Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kreće finalna odbojkaška serija: Za trofej Vojvodina i Zvezda

22.04.2019. 10:33 10:37
Piše:
Izvor: Stevan Simić, foto: Dnevnik (F. Bakić)

Nadmetanje u odbojkaškoj Superligi Srbije dobiće epilog u narednih desetak dana.

Ligaški deo, pa mini-liga i polufinale plej-ofa, sve su iskristalisali i za najvredniji domaći pehar boriće se aktuelni šampion Vojvodina NS seme i Crvena zvezda. Duel crveno-belih timova je apsolutno očekivan i zaslužen, jer su Novosađani i Beograđani najviše pokazali i na prve dve pozicije na tabeli bili od početka do kraja šampionata.

Malo je toga što nije već rečeno ili se ne zna o najvećim rivalima u srpskoj odbojci, a iz oba tabora stižu pozitivne vibracije jer svako ima neku svoju računicu. Zvezda želi duplu krunu, a Vojvodina NS seme treću uzastopnu šampionsku recku, s tim što će Novosađani imati prednost domaćeg terena u finalnoj seriji.


Domaći teren je prednost

U poslednjih osam sezona ovo će biti peto finale koje igraju Vojvodina NS seme i Crvena zvezda.

Beograđani su u prethodna četiri finala slavili tri puta, Novosađani u poslednjem međusobnom finalu u sezoni 2016/17, ali je uvek do titule dolazio tim koji je imao prednost domaćeg terena.

U finalu sezone 2011/12. bilo je 3:0 u pobedama za Zvezdu, 2013/14. bilo je 3:1, a 2015/16. presudio je peti meč (3:2). U pomenutoj sezoni 2016/17. Voša je slavila titulu 3:2 u pobedama, uz već epski peti meč finalne serije u Novom Sadu, kada je bilo 3:2 u setovima za Vošu.


„Konačno je došlo vreme za dugo iščekivano finale. U tri meča smo rešili posao u polufinalu, čekali rivala i mislim da je Zvezda zasluženo u borbi za titulu i da je to dobro za nas. Svakako da u finalu ne može i ne sme da manjka motiva, ali sam siguran da je kod nas nešto izraženiji, jer želimo da se revanširamo Beograđanima za Kup Srbije i ispadanje u polufinalu“, počeo je priču srednji bloker Novosađana Stevan Simić.

Beograđani imaju bolji skor ove sezone, ali to je, prema Simićevom mišljenju, nebitno, jer su navijači ono što može da donese prevagu.

„Ove sezone je situacija takva, ne znam zašto, jer smo individualno kvalitetniji, ali šta god da je bilo do sada, već smo zaboravili. Finale plej-ofa je druga dimenzija, kreće sve ispočetka i zato sam siguran da ćemo se bolje snaći jer imamo prednost domaćeg terena. Upravo mislim da faktor navijača može da bude presudan jer se ekipe maksimalno dobro poznaju. Ako se dobro sećam, u poslednjih nekoliko važnih utakmica, Zvezda je imala svoje navijače, očekujem ih i danas, pa je zato neophodno da dođu i naši i da ispune salu, da se malo “zakuva” atmosfera na tribinama. Iskreno, mnogo mi je lepše da igram u takvom ambijentu i nadam se da će tribine biti pune jer se sastaju dve najbolje ekipe“, rekao je Simić.


Legende uz Vošu

U periodu zagrevanja za finale, na društvenim mrežama oglasili su se bivši igrači Vojvodine koji svom najdražem timu žele još jednu uspešnu sezonu i titulu. Legenda Voše, reprezentacije i jedan od najboljih srednjih blokera na svetu - Marko Podraščanin, pružio je podršku klubu u kojem je ponikao.

„Želim svima u klubu puno sreće u finalu plej-ofa i da titula ostane u Srpskoj Atini, jer tu joj je mesto.“

Reprezentativac Milan Katić se nadovezao:

„Želim puno sreće klubu i ekipi u finalu. Siguran sam da će momci dati sve od sebe da titula ostane u Novom Sadu i usrećiti sve navijače koji su uvek bili uz Vošu. Dođite i podržite Vojvodinu.“

Igrač, a kasnije i generalni direktor kluba Vasa Mijić je rekao:

„Pozivam sve vojvodinaše da dođu u Spens i uživaju u pobedi naše Voše, na putu do nove titule.“

Nedžad Osmankač trener koji je vodio Vošu do poslednje dve titule.

„Podrška posebno za trenere, ali i igrače. Apelujem na publiku, naše sugrađane, ali i sve vojvodinaše, da ispune tribine male sale, da navijaju svim srcem i budu taj tas na vagi. Snaga s tribina i te kako može da bude presudna, a Voša je to zaslužila. Potrebna je energija svih nas, istinskih prijatelja, odbojkaških radnika, zaljubljenika u ovaj klub. Ako se svi ujedinimo onda možemo do titule, koja jeste kruna sezone.“


Na kraju je srednji bloker reprezentativnog kalibra skrenuo pažnju na element koji može da odluči.

„Odlično se poznajemo, znamo kao i oni sve o rivalu i šta očekivati s druge strane mreže, ali mislim da može da presudi blok-odbrana. Puno smo radili na tom elementu i ako sve prenesemo na teren, titula nam je na dohvat ruke“, zaključio je Stevan Simić.

M. Ristić

Autor:
Pošaljite komentar
Počelo zagrevanje za finale plej-ofa odbojkaša

Počelo zagrevanje za finale plej-ofa odbojkaša

17.04.2019. 15:29 15:33
PLEJ-OF ODBOJKAŠA Voša i Zvezda za trofej

PLEJ-OF ODBOJKAŠA Voša i Zvezda za trofej

17.04.2019. 12:03 12:04