Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NOVOSAĐANI U NEVEROVATNOJ ZAVRŠNICI SRUŠILI SNOVE PREPUNOG STADIONA "ČIKA DAČA" U KRAGUJEVCU: Korać za deveto Vošino finale (FOTO i VIDEO)

24.04.2024. 18:26 19:56
Piše:
Izvor: F. Bakić

U intervalu nadoknade vremena, fudbaleri Vojvodine slavili su pobedu na gostovanju kod Radničkog u Kragujevcu, koja je značila prolaz u finale nacionalnog kupa, deveto po redu.

­­­­­­­­Pobedonosni gol postigao je jedan od najboljih igrača i ljubimac novosadske publike Seid Korać.

S obzirom na ulog i značaj utakmice, igrači obeju ekipa oprezno su započeli meč, sa prvenstvenim zadatkom da obezbede prilaze svojim golmanima. Uprkos činjenici da u prvom kvartalu utakmice nije upućen nijedan udarac u okvir gola, nisu izostali elementi taktičke igre, odlično ukomponovani u prelepi fudbalski ambijent na kome bi Kragujevcu pozavideli većina fudbalskih centara u Srbiji.

Vojvodina je, istina, imala posed lopte, težište igre je bilo na polovini domaćeg tima, a prvu priliku imali su Novosađani u 23. minutu. Precizno vođenu akciju Ivanović je završio prvim šutem u okvir gola, ali je golman Leković paradom spasao mrežu. Na odbijenu loptu regaovao je Zadi Seri, a njegovu nameru blokirao je Ćosić.

S druge strane, Kragujevčani su protivnapadima tražili put ka Careviću. Sprečavanju njihovih namera sa desnog boka istakao se Đorđević u duelima sa brzonogim 13 godina mlađim Gluščevićem. Upravo je Gluščević, posle pola sata igre, bio u poziciji da sa suprotne strane, povratnom loptom, uposli saigrače u kaznenom prostoru, ali su Korać i Crnomarković amortizovali oštricu Kragujevačkog napada, tako da Carević nije imao potrebu za intervenisanjem. Ovom zbiru utisaka iz prvog dela dodajemo da je, na isteku 40. minuta, šutirao Kembel, a Leković odbranio, da bi, jedan minut kasnije, Zukić centaršut Zadi Serija glavom prosledio u naručje golmanu Lekoviću.

I u nastavku utakmice Vojvodina je zadržala primat u igri što se poseda tiče, ali i utiska o dešavanjima ispred domaćeg gola. Tu je Kembel već posle dva minuta igre šutirao iznad prečke, da bi u 49. minutu Savićević, posle akcije Petrovića i Zukića, šutirao u golmana. Najpovoljniju priliku, od tog momenta, nije iskoristio Kembel u 51. minutu. Glavom je poslao loptu pored stative posle idealnog centaršuta Zadi Seria.

U međuvremenu, jedini šut u okvir vošinog gola uputio je Đurić u 55. minutu, ali je golman Carević lako umirio loptu. I, kada su svi na stadionu očekivali kraj osnovnog dela i izvođenje penala, Vojvodina je povela. Savićević je centrirao sa leve strane, a Korać je glavom loptu sproveo u mrežu za vođstvo i ispostavilo se konačan rezultat utakmice, dovoljan za plasman u finale nacionalnog kupa.

Lazo Bakmaz

Radnički – Vojvodina 0:1 (0:0)

KRAGUJEVAC: Stadion "Čika Dača". Gledalaca: 12.000. Sudija: Marković (Beograd). Strelac: Korać u 90 2. minutu.

RADNIČKI 1923: Leković 6,5, Ćosić 6, Simović 6, Mitrović 6,5, Dadić 6 (Pecelj), Ristić 6, Vidosavljević (Ortiz 6), Đurić 6,5 (Bevis), Sali 6 (Zorić), Aleksić 6,5, Gluščević 6,5.

VOJVODINA:  Carević, Lazarević 6, Korać 7,5, Crnomarković 6,5, Đorđević 6 (Mateus), Savićević 6,5, Petrović 6,5, Kembel 6 (Radulović), Zukić 6 (Vukanović), Zadi Seri 7, Ivanović 6,5.

 

Bandović: Zasluženo smo u finalu

Trener Vojvodine Božidar Bandović je posle utakmice izjavio da je Voša dominirala.

- Dominirali smo, imali smo šanse, bili smo bolji i zasluženo smo pobedili.Ponosan sam na ove momke, od prvog dana do sada. Borili su se, svaku utakmicu davali sve od sebe. Želeli smo da učinimo srećnim i klub i predsednika, upravu i naš grad, jer ipak igramo finale. Želim sve najbolje protivniku koji se borio do kraja, ali mislim da smo mi zasliužili da idemo u finale - kazao je Bandović.

Trener Radničkog Feđa Duduć je je rekao da je malo falilo do penala.

- Utakmica je bila visokog intenziteta, ostavila je dosta traga na igračima. Bili smo prisiljeni da igramo i sa povređenim igračima, ali nam se to nažalost obilo o glavu. Ti roviti igrači koji su igrali su heroji. Zaslužili smo da po igri da dođemo do penala, ali Vojvodina je zasluženo prošla u finale - rekao je Dudić.

Autor:
Pošaljite komentar
(UŽIVO) SPEKTAKULARNA ZAVRŠNICA VOŠE, ONI SU PRVI FINALISTI KUPA: Evo kako su Novosađani šokirali Radnički iz Kragujevca (Video)

(UŽIVO) SPEKTAKULARNA ZAVRŠNICA VOŠE, ONI SU PRVI FINALISTI KUPA: Evo kako su Novosađani šokirali Radnički iz Kragujevca (Video)

24.04.2024. 15:44 18:27