Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZVEZDA PORAŽENA U NORVEŠKOJ: Nada za Ligu šampiona je i dalje tu (VIDEO)

20.08.2024. 23:08 23:12
Piše:
Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su poraženi rezultatom 2:1 od Bode Glimta u okviru prve utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pogodak za tim Vladana Milojevića postigao je Ognjen Mimović kome je to i prvenac na asistenciju In Boma Hvanga. Revanš na Marakani je 28. avgusta od 21 čas.

Utakmica je počela sporo, gde su se domaći trudili da "umrtve" igru dodavanjima u poslednjoj liniji ili na sredini, dok je Zvezda nastojala da brzim osvajanjem poseda pomeri težište ispred gola Bodea. Ipak, u prvoj prilici koju je imao Meta, bio je poprilično siguran Ilić. Zvezda se oslanjala na Endiajea koji bi primio loptu na 25 metara od gola, a zatim je dalje distribuirao, uglavnom ka Olanjinki koji je, utisak je, bio istureniji od Ilića na desnom boku. Opasnost je bila ispred našeg gola i u 28. minutu kada je Spajić interevenisao milisekund pre nego što je Meta mogao da zahvati udarac i ugrozi Ilića. Zatresla se i prečka deset minuta kasnije kada je Šefold sa ivice kaznenog prostora šutirao, Ilić bio blizu lopte, ali je ipak okvir gola sprečio pogodak. Uzvratio je Hvang, praktično u sledećem napadu, ali je lopta završila preko gola. Zvezda je došla do pogotka u 44. minutu, kada je Ilić praktično pogodio Endiajea koji je stajao na petercu, da bi zatim centarfor iz Senegala rutinski savladao Hajkina, ali se prethodno našao u minimalnom ofsajdu, te je gol poništen.

Intervenisao je Ilić i u 47. minutu kada je Evjen iz okreta gađao, ali je naš golman bio dobro postavljen na prvoj stativi i lako iskontrolisao loptu. Istakao se Ilić i tri minuta kasnije kada je zaustavio zicer Hega, ali nije uspeo da odbrani udarac Bjertfuta u 52. minutu koji je glavom loptu zakucao pod prečku i doveo Bode do prednosti. Menjao je Milojević prvi put u 56. minutu kada je Mimović ušao na poziciju desnog beka, a Seol prešao na levu stranu. Želela je Zvezda do brzog izjednačenja, pa je nastala gužva u šesnaestercu Bodea kada su Ivanić i Elšnik pokušali, ali bili izblokirani od defanzivaca domaćih. Nažalost, domaći su duplirali prednost u 62. minutu kada je Meta sa desne strane uspeo da pogodi dalji ugao.

Nastavio je Milojević da menja u nadi da dođe do ekspresnog smanjenja rezultata, te su šansu dobili Milson i Duarte, a na terenu se promenilo to što je Olanjinka prešao na levu stranu. Upravo je Duarte napravio šansu u 72. minutu kada je prošao po levoj strani i spoljnim delom stopala pokušao da nađe Olanjinku na drugoj stativi koji, sa igračem "na leđima", nije uspeo da zahvati loptu. Najbolju priliku na meču kada je reč o Zvezdi imao je Ivanić u 74. minutu kada je Olanjinka glavom udario "sveću" i našao vezistu iz Bačkog Jarka koji nije dobro gađao, ali je upitno bilo da li se našao i u ofsajd poziciji. Smanjila je Zvezda rezultat u 75. minutu kada je Ognjen Mimović dobro intervenisao na centaršut Hvanga iz slobodnog udarca, te uklizao na drugoj stativi i savladao Hajkina.

Nastavila je Zvezda da preti, te je Ivanić u 83. minutu oštro centrirao u peterac, ali je lopta za nijansu bila brža od Olanjinke i Duartea. Zaigrao je i Dalsio u finišu meča, ali je rezultat ostao 2:1 za domaćina.

Bode Glimt - Crvena zvezda 2:1 (0:0)

BODE: Stadion: "Aspmira". Sudija: Ivan Kružljak (Slovačka). Strelci: Bjertfut u 52. i Meta u 62. minutu za Bode Glimt, a Mimović u 75. minutu za Crvenu zvezdu. Žuti kartoni: Bjerkan (Bode Glimt), Ivanić, Olanjinka (Crvena zvezda).

BODE GLIMT: Hajkin, Šefold, Bjertuft, Gundersen, Bjerkan, Evjen, Berg, Brunstad (od 66. Zinkernagel), Meta (od 66. Saltnes), Hauge, Heg (od 85. Oklend).

CRVENA ZVEZDA: M. Ilić, Seol, Spajić, Điga, Rodić (od 56. Mimović), Hvang, Elšnik, Ivanić, L. Ilić (od 66. Milson), Olanjinka (od 85. Dalsio), Endiaje (od 66. Duarte).

 

Autor:
Pošaljite komentar
TEŠKO DA MOŽE SPEKTAKULARNIJE Pogledajte kako je IZGLEDAO POČETAK DUELA u Norveškoj! Ni VATROMET nije izostao (VIDEO)

TEŠKO DA MOŽE SPEKTAKULARNIJE Pogledajte kako je IZGLEDAO POČETAK DUELA u Norveškoj! Ni VATROMET nije izostao (VIDEO)

20.08.2024. 21:41 21:49
TUČA I HAOS UOČI UTAKMICE ZVEZDE I BODEA Navijač iz Srbije otvorio vrata automobila i PESNICOM UDARIO VOZAČA Srbin POKUŠAO DA NAPADNE I POLICAJCA, pa na kraju uhapšen!

TUČA I HAOS UOČI UTAKMICE ZVEZDE I BODEA Navijač iz Srbije otvorio vrata automobila i PESNICOM UDARIO VOZAČA Srbin POKUŠAO DA NAPADNE I POLICAJCA, pa na kraju uhapšen!

20.08.2024. 20:21 20:24
TRENER CRVENE ZVEZDE VLADAN MILOJEVIĆ PRED DUEL SA LUČANCIMA: Mladost je iskusna i kvalitetna ekipa, mogu da nam naprave problem

TRENER CRVENE ZVEZDE VLADAN MILOJEVIĆ PRED DUEL SA LUČANCIMA: Mladost je iskusna i kvalitetna ekipa, mogu da nam naprave problem

27.07.2024. 12:30 12:33
TRENER BODEA KJETIL KNUTSEN PRED DUEL SA CRVENOM ZVEZDOM: Šanse su 50:50, utakmica nam dolazi u dobrom trenutku

TRENER BODEA KJETIL KNUTSEN PRED DUEL SA CRVENOM ZVEZDOM: Šanse su 50:50, utakmica nam dolazi u dobrom trenutku

Trener Bodea Kjetil Knutsen rekao je pred prvi meč protiv Crvene zvezde u plej-ofu Lige šampiona da su šanse obe ekipe za prolaz 50:50 i da utakmica dolazi u dobrom trenutku za njegovu ekipu.
19.08.2024. 17:57 18:00