Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kup Radivoja Koraća: Zvezda bolja od FMP-a u polufinalu

17.02.2018. 20:17 23:22
Piše:
Izvor: Momenat s utakmice Zvezde i FMP-a, foto: KSS

Crvena zvezda je opravdala ulogu favorita u duelu sa “mlađim bratom”, ekipom FMP-a i plasira se u finale Kupa Radivoja Koraća.

Ključnu, ipsostaviće se nedostižnu razliku crveno – beli su stekli u drugoj četvrtini, kada se prosto neverovatno raspucao Dilan Enis. Ovaj momak je u poslednjoj sekundi prve deonice bio prezizan izvan linije 6,75, da bi u narednoj nanizao šest trojki iz sedam pokušaja! Tada stečenu prednost FMP do kraja nije uspeo da stigne. Na kraju, statistika za tri poena branioca  Kupa bila je impozantna: 17 pogodaka iz 30 pokušaja.

Bolje je počela Zvezdina filijala, te je nakon trijke Simanića FMP stekao šest poena viška (5:11). Preokrenula je Zvezda, ali je finiš prve četvrtine pripao FMP-u, koji je najviše zahvaljujući raspoloženom Čoviću ponovo poveo. Lepu defanzivnu deonicu crveno – belih trojkom uz zvuk sirene ispravio je Enis, a to je bio samo uvod u fenomenalnu šutersku seriju Kanađanina sa srpskim pasošem. Odakle god da je bacao loptu, ona je prolazila kroz obruč. Tome su delom neadekvatnom odbranom kumovali košarkaši FMP-a, ali Enis je bio nezaustavljiv.. Nakon njegove šeste trojke imala je Zvezda 13 poena viška (48:35) ali je odlični Čović kumovao da se ova razlika pred odlazak na odmor smanji (51:44 na poluvremenu).

Ipak, Čovića nigde nije bilo u drugom poluvremenu, te je ostao na 19 poena iz prvog dela igre. Stao je i Enis, tačnije Alimpijević ga je smišljeno čuvao za današnje finale, ali ga je odmenio Bjelica, koji je lako izlazio na kraj sa odbranom FMP-a. Crveno – beli su konstatno održavali desetak poena viška, a nada za “limenke” se pojavila u poslednjoj deonici kada su uspeli da smanje na pet poena manjka (75:70). Ipak, već u narednom napadu trojku je pogodioFelsin, potom i Lazić, Zvezda je vratila dvocifrenu prednost i više je nije ispuštala.

D. Knežić

Crvena zvezdaFMP 98:82  (27:28, 24:16, 22:17, 25:21)

NIŠ: Hala “Čair”, gledalaca: 4.500. Sudije: Vojinović, Obrknežević, Glišić.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 9, Dangubić, Davidovac 3, Lazić 13, Antić, Dobrić, Feldin 7 (5 as, 5 ul), Ročesti 14 (5 as), Omić 8, Lesor 8, Enis 20, Bjelica 16.

FMP: Lazarević, Čović 19 (5 as, 8 il), Uskoković, Jeremić, Apić 21,  Nenadić 12 (5 as), Radanov 7, Bursać, Radovanović, Šešlija, Simanić 14, Oyo 9 (6 sk).

Alimpijević o povredi Lazarevića: To je ružna stvar...

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da su njegovi košarkaši u utakmici sa FMP-om sačuvali energiju za finale.

"Sačuvali smo energiju za finale. Osim prve četvrtine, sve ostalo je bilo dovoljno dobro", rekao je Alimpijević posle utakmice u Nišu.

Zvezda se plasirala u finale Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća, pošto je rezultatom 98:82 pobedila FMP.

Utakmicu je, između ostalog, obeležila i povreda Zvezdinog košarkaša koji je na pozajmici u FMP-u Stefana Lazarevića. 

"To je ružna stvar. Stefan je jedno divno stvorenje, momak koji se fenomenalno ponaša. Ali, to je nažalost sastavni deo sporta. Takav igrač treba Zvezdi i nadam se da će se iz povrede vratiti još jači", rekao je trener Zvezde. 

On je kazao da je planirano da Pero Antić igra u finalu, uprkos tome što protiv FMP-a nije bio na terenu, dok će za tim konkurisati i Stefan Janković. 

Košarkaš Zvezde Dejan Davidovac čestitao je FMP-u na dobroj igri i poželeo svom bivšem klubu sreću u nastavku sezone. 

"Drago mi je što smo ušli u finale. Imamo i dalje problema u odbrani, ali manje nego protiv Borca, što me raduje pred finale", rekao je Davidovac. 

Trener FMP-a Vladimir Jovanović čestitao je Zvezdi na plasmanu u finale i poželeo im sreću u borbi za trofej. 

"Moji igrači su pružili maksimum, ali ostaje gorak ukus zbog rezultata jer mislim da nije realan, iako je Zvezda kvalitetnija i bolja", rekao je on. 

Jovanović je kazao da povreda Lazarevića ostavlja još jedan gorak ukus. 

"Još ne znamo stepen povrede, znamo samo da se radi o kolenu. Nadamo se da nije ništa ozbiljno i da će se što pre vratiti na teren", kazao je trener kluba iz Železnika.

Autor:
Pošaljite komentar
Kup Koraća: Partizan savladao Zlatibor

Kup Koraća: Partizan savladao Zlatibor

16.02.2018. 21:29 21:35
Kup Koraća: Pobeda Mege nad Dinamikom

Kup Koraća: Pobeda Mege nad Dinamikom

16.02.2018. 18:50 18:53