Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Završen jedan derbi, pred Vošom je novi

24.02.2020. 13:06 13:08
Piše:
Foto: J. Grlić/ Duel Mrkaića (23) i Milunovića (19) na derbiju u Beogradu

U suštini, ništa neočekivano nije se dogodilo u najzanimljivojoj utakmici 22. kola fudbalske Superlige, u kojoj su snage odmerili Crvena zvezda i Vojvodina.

Na stadionu “Rajko Mitić”, pred više od 25.000 gledalaca, domaćin je slavio rezultatom 2:0 (1:0), pa je premijerni susret novog Zvezdinog trenera Dejana Stankovića pred navijačima beogradskih crveno-belih, bio ukrašen pobedom i povećanjem bodovne prednosti u odnosu na najbliže pratioce. Aktuelni prvak i lider ovog prvenstva nije dopustio Novosađanima da nametnu stil igre koji bi njima odgovarao, bio je bolji rival i njegovoj pobedi nema ni reči zamerke, pa je zabeležio i 11. uzastopnu pobedu nad rivalom iz najvećeg grada u AP Vojvodina.

- Ušli smo u utakmicu s namerom da se nadigravamo i nismo se uplašili protivnika, kao ni sjajne atmosfere koju su napravili gledaoci - rekao je Ognjen Đuričin, jedan od istaknutijih igrača Voše u derbiju. - Lepo je bilo igrati pred tolikim brojem navijača, ali je šteta što nismo ostvarili po nas povoljniji rezultat. Vremena za žaljenje, međutim, nemamo, jer nas već u sredu očekuje novi derbi, u kojem na “Karađorđu” dočekujemo tim Radničkog iz Niša. Već smo se okrenuli toj utakmici i stvaramo plan kako da osvojimo sva tri boda.

U prvom poluvremenu beogradskog susreta, Đuričin je dva puta mogao da savlada kapitena Zvezde Milana Brojana. Posle njegovog prvog udarca u 2. minutu, Voša je izvukla samo korner, dok je drugi put šutirao pored leve stative.


O ambijentu u Beogradu

Potrudili su se navijače Crvene zvezde da stvaranjem specifičnog, svečarskog ambijenta na stadionu “Rajko Mitić”, pozdrave dolazak Dejana Stankovića, jedne od legendi ovog kluba, na mesto šefa stručnog štaba. Praktično tokom svih 90 minuta gruvale su petarde i topovski udari, a u nekoliko navrata priređen je i pravi vatromet na severnoj tribini. Uz to, prva tri minuta nastavka odigrana su uz glasnu muziku koja je puštana na razglasu, a koju je upotpunila i vizuelna koreografija Zvezdinih navijača, kojom su pružili podršku srpskom i pravoslavnom narodu u Crnoj Gori.

- Nije bilo lako da igramo tokom tih prvih nekoliko minuta nastavka, jer je muzika bila izuzetno jaka i onemogućila je bilo kakvu međusobnu komunikaciju između igrača obe ekipe. Profesionalci smo, morali smo da se adaptiramo i uspeli smo u tome - jasan je bio Đuričin.


- U prvom slučaju lopta mi je došla malo iza leđa i nisam mogao bolje  šutiram. Pred sam kraj prvih 45 minuta, bio sam zaista u odličnoj situaciji i nišanio sam suprotni ugao. Na moju i žalost mojih saigrača, nisam pogodio i domaćin je sačuvao minimalnu prednost pri odlasku na odmor. Tome je doprineo i oštriji start Rodića na mene, ali je iluzorno bilo očekivati da bi arbitar mogao da dosudi penal u našu korist u toj situaciji. U nastavku smo krenuli agilnije, ali nas je preseklo isključenje Gemovića u 60. minutu i tada je praktično derbi bio okončan. Golom Gobeljića to je bilo potvrđeno i stavljena je bila tačka na tu utakmicu.

U sredu, od 18 časova, pred Novosađanima je izuzetno važna utakmica s Nišlijama. U njoj trener Nenad Lalatović neće moći da računa na Gemovića zbog isključenja, kao ni na Đorđa Đurića, koji je sakupio četiri žuta kartona. U konkurenciju se vraćaju Stefan Đorđević i Miljan Vukadinović, a pod znakom pitanja je, zbog povrede, nastup Mladena Devetaka.

- Ubeđen sam da imamo kvalitetniji tim od Radničkog i potrudićemo se da na “Karađorđu”, pred našim, verujem brojnim navijačima, to i dokažemo. Nadam se da ću ponovo dobiti priliku da zaigram i kao zapeta puška iščekujem novi derbi, svestan da će, naravno, konačnu reč o sastavu doneti naš šef Lalatović. Pozivam navijače Vojvodine i sve ljubitelje fudbala u Novom Sadu i okolini, da u što većem broju dođu na stadion i podrže nas na putu ka željenoj pobedi - poručio je Ognjen Đuričin.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar