Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ABA LIGA Sastaju se Partizan i Budućnost (18)

09.02.2020. 12:51 12:52
Piše:
Izvor: Novica Veličković (Partizan) i Nikola Ivanović (Budućnost) Foto: ABA liga

Danas u derbi utakmici ABA košarkaške lige ekipa Partizana u beogradskoj Areni dočekaće ekipu Budućnosti .

Dve prvoplasirane ekipe, imaju identičan skor 14 pobeda i četiri poraza.  Za utakmicu, vlada veliko interesovanje, najverovatnije je da će Arena biti ispunjena do poslednjeg mesta.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri smatra da njegov tim protiv Podgoričana mora da odigra pametnije i mudrije nego na prethodnim duelima

- Budućnost ima sjajne igrače, sklopljene u tim koji je projektovan da napadne titulu. Prema tome, očekuje nas još jedna veoma, veoma teška utakmica u kojoj moramo biti još bolji i još mudriji nego što smo bili u svim utakmicama koje smo do sada odigrali.  I Budućnost i mi želimo da stignemo do istog cilja, a današnja utakmica će u velikoj meri odrediti put koji ćemo morati da pređemo da bismo do tog cilja došli - rekao je Trinkijeri.

Partizan je dobru uvertiru za duel sa Podgoričanima napravio u Bolonji, gde je pobedio Virtus(84:82) i obezbedio plasman među osam najboljih ekipa Evrokupa. Kapiten Novica Veličković izjavio je da su se crno-beli brzo posle tog uspeha okrenuli duelu sa Budućnosti, svesni da je od velikog značaja.

- Još u Bolonji, odmah nakon utakmice smo sve misli okrenuli ka ovoj utakmici koja nam je mnogo važna. Voleo bih da Arena bude puna i da zajedno sa našim navijačima stignemo do pobede. Oni su iskusan protivnik, imaju dobar tim, ali na nama je da verujemo u sopstvene mogućnosti i da iskoristimo segmente u kojima možemo da ostvarimo prednost - , rekao je Veličković koji će pre nedeljnog meča dobiti poklon za najviše odigranih utakmica u dresu Partizana.

Igrač Budućnosti Nikola Ivanović najavljuje pravi derbi u nedelju u Beogradu i napominje da su crno-beli ove sezone „odlično posložili stvari” u svom timu

U dobrom momentu idemo u Beograd na meč sa Partizanom. Mnogo bi nam značilo to prvo mesto. Vezali smo tri pobede i mislim da hvatamo dobar ritam”, rekao je košarkaš Budućnosti Nikola Ivanović i dodao da će to biti izuzetno zahtevna misija. - Sigurno je da će Partizan da pristupi malo drugačije tom meču, nakon poraza od Crvene zvezde. Juriće pobedu protiv nas. Očekujem da će se igrati dobra košarka.

Plejmejker Budućnosti osvrnuo se i na igru tima Andree Trinkijerija.

- Partizan igra dosta agresivno, odbrana je na visokom nivou, zna se ko šta radi. Dosta lepo su posložene stvari i ofanzivno i defanzivno - objašnjava Ivanović.  Do kraja regularnog dela u ABA ligi, ostala su još četiri kola, a Budućnost i Partizan imaju isti skor od 14 pobeda i četiri poraza.

Kada je u pitanju trofej ABA lige, Ivanović je prednost prepustio crno-belima.

- Gledajući prethodnih mesec dana kako igra Partizan, mislim da je to ekipa koja je možda glavni kandidat za osvajanje pehara. Crvena zvezda je nesporno najbolja ekipa, što se tiče kvaliteta. Možda nije imala fokus na ABA ligu, ali je u Evroligi dobila neke bitne utakmice, a te što je izgubila odigrala je dosta kvalitetno - zaključio je Ivanović.

Meč Partizan - Budućnost igra se danas  u Štark areni od 18 časova, uz direktan prenos na TV Arenasport 1, a derbi 19. kola sudiće Ilija Belošević (Srbija), Tomislav Hordov (Hrvatska) i Igor Dragojević (Crna Gora).

S. R.

 

 

 

 

Dve prvoplasirane ekipe, imaju identičan skor 14 pobeda i četiri poraza. Za utakmicu, vlada veliko interesovanje, najverovatnije je da će Arena biti ispunjena do poslednjeg mesta

Autor:
Pošaljite komentar
ABA liga: Partizan ubedljiv protiv FMP-a

ABA liga: Partizan ubedljiv protiv FMP-a

18.01.2020. 21:19 22:52
ABA liga usvojila žalbu Crvene zvezde i ublažila kazne

ABA liga usvojila žalbu Crvene zvezde i ublažila kazne

14.01.2020. 11:32 11:33
ABA liga: Zvezda "stotkom" pobedila Megu

ABA liga: Zvezda "stotkom" pobedila Megu

13.01.2020. 19:08 19:09