Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Milojević na klupi, Mrkela u fotelji

05.06.2017. 09:55 17:53
Piše:
Izvor: EPA

Rukovodstvo Crvene zvezde na funkciju sportskog direktora postavilo je Mitra Mrkelu (trogodišnji ugovor), dok je novi trener Vladan Milojević (47) sa ugovorom na godinu dana.

- Ne treba predstavljati Mitra Mrkelu, novog sportskog direktora i trenera Vladana Milojevića, koji su ostavili  trag u Crvenoj zvezdi. Mrkela je odigrao preko 300 utakmica, potom radio u Zvezdi, pa u OFK Beogradu, i kao direktor svih mlađih selekcija FSS što ga je proporučilo da dođe ovde. Bio je deo ekipe koja je osvojila zlato u Litvaniji i na Novom Zelandu. Milojević je počeo u Zvezdi, kao trener juniora osvojio je titulu. On je bio tri godine trener Čukaričkog, gde je pokazao stručnost i karakter i osvojio Kup, pa je radio u Omoniji i Panionisu i valjanim radom se preporučio nama- rekao je Zvezdan Terzić. Apostrofirani su i ciljevi.

-  Rekli smo da će orijentacija biti na afirmaciji i forsiranju naše dece i u velikoj meri to je doprinelo da Mrkela i Milojević budu postavljeni na ove pozicije, jer znaju šta znači omladinska škola Crvene zvezde. Primarni cilj Zvezde ostaje titula, a ono što nam se desilo u prošloj sezoni  nadam se da se više neće desiti- poručio je Terzić. Milojević je, pre Panioniosa, vodio kiparsku Omoniju, Čukarički i Javor, a prvi trenerski posao bio mu je u omladinskoj školi Crvene zvezde, gde je proveo tri godine. Vladan Milojević je kao igrač sa uspehom nosio dresove Bečeja i novobeogradskog Radničkog, te grčkih klubova Janjine, Kalamate, Apolona, Panatinaikosa, Iraklisa i Akratitiosa, a jedan kratak period proveo je i kao prvotimac upravo Crvene zvezde.

- Ne volim da pričam o sebi. Moji igrački koraci su bili u omladinskoj školi Crvene zvezde i prvi moji koraci kao trenera su bili u Zvezdi. Ponosan sam na tu titulu omladinaca, dosta igrača iz te generacije su nosioci igre u nacionalnim selekcijama i svojim klubovima. Za trenera je san da bude u Zvezdi. Sve se izdogađalo vrlo brzo, nisam mogao da odbijem ovaj poziv. Od mene nećete čuti velika obećanja, a Zvezda treba da ima najviše ciljeve.Svestan sam situacije u koju sam došao. Verujem u rad i disciplinu, a neka drugi pričaju o meni. Ciljevi Zvezde su najviši, učiniću sve što je do mene. Volim da radim, fudbal je moj život i daću sve od sebe da probamo da ispunimo ciljeve koji su ispred nas- rekao je novi Zvezdin strateg.  Na Marakani se vrednuju samo vrhunski rezultati.

 

- Ne treba da se okrećemo unazad. Treba gledati napred. Svestan sam da je jedino što nemam- vreme. Treba izanalizirati sve i biti mudar. Verujem u rad, bez velikih obećanja, moj lični stav je  -prvo skoči pa kaži hop. Obećavam da će biti dosta rada.      Oslonac na mlađe snage je već najavljen.

- To je pitanje svih pitanja. Vrtimo se u krug i dođemo do toga da našoj deci treba dati šansu. Zvezda je veliki sistem i sve treba ukomponovati, naći tajming. Svi težimo prema Evropi, fudbalski treba pričati sa tom decom. Sigurno da ćemo ih forsirati, ali oni to trebaju i da zasluže. Da ne dođe do konatraprodukta. Što se tiče stranaca i ostalih igrača, nisam od onih koji dele na stare i mlade fudbalere. Delim ih na dobre i loše. Godište me ne interesuje, već da im se omogući da na treningu pokažu koliko mogu. Što se tiče stranaca, videćemo, razgovaraćemo, dolazak nekih igrača iz inostranstva je težak, ima prepreka, ali prelazni rok je pred nama- kazao je Milojević, koji će u petak  obaviti prozivku i početi sa pripremama za novu sezonu.

ZRangelov

Mrkela: Bez velikih obećanja

Nije skrivao zadovoljstvo zbog povratka u Crvenu zvezdu novi sportski direktor Mitar Mrkela.

- Ovo je moj treći dolazak u Zvezdu, u moj klub. Sedam godina sam bio u njemu kao fudbaler, potom tri godine kao direktor omladinske škole, a ovo je moj treći posao u Zvezdi. Svestan sam šta su obaveze, ciljevi i ograničavajući faktori da se ti najviši ciljevi ostvare. Nije ovo trenutak za velika obećanja, već za veliki rad. Nikada nisam obećavao velike stvari, ali nadam se da ćete po mojim sledećim koracima uvideti u kom pravu kreće Zvezda. U FSS-u sam ostavio neke neverovatne rezultate, ispraćen sam od odlično i svim ljudima u Savezu se zahvaljujem, Tomislavu Karadžiću, Zoranu Lakoviću, Savi Miloševiću, Slaviši Kokezi, Goranu Bunjevčeviću- konstatovao je Mrkela.  Rekonstrukcija ekipe je prvi zadatak.

- Sezona je bila takva kakva jeste, nije ni prva ni poslednja u istoriji kada se nije osvojila titula. Sada smo ovde da učimo, da se neke stvari pokrenu, imamo neke kratkoročne ciljeve koje moramo što pre da izvršimo. Uradili smo analizu postojećeg igračkog kadra i diskutovali o pojačanjima. Kasnije ćemo pričati šta su dugoročni ciljevi. Usledio je osvrt na mogućnost da se Zvezda osloni na mlađe snage.

- Forsiranje mladih igrača je neminovnost. U razgovoru sa Terzićem, jedan od priroteta bio je da se guraju mladi igrači u prvi tim. Ima ovde dosta mladih igrača, vrlo talentovano 99. godište, verujem da će kroz rad koji forsira trener Milojević dodatno napredovati. Veliki problem u proteklom periodu bio je da su najbolji mladi igrači brzo odlazili, da nisu potpisivali profesionalne ugovore. Ti igrači iz 95. i 96. godišta trebalo je da budu nosioci igre, ali nažalost, otišli su - zaključio je Mitar Mrkela.

Autor:
Pošaljite komentar