Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZBILJIĆ OTVORENO O Vošinim rezultatskim promašajima, negativnim komentarima, finansijama, potraživanjima od Zvezde...

20.09.2023. 14:32 14:35
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Rastanak od Evrope pre sastanka s njom i neubedljiv takmičarski start Vojvodine u prvenstvu u značajnom su raskoraku u odnosu na očekivanja svakoga kome je do Vojvodine stalo.

Organizaciono, kadrovski i finansijski nikada snažnija, sa rezultatima u obrnutoj proporciji, Vojvodina je na izmaku leta tema komentara sa negativnim predznakom, praćenim prozivkama najodgovornijih ljudi u Upravnom odboru i sportskom sektoru kluba.

Tim povodom predsednik Upravnog odbora Dragoljub Zbiljić, u razgovoru sa novinarima je istakao: 

- Kada sam prihvatio ulogu predsednika Upravnog odbora, klub je bio negativan milijardu i trista četiri miliona dinara, bez sredstava za prošlu kalendarsu godinu – podsetio je Zbiljić. – tada sam rekao da ćemo mi u ovom mandatu učiniti sve što je do nas da zaokrenemo stvarnost u pravcu da ćemo moći, vrlo precizno sada podsećam, na kraju mandata, u godini 2025-26. da napadnemo titulu. . Ne razumem sve one koji mi pišu i kažu da svake godine najavljujemo titulu, a igramo sve lošije. Mi se bavimo uređenjem kluba, važno mi je da se zna da je klub u plusu 280 miliona dinara, a projektovali smo da na kraju godine budemo u plusu oko 300 miliona dinara. Tome dopdajemo i ulaganja koja smo ulošili u infrastruturu. Nama je potrebna još jedna ovakva godina transfera i finansijske stabilizacije da bismo došli na nulu ili na blagi plus, kako bismo posle toga krenuli da podižemo budžet koji sada iznosi 6,5 miliona evra za tim, da ga podignemo na osam, devet, deset, dvanaest, a kada dođemo na nivo od 12 ili 13 miliona evra, a to je sezona 25-26 mi ćemo tada da napadnemo titulu, da probamo... Ne kažem, Zvezda radi svoje, Partizan radi svoje, TSC i Čukarički takođe, ali takav budžet nama omogućava da možemo da selektujemo tim i da napadnemo titulu. Bitno mi je da nas javnost razume i da zna u kom pravcu i kojom dinamikom idemo.

Zbiljić je potom zahvalio gradu Novom Sadu i FS Srbije na izdvojenim sredstvima za renoviranje stadiona Karađorđe. Istovremeno, zbog administrativnih razloga, najavio je i prolongiranje početka radova, koji su bili zakazani za 1. oktobar. Kada će rekonstrukcija početi zavisi od rezultata tendera koji bi trebalo da bude raspisan za desetak dana. Cena izvođšenja radova koštaće 640 milona dinara, a na računu je trenutno 300 milona namenski obezbeđenih sredstava, po 150 miliona od FSS i Grada.

-Ako neko misli da je lako biti prvi čovek kluba i voditi Vojvodinu, ja vam kažem da nije – čvrst je u stavu Zbiljić. – Ja više stvarti ne dam nego što dozvoljavam. Više otpuštam, nego što primam. Više igrača prodajem, nego što dovodim. A šta to radim? Radim konsolidaciju kluba, 5.68 miliona evra je iznos transfera u ovom prelaznom roku. Još je važno da smo u svim transferima ostali vlasnici u procentima narednog transfera. Teško jeste, ali je m,nogo i lepo biti domaćin ovakvog kluba. Nekakava se energija oko kluba stvorila kao da sve propada. Ne propada ništa, mi imamo 5,5 miliona evra na računu. I potraživanja od Zvezde plus, koja nisu izmirena, ali valjda će da plate. Finansijski smo stabilni. I od države dobijamo pohvale zarad našeg poslovanja. Čukarički, Vojvodina i TSC su trenutno finansijski najstabilniji klubovi u Srbiji. Rezultatima na terenu nisam zadovoljan. Niko nije zadovoljan. Mislim da smo mogli bolje,  ali splet okolnosti nije nam bio naklonjen. Imamo kvalitetne igrače, imamo tim, ali imamo i potrebu da nam se vrati energija na stadion, a energije bez navijača nema. Zato ih pozivam da nam se pridruže na Karađorđu u subotu da zajedno pobedimo i označimo novi početak što se rezultata tiče.


Podrška Bolingiju

Značajnu podršku svakog u klubu i oko njega preneo je Zbiljić igraču Vojvodine Džonatanu Bolingiju, koji se nalazi na lečnju na Institutu u Sremskoj Kamenici.

-Bolingi je još u veštački izazvanoj komi, ali imamo informaciju da lečenje napreduje u pozitivnom smeru – rekao je Zbiljić. – Koristim ovu priliku da zahvalim timu specijalista na Institutu za plućne bolesti koji 24 sata brinu o našem igtraču i daju mu potrebnu negu, a nama nadu da će nam  se uskoro pridružiti na terenu.


Šta je tu bilo, ko je kome i koliko, godinama je licitirano u novosadskoj čaršiji kada bi se  povela priča o transferima i poslovanju FK Vojvodina.

Među prvim potezima koje je Zbiljić potegao dolaskom na čelo kolektiva u pola belom, pola u crvenom išao je u smeru da se Boškov centar uknjiži kao vlasništvo kluba „jedan kroz jedan“, čime je potvrđeno raspoloženje i jedinstvo članova najvišeg klupskog tela u smeru pravne sigurnosti i transparentnosti u poslovanju. U međuvremenu, uporedo sa rezultatima prelaznog roka, spremnost da se računi svedu i u ostalim segmentima života i rada uglednog sportskog koletiva, solidan su osnov verovanju u pozitivan iskorak i u pogledu takmičarskim rezultata ekipe.

Jedino je na čvrstim temeljima moguće sagraditi građevinu koja će da traje. Jer Vojvodina ostaje i opstaje, jedna jedina, nekome kao prva ljubav, kao što i pesma navijačka kaže, drugima kao mogućnost identifikovanja sa vrednostima bogate klupske tradicije, a većini kao način za sportski prestiž i reprezentovanje grada u kome je Vojvodina rođena, u kome je odrastala i u kome je dorasla svim izazovima koji su je pratili i koji je prate, na sportskom terenu i oko njega. Sve drugo je prolazno i svi drugi su u prolazu, Vojvodina ostaje na krilima stihova besmrtnoga Miroslava Mike Antića: „Svi smo jedno, to je naša snaga...“ 

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar