few clouds
12°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Звезда се пласирала у треће коло квалификација за ЛШ

01.08.2018. 21:16 08:32
Пише:
Извор: FoNet

Црвена звезда је у квалификацијама за Лигу шампиона рутински завршила посао у Литванији, где је и у гостима савладала неубедљиву екипу Судуве, овога пута резултатом 2:0.

Црвена звезда изборила је пласман у треће коло квалификација за Лигу шампиона пошто је и у реваншу победили Судуву. Екипа Владана Милојевића још једном је показала класу и заслужено прошла даље.

Већ у 8. минуту наш шампион је практично завршио посао. Бен је с двадесетак метара упутио “жабицу”, голман домаћина је неспретно интервенисао и лопта се нашла у левом доњем углу његовог гола. Додуше, после примљеног поготка Литванци су заиграли агресивније, али готово сви њихови напади завршавали су се на ивици Звездиног казненог простора. Разлика у класи између два тима била је евидентна. Наш шампион је играо своју препознатљиву игру, пресингом су заустављани Судувини напади на двадесетак метара од Борјановог гола, а повременим контрама угрожаван гол домаћина.

Из једне такве Радоњић је у 38. минуту постигао други погодак за Звезду. Са око петнаест метара, искоса, неодбрањиво је шутирао у леви угао Кардумовог гола. Неколико минута касније Радоњић је направио прави дар-мар у казненом простору Литванаца потврђујући још једном високу класу. Убедљиво вођство нашег тима демотивисало је домаћине који су, стицао се утисак, једва чекали да се ово мучење за њих што пре заврши.

И наш шампион је у другом полувремену отаљавао посао. Више пажње је поклањано одбрани, а у нападу се није испољавала амбиција да се вођство евентуално увећа. У таквој игри без жара и слабог темпа оба тима су ипак, имала по неколико полушанси. Домаћини су прву праву прилику имали у 75. минуту, али је Вербицкас са 10 метара, неометан, шутирао поред гола. И та шанса није била плод израђене акције већ плод неопрезности Звездине одбране. До краја меча лопта се углавном кретала између два казнена простора.

Прву утакмицу трећег кола квалификација за Лигу шампиона против Спартака из Трнаве, црвено-бели играју 7. августа у Београду.  

И. Лазаревић

Судува - Црвена звезда 0:2 (0:2)

МАРИЈАМПОЛЕ: Стадион Маријамполеа, гледалаца: 3.000, судија: Мартинс (Португалија). Стрелци: Бен у 8. и Радоњић у 38. минуту. Жути картон: Шврљуга (Судува).

СУДУВА: Кардум 6, Ленмонас 6, Шврљуга 6, Живановић 6 (Гајдучик 6), Матиливучијус 6 (Асеведео 6), Славицкас 6, Вердицкас 7, Финклер 6, Велевичијус 6 (Каспаривичијус 6,5), Јанкаускас 6, Сисилија 6,5.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Јовичић 6, Дегенек 6, Крстичић 7, Срнић 7 (Ебесилио 6), Милић 7 (Стојиљковић 6), Родић 7 (Гобељић 6), Стојковић 6, Бен 7, Радоњић 8, Савић 6.

Милојевић: Да вратимо Звезду где заслужује

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да је задовољан начином на који је његов тим вечерас дошао до нове победе над Судувом (2:0), за пласман у 3. коло квалификација за Лигу шампиона, и поручио да очекује још успеха ове сезоне.

"Заслужено смо победили, вероватно је прва утакмица преломила, па смо овде имали лакши задатак. Ипак, размишљали смо само о победи и срећан сам што смо прошли даље. Судува нас ниједног тренутка није угрозила, док смо ми могли и убедљивије да славимо", рекао је Милојевић у Маријампољу на конференцији за медије после укупних 5:0.

Он је додао да његов тим ниједног тренутка није потценио литванског првака.

"Судува је раније направила историјски резултат и избацила великог противника - АПОЕЛ, који је чест учесник Лиге шампиона. То је била ставка којом смо се водили, нисмо се ниједног тренутка опустили", казао је Милојевић.

О наредном ривалу у борби за Лигу шампиона, Спартаку из Трнаве, изразио је максималан респект.

"Имамо времена до тада, prеthodno иде Вождовац. Спремићемо се... Не мислим да је изненађење што је Спартак елиминисао Легију, такве речи морају са се избаце из главе. Фудбал је отишао далеко, Спартак је био шампион у конкуренцији Жилине и Слована, јака је то лига. Морамо да променимо свест и да кажемо да су све екипе професионалне, сви играју фудбал", истиче тренер црвено-белих.

Милојевића је обрадовао и податак да је Црвена звезда победом над Судувом поправила коефицијент и ушла међу 100 најбољих клубова Европе, први пут после 1996. године.

"Пуно ми је срце кад чујем такав податак, играчи су заслужни. Пробаћемо све да урадимо да направимо нови успех и доведемо високо клуб, где му је место. Звезда са историјом и великом публиком то заслужује", закључио је Милојевић.

Његов колега са клупе Судуве, Владимир Чебурин, признао је да је Звезда била боља.

"Све је било готово после 7. минута, Звезда је дала гол и то је био крај. Желим Звезди да се пласира у Лигу шампиона. Ово је за нас било велико искуство", казао је он.

Резултати

Шериф - Шкендија                          0:0 (прва утакмица 0:1)

Хапоел Бер Шева - Динамо (З)      2:2 (0:5)

Спартак (Т) - Легија                         0:1 (2:0)

Хелсинки - БАТЕ Борисов               1:2 (0:0)

Мидтјиланд - Астана                        0:0 (1:2)

Карабаг - Кукеши                             3:0 (0:0)

Малме - Клуж                                   1:1 (1:0)

Судува - Црвена звезда                   0:2 (0:3)

Базел - ПАОК                                    0:3 (1:2)

Видеотон - Лудогорец                     1:0 (0:0)

Штурм - Ајакс                                   1:3 (0:2)

Розенборг - Селтик                           0:0 (1:3)

Аутор:
Пошаљите коментар