Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Finalna serija ABA lige seli se u Podgoricu: Sad umor kroji rezultat

12.04.2018. 10:47 10:49
Piše:
Izvor: KK Crvena zvezda

Posle prve dve utakmice finalne serije ABA lige, ekipe su na početnim pozicijama, sa razlikom da je „brejk” Podgoričana oduzeo braniocu titule prednost domaćeg terena.

„Pionir” je u razmaku od oko 24 časa video dve borbene, teške utakmice završene drugačijim ishodima. Ujedno, najavio je pođednako žestoke duele i u „Morači”, koja će sutra od 20 časova i u subotu od 21 čas videti svoje prvo finale ABA lige.

Posle Zvezdinog trijumfa u drugom susretu, u kome je umor bio jasno vidljiv u igri obe ekipe, trener Dušan Alimpijević rekao je da nema ništa protiv da u nastavku bude pođednako nekvalitetno, a da crveno-beli opet pobede.

O težini meča i napornom ritmu serije, govorio je i Zvezdin plejmejker, Tejlor Ročesti.

„Cele sezone igramo, borimo se, treniramo, da bi se sve to smestilo u pet utakmica za sedam dana. Navijači hoće najbolje, hoćemo i mi i važno je shvatiti da je isto za obe ekipe“, rekao je Amerikanac novinarima u „Pioniru”.

U osvrtu na meč, on je rekao da drugi duel bio „najteža utakmica crveno-belih”.

„Pre svega, hteli smo da pobedimo u obe utakmice kod kuće. Nismo uradili posao kako smo želeli, ali najvažnije je bilo da ne odemo odavde bez pobede. Bila je veoma važna utakmica za nas, a oni su igrali sa samopouzdanjem. Nisu imali šta da izgube, jer su došli po jednu pobedu i ostvarili su je na početku.“

Kao i u ponedeljak, ponovo se dogodilo da je izgubila ekipa koja se „odlepila” u trećoj četvrtini. U prvoj „rundi” to je bila bila Zvezda (47:39), u utorak je to bila Budućnost (31:39).

„Košarka je veoma zabavna. U prvoj utakmici mi smo vodili osam poena u trećoj deonici. Tako da bi možda cilj mogao da bude da gubiš u trećoj četvrtini da bi mogao da pobediš“, našalio se Ročesti.

Ročesti je bivši reprezentativac Crne Gore i zato poznaje „Moraču”.

„U košarci postoje usponi i padovi. Imamo mnogo samopouzdanja kao tim, prošli smo mnogo stvari ove sezone. Pozvali smo tajm-aut, pogledali smo se i verovali u sebe. Vratili smo se na parket i u nastavku odigrali dobru utakmicu.“

Prema njegovim rečima, Zvezda tokom predaha u sredu i četvrtak mora da smisli kako da u Podgorici izvuče najbolje iz sebe.

Nikola Ivanović, najbolji strelac Budućnosti iz prvog meča, potvrdio je u razgovoru sa novinarima reči svog saigrača Nemanje Gordića, koji je podsetio da su Podgoričani u boljem položaju.

„Da nam je neko ponudio ovaj rezultat finalne serije pre puta u Beograd, mislim da bismo svi to prihvatili i potpisali. Nosimo kući 1:1 i to nam dosta znači. Stvar koja brine je Zvezdina reakcija, bez dana pauze je uspela da odigra vrhunsku utakmicu, pogotovo u odbrani. Iskreno mislim da je osvajanje titula i navika i to je ono što sigurno Zvezda želi da uradi, međutim slede dve utakmice kod nas i nadam se da će biti kvalitetno“, rekao je Ivanović posle izlaska iz svlačionice.

I on, kao i ostali Džikićevi igrači, želi da takođe stekne tu šampionsku naviku, u svom rodnom gradu i pred svojim navijačima u „Morači”.

„U našoj hali se dosad nije igralo finale i nadam se da će se osetiti dobra energija“, rekao je Ivanović, nekadašnji „plej” Mege, kome je ovo drugo učešće u seriji za „jadransku„ titulu.

Na konstataciju da je Budućnost delovala mirnije u prve dve utakmice, Ivanović je rekao da je pristup finalu pre svega individualna stvar.

Pritisak koji je postojao u ove dve utakmice bio je najviše na strani Zvezde i oni su morali da odgovore na to, a mi smo kroz mirnu i kvalitetnu igru pokušali da postavimo stvari onako kako mi želimo....

S. R.

Prvi meč

Crvena zvezda  - Budućnost         76:80

Druga utakmica

Crvena zvezda - Budućnost  69:59

Sutra

Budućnost - Crvena zvezda (20)

Subota

Budućnost - Crvena zvezda (21)

Eventualna mastorica, ponedeljak

Crvena zvezda - Budućnost  (21)

Autor:
Pošaljite komentar
ABA liga: Zvezda dobila Budućnost i izjednačila na 1:1

ABA liga: Zvezda dobila Budućnost i izjednačila na 1:1

10.04.2018. 20:35 21:26