broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗБИЉИЋ ОТВОРЕНО О Вошиним резултатским промашајима, негативним коментарима, финансијама, потраживањима од Звезде...

20.09.2023. 14:32 14:35
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

Растанак од Европе пре састанка с њом и неубедљив такмичарски старт Војводине у првенству у значајном су раскораку у односу на очекивања свакога коме је до Војводине стало.

Организационо, кадровски и финансијски никада снажнија, са резултатима у обрнутој пропорцији, Војводина је на измаку лета тема коментара са негативним предзнаком, праћеним прозивкама најодговорнијих људи у Управном одбору и спортском сектору клуба.

Тим поводом председник Управног одбора Драгољуб Збиљић, у разговору са новинарима је истакао: 

- Када сам прихватио улогу председника Управног одбора, клуб је био негативан милијарду и триста четири милиона динара, без средстава за прошлу календарсу годину – подсетио је Збиљић. – тада сам рекао да ћемо ми у овом мандату учинити све што је до нас да заокренемо стварност у правцу да ћемо моћи, врло прецизно сада подсећам, на крају мандата, у години 2025-26. да нападнемо титулу. . Не разумем све оне који ми пишу и кажу да сваке године најављујемо титулу, а играмо све лошије. Ми се бавимо уређењем клуба, важно ми је да се зна да је клуб у плусу 280 милиона динара, а пројектовали смо да на крају године будемо у плусу око 300 милиона динара. Томе допдајемо и улагања која смо улошили у инфраструтуру. Нама је потребна још једна оваква година трансфера и финансијске стабилизације да бисмо дошли на нулу или на благи плус, како бисмо после тога кренули да подижемо буџет који сада износи 6,5 милиона евра за тим, да га подигнемо на осам, девет, десет, дванаест, а када дођемо на ниво од 12 или 13 милиона евра, а то је сезона 25-26 ми ћемо тада да нападнемо титулу, да пробамо... Не кажем, Звезда ради своје, Партизан ради своје, ТСЦ и Чукарички такође, али такав буџет нама омогућава да можемо да селектујемо тим и да нападнемо титулу. Битно ми је да нас јавност разуме и да зна у ком правцу и којом динамиком идемо.

Збиљић је потом захвалио граду Новом Саду и ФС Србије на издвојеним средствима за реновирање стадиона Карађорђе. Истовремено, због административних разлога, најавио је и пролонгирање почетка радова, који су били заказани за 1. октобар. Када ће реконструкција почети зависи од резултата тендера који би требало да буде расписан за десетак дана. Цена извођшења радова коштаће 640 милона динара, а на рачуну је тренутно 300 милона наменски обезбеђених средстава, по 150 милиона од ФСС и Града.

-Ако неко мисли да је лако бити први човек клуба и водити Војводину, ја вам кажем да није – чврст је у ставу Збиљић. – Ја више стварти не дам него што дозвољавам. Више отпуштам, него што примам. Више играча продајем, него што доводим. А шта то радим? Радим консолидацију клуба, 5.68 милиона евра је износ трансфера у овом прелазном року. Још је важно да смо у свим трансферима остали власници у процентима наредног трансфера. Тешко јесте, али је м,ного и лепо бити домаћин оваквог клуба. Некакава се енергија око клуба створила као да све пропада. Не пропада ништа, ми имамо 5,5 милиона евра на рачуну. И потраживања од Звезде плус, која нису измирена, али ваљда ће да плате. Финансијски смо стабилни. И од државе добијамо похвале зарад нашег пословања. Чукарички, Војводина и ТСЦ су тренутно финансијски најстабилнији клубови у Србији. Резултатима на терену нисам задовољан. Нико није задовољан. Мислим да смо могли боље,  али сплет околности није нам био наклоњен. Имамо квалитетне играче, имамо тим, али имамо и потребу да нам се врати енергија на стадион, а енергије без навијача нема. Зато их позивам да нам се придруже на Карађорђу у суботу да заједно победимо и означимо нови почетак што се резултата тиче.


Подршка Болингију

Значајну подршку сваког у клубу и око њега пренео је Збиљић играчу Војводине Џонатану Болингију, који се налази на лечњу на Институту у Сремској Каменици.

-Болинги је још у вештачки изазваној коми, али имамо информацију да лечење напредује у позитивном смеру – рекао је Збиљић. – Користим ову прилику да захвалим тиму специјалиста на Институту за плућне болести који 24 сата брину о нашем игтрачу и дају му потребну негу, а нама наду да ће нам  се ускоро придружити на терену.


Шта је ту било, ко је коме и колико, годинама је лицитирано у новосадској чаршији када би се  повела прича о трансферима и пословању ФК Војводина.

Међу првим потезима које је Збиљић потегао доласком на чело колектива у пола белом, пола у црвеном ишао је у смеру да се Бошков центар укњижи као власништво клуба „један кроз један“, чиме је потврђено расположење и јединство чланова највишег клупског тела у смеру правне сигурности и транспарентности у пословању. У међувремену, упоредо са резултатима прелазног рока, спремност да се рачуни сведу и у осталим сегментима живота и рада угледног спортског колетива, солидан су основ веровању у позитиван искорак и у погледу такмичарским резултата екипе.

Једино је на чврстим темељима могуће саградити грађевину која ће да траје. Јер Војводина остаје и опстаје, једна једина, некоме као прва љубав, као што и песма навијачка каже, другима као могућност идентификовања са вредностима богате клупске традиције, а већини као начин за спортски престиж и репрезентовање града у коме је Војводина рођена, у коме је одрастала и у коме је дорасла свим изазовима који су је пратили и који је прате, на спортском терену и око њега. Све друго је пролазно и сви други су у пролазу, Војводина остаје на крилима стихова бесмртнога Мирослава Мике Антића: „Сви смо једно, то је наша снага...“ 

Л. Бакмаз

Аутор:
Пошаљите коментар