Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PRVI "VEČITI DERBI" U SEZONI PUN VELIKIH PREOKRETA Košarkaši Partizana POBEDILI Crvenu Zvezdu u Evroligi (VIDEO)

26.10.2023. 20:44 20:54
Piše:
Izvor: Prvi „večiti derbi“ ove sezone/ KK Partizan

Veliki preokreti obeležili su "večiti derbi" u kojem su na kraju košarkaši Partizana nadigrali Crvenu zvezdu u petom kolu Evrolige.

Šok terapija usled smene trenera nije delovala dobro na početku utakmice, s obzirom na to kako su izgledali crveno-beli. Ekipa Željka Obradovića je preko Frenka Kaminskog umnogome naštetila odbrani rivala, koji jednostavno nije imao rešenje za raspoloženog centra domaćih. Vrlo lako pronalazili su Amerikanca na niskom postu, a on je još lakše realizovao sve iz ne toliko zahtevnih pozicija. Na tome je Partizan i izgradio dvocifrenu prednost. Šabaz Nejpir nije blistao, a bekovski dvoboj je u tim momentima pripadao preporođenom Ognjenu Jaramazu koji je igrao kao u transu. Ubrzo je Sferopulos napravio određene izmene, u igru je ušao Miloš Teodosić i momentalno raširio odbranu suparnika.

Nedovoljnu agresivnost Partizana Crvena zvezda je obilato koristila. U pojedinim sutacijama Obradovićev tim je bio i napadački neodlučan, što je na drugoj strani kažnjeno, trojkama Nejpira. Nije Kevin Panter ličio nimalo na sebe ni u ovoj utakmici, ali je zahvaljujući nekim pogođenim šutevima domaći tim i pored svega toga vodio. To se menja krajem prvog poluvremena, kada Nejpir ponovo lako poentira za 42:42.

Jago dos Santos preuzeo je odgovornost početkom treće četvrtine i počeo da pogađa iz svih pozicija. Odbrana Partizana bila je veoma ranjiva i činilo se da je samo pitanje trenutka kada će se crveno-beli odvojiti na veću razliku. To se ubrzo i desilo, pa je Sferopulosov tim poslednjih 10 minuta čekao sa plus 10. Dos Santos je i četvrti kvartal počeo na isti način – trojkom, za maksimalnih plus 12.


I Nole pratio meč

Pored srpskog zeta, Bastijana Švajnštajgera, dramatični meč petog kola košarkaške Evrolige između Partizana i Crvene zvezde  je pratio i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Najbolji teniser sveta prati duel Partizana i Crvene zvezde iz ekskluzivnih skaj boksova Arene. On je prethodnih godina nekoliko puta uživo gledao duele "večitih rivala".

Đoković je navijač navijač Crvene zvezde, a više puta je pratio mečeve "crveno-belih" u Evroligi i regionalnoj ABA ligi. Srpski teniser je prošle sezone nekoliko puta uživo gledao i utakmice Partizana u Evroligi.


Uprkos tome što je Panter trojkom prepolovio deficit, gosti su odolevali. Džoel Bolomboj je blistao, priredio možda i jedno od najatraktivnijh zakucavanja dosadašnjeg dela sezone i na njegovim krilima je Zvezda sigurno marširala ka trijumfu. Onda se pojavio Aleksa Avramović. Na sličan način na koji je držao Srbiju u finalu Svetskog prvenstva protiv Nemačke, i ovaj put je praktično sam doveo svoju ekipu do samo minus dva, na nešto manje od tri minuta do kraja. Nastavio je Avramović da puni koš rivala, pa je tako Partizan i poveo prvi put na minut do kraja. Teodosić je promašio tri slobodna bacanja i omogućio rivalu da bude bliži pobedi. Sa penala je bio neprecizan i Nejpir, što je na kraju bilo kobno po goste, koji su tako prosuli veliko vođstvo, dok je pobedu crno-belih potvrdio Zek Ledej.

V. M. Petrović

Partizan – Crvena zvezda 88:86 (22:13, 20:29, 11:23, 33:21)

BEOGRAD: „Štark arena“, gledalaca: 19.500, sudije: Perez, Vilijus, Perandi.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 13, Avramović 14, Koprivica, Panter 8, Smailagić 9, Jaramaz 12, Naneli 7, Trifunović, Anđušić 5, Dožer 9, Kaminski 11.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Teodosić 9, Hanga 11, Davidovac 2, Mitrović 8, Simonović, Nejpir 14, Tobi 7, Bolomboj 16, Ilić, Giedraitis 8, Dos Santos 11.

 

Autor:
Pošaljite komentar
(FOTO) SRPSKI ZET i bivši nemački fudbaler BASTIJAN ŠVAJNŠTAJGER prati meč PARTIZAN - ZVEZDA

(FOTO) SRPSKI ZET i bivši nemački fudbaler BASTIJAN ŠVAJNŠTAJGER prati meč PARTIZAN - ZVEZDA

26.10.2023. 18:39 19:01