2018. 21:39 21:41