Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZVEZDA DOMINIRALA I UŠLA U FINALE KUPA: Crveno-beli za dva minuta rešili derbi i zakazali duel sa Vošom

24.04.2024. 21:14 21:19
Piše:
Izvor: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr

U finalu ovogodišnjeg Kupa Srbije, 23. maja u Loznici, sastaće se Vojvodina i Crvena zevzda.

Nakon što su Novosađani to pravo izborili posle pobede u Kragujevcu, i Crvena zvezda je u večitom derbiju bila bolja od Partizana, pa je zakazala crveno-beli duel za trofej na stadionu Lagator. Do trijumfa je stigla u razmaku od samo dva minuta, što je bilo dovoljno da neubedljivi Partizan položi oružje.

Oba trenera, Vladan Milojević i Igor Duljaj, u početnim postavama izvršili su određene rokade, pa je Zvezda krenula u polufinale bez zadnjeg veznog Gelora Kange, umesto kojeg je šansu dobio mnogo ofanzivniji Olajinka. Crveno-beli su promenili i formaciju, pa su se opredelili za sistem 4-1-4-1, dok njihov rival sistemski nije menjao ništa, ali jeste personalno, U odnosu na prošli susret od pre nekoliko dana, na terenu nije bilo Stojkovića i Kastilja, koje su zamenili Filipović i Kalulu, Goh je dobio nešto defanzivniju ulogu, a u tim se vratio i golman Aleksandar Jovanović.

I ponovo je Partizan bolje ušao u duel, pa je u uvodnih sedam minuta izveo tri kornera, dok su crveno-beli delovali prilično usporeno i neuobičajeno oprezno. Prvi su i šansu stvorili igrači iz Humske ulice u 15. minutu, kada je Baždar lepo uposlio Goha, koji je ciljao bliži ugao, ali je Glazer bio dobro postavljen i izbio loptu u novi korner.

Tek tada su počeli Milojevićevi učenici počeli da igraju nešto bliže onom što su njihovi navijači očekivali, ali je u 21. minutu novu šansu imao „parni valjak“. U brzoj kontri, Zahid i Severina su stvorili lepu poziciju Samedu Baždaru, njegov udarac, međutim, otišao je preko prečke Zvezdinog gola.

Nekako, kada se to najmanje očekivalo, Hvang je sjajnim „lažnjakom“ izbacio iz igre Kalulua, centrirao u peterac Partizana, gde je najviši u skoku bio Olajinka. Njegov udarac glavom pogodio je Filipovića, od kojeg se lopta odbila u mrežu. Nije se slavlje Zvezdinih pristalica stišalo, a posle samo nekih 120 sekundi na semaforu je stajao rezultat 2:0. Prazan prostor po levom boku odbrane Duljajeve ekipe iskoristio je Mijailović, uočio na drugoj stativi usamljenog Olajinku, a ovaj je reagovao manirom rasnog strelca i povećao prednost svoje ekipe.


Minut ćutanja za ekonoma Zvezde

Pre samog starta meča održan je minut ćutanja u čast Dragana Milanovića, dugogodišnjeg ekonoma crveno-belih. On je izgubio bitku sa teškom bolešću i prerano nas je napustio u 55. godini života.

Bio je omiljen među fudbalerima, stručnim štabom i navijačima. Uvek vedar i nasmejan, niko o njemu nije imao lošu reč.

Koliko su ga voleli na Marakani, govori i ko se sve od igrača, što sadašnjih što bivših, javio da oda počast Gagiju, kako su ga svi zvali.

U njegovu čast igrači i stručni štab izašli su na teren na derbi sa majicama sa njegovim likom, a počast su mu odali i navijači Zvezde, pa je na severnoj tribini osvanuo transparent posvećen dugogodišnjem ekonomu i sinu čuvenog ekonoma Stoleta.


Do poluvremena većih prilika nije bila, a pravo je čudo šta je Olajinka promašio u nastavku, preciznije u 52. minutu. Izašao je sam s leve strane pred gol rivala, izabcio jednog od Partizanovih igrača iz igre, a onda, neometan, šutirao preko prečke. U 58. minutzu, posle kornera, Ivanić je glavom najpre pogodio prečku, a nakon odbijene lopte i stativu Jovanovićevog gola. Partizan je lagano tonuo, pokušavao je Duljaj da uvođenjem svežih fudbalera nešto promeni, ali rezultata nije bilo. Naprotiv, ređale su prilike pred golom crno-belih i sve jasnije bilo je da su daleko od željenog plasmana u finale Kupa Srbije.

Tek u 73. minutu videli smo odličan šut sa 25 metara Nemanje Nikolića, koji je Zvezdin golman krajnjom mukom uspeo da odbije u korner. Imali su fudbaleri Partizana inicijativu, ne može se reći da nisu svom snagom pokušavali da postignu barem počasni gol, ali je Glazer bio veoma raspoložen.

U 89. minutu pravu strelu s 25 metara odapeo je Mijailović, ali je još jednom Jovanović odlično intrevenisao, kao i dvadesetak sekundi kasnije, posle udarca Kataija.

Crvena zvezda – Partizan 2:0 (2:0)

BEOGRAD: Stadion „Rajko Mitić“, gledalaca: 18.000. Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija). Strelci: Filipović (autogol) u 27. i Olajinka u 29. minutu. Žuti kartoni: Stamenić, Olajinka (Crvena zvezda), Marković, Filipović (Partizan)..

CRVENA ZVEZDA: Glazer 7,5 - Mijailović 7, Dragović 7, Spajić 7, Rodić 6,5 – Stamenić 6,5 - Bukari 6,5 (Katai 6,5), Hvang 7, Olajinka 8 (Điga 7), Ivanić 7,5 – Endiaj 7 (Kraso -).

PARTIZAN: Jovanović 6,5 - Filipović 5,5, Kovačević 6, Marković 6 (Stojković 6), Antić 6 (Saldanja 6) - Ovusu 6, Goh 6,5 (Natho 6) - Severina 6 (Janković 6,5), Zahid 6, Kalulu 6,5 (N. Nikolić 6,5) – Baždar 6.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
DERBI KASNIO ZBOG "SASTANKA" PARTIZANA: Crno-beli iskazali revolt, sudija kaznio kapitena (VIDEO)

DERBI KASNIO ZBOG "SASTANKA" PARTIZANA: Crno-beli iskazali revolt, sudija kaznio kapitena (VIDEO)

24.04.2024. 19:48 20:44
PARTIZAN ĆE NA DERBIJU PORUKOM ISKAZATI REVOLT PROTIV FSS I SUDIJA „Valjak“ u posebnim majcama

PARTIZAN ĆE NA DERBIJU PORUKOM ISKAZATI REVOLT PROTIV FSS I SUDIJA „Valjak“ u posebnim majcama

24.04.2024. 13:27 13:39
NOVOSAĐANI U NEVEROVATNOJ ZAVRŠNICI SRUŠILI SNOVE PREPUNOG STADIONA "ČIKA DAČA" U KRAGUJEVCU: Korać za deveto Vošino finale (FOTO i VIDEO)

NOVOSAĐANI U NEVEROVATNOJ ZAVRŠNICI SRUŠILI SNOVE PREPUNOG STADIONA "ČIKA DAČA" U KRAGUJEVCU: Korać za deveto Vošino finale (FOTO i VIDEO)

24.04.2024. 18:26 19:56