overcast clouds
17°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Милојевић на клупи, Мркела у фотељи

05.06.2017. 09:55 17:53
Пише:
Извор: EPA

Руководство Црвене звезде на функцију спортског директора поставило је Митра Мркелу (трогодишњи уговор), док је нови тренер Владан Милојевић (47) са уговором на годину дана.

- Не треба представљати Митра Мркелу, новог спортског директора и тренера Владана Милојевића, који су оставили  траг у Црвеној звезди. Мркела је одиграо преко 300 утакмица, потом радио у Звезди, па у ОФК Београду, и као директор свих млађих селекција ФСС што га је пропоручило да дође овде. Био је део екипе која је освојила злато у Литванији и на Новом Зеланду. Милојевић је почео у Звезди, као тренер јуниора освојио је титулу. Он је био три године тренер Чукаричког, где је показао стручност и карактер и освојио Куп, па је радио у Омонији и Панионису и ваљаним радом се препоручио нама- рекао је Звездан Терзић. Апострофирани су и циљеви.

-  Рекли смо да ће оријентација бити на афирмацији и форсирању наше деце и у великој мери то је допринело да Мркела и Милојевић буду постављени на ове позиције, јер знају шта значи омладинска школа Црвене звезде. Примарни циљ Звезде остаје титула, а оно што нам се десило у прошлој сезони  надам се да се више неће десити- поручио је Терзић. Милојевић је, пре Паниониоса, водио кипарску Омонију, Чукарички и Јавор, а први тренерски посао био му је у омладинској школи Црвене звезде, где је провео три године. Владан Милојевић је као играч са успехом носио дресове Бечеја и новобеоградског Радничког, те грчких клубова Јањине, Каламате, Аполона, Панатинаикоса, Ираклиса и Акратитиоса, а један кратак период провео је и као првотимац управо Црвене звезде.

- Не волим да причам о себи. Моји играчки кораци су били у омладинској школи Црвене звезде и први моји кораци као тренера су били у Звезди. Поносан сам на ту титулу омладинаца, доста играча из те генерације су носиоци игре у националним селекцијама и својим клубовима. За тренера је сан да буде у Звезди. Све се издогађало врло брзо, нисам могао да одбијем овај позив. Од мене нећете чути велика обећања, а Звезда треба да има највише циљеве.Свестан сам ситуације у коју сам дошао. Верујем у рад и дисциплину, а нека други причају о мени. Циљеви Звезде су највиши, учинићу све што је до мене. Волим да радим, фудбал је мој живот и даћу све од себе да пробамо да испунимо циљеве који су испред нас- рекао је нови Звездин стратег.  На Маракани се вреднују само врхунски резултати.

 

- Не треба да се окрећемо уназад. Треба гледати напред. Свестан сам да је једино што немам- време. Треба изанализирати све и бити мудар. Верујем у рад, без великих обећања, мој лични став је  -прво скочи па кажи хоп. Обећавам да ће бити доста рада.      Ослонац на млађе снаге је већ најављен.

- То је питање свих питања. Вртимо се у круг и дођемо до тога да нашој деци треба дати шансу. Звезда је велики систем и све треба укомпоновати, наћи тајминг. Сви тежимо према Европи, фудбалски треба причати са том децом. Сигурно да ћемо их форсирати, али они то требају и да заслуже. Да не дође до конатрапродукта. Што се тиче странаца и осталих играча, нисам од оних који деле на старе и младе фудбалере. Делим их на добре и лоше. Годиште ме не интересује, већ да им се омогући да на тренингу покажу колико могу. Што се тиче странаца, видећемо, разговараћемо, долазак неких играча из иностранства је тежак, има препрека, али прелазни рок је пред нама- казао је Милојевић, који ће у петак  обавити прозивку и почети са припремама за нову сезону.

ЗРангелов

Мркела: Без великих обећања

Није скривао задовољство због повратка у Црвену звезду нови спортски директор Митар Мркела.

- Ово је мој трећи долазак у Звезду, у мој клуб. Седам година сам био у њему као фудбалер, потом три године као директор омладинске школе, а ово је мој трећи посао у Звезди. Свестан сам шта су обавезе, циљеви и ограничавајући фактори да се ти највиши циљеви остваре. Није ово тренутак за велика обећања, већ за велики рад. Никада нисам обећавао велике ствари, али надам се да ћете по мојим следећим корацима увидети у ком праву креће Звезда. У ФСС-у сам оставио неке невероватне резултате, испраћен сам од одлично и свим људима у Савезу се захваљујем, Томиславу Караџићу, Зорану Лаковићу, Сави Милошевићу, Славиши Кокези, Горану Буњевчевићу- констатовао је Мркела.  Реконструкција екипе је први задатак.

- Сезона је била таква каква јесте, није ни прва ни последња у историји када се није освојила титула. Сада смо овде да учимо, да се неке ствари покрену, имамо неке краткорочне циљеве које морамо што пре да извршимо. Урадили смо анализу постојећег играчког кадра и дискутовали о појачањима. Касније ћемо причати шта су дугорочни циљеви. Уследио је осврт на могућност да се Звезда ослони на млађе снаге.

- Форсирање младих играча је неминовност. У разговору са Терзићем, један од приротета био је да се гурају млади играчи у први тим. Има овде доста младих играча, врло талентовано 99. годиште, верујем да ће кроз рад који форсира тренер Милојевић додатно напредовати. Велики проблем у протеклом периоду био је да су најбољи млади играчи брзо одлазили, да нису потписивали професионалне уговоре. Ти играчи из 95. и 96. годишта требало је да буду носиоци игре, али нажалост, отишли су - закључио је Митар Мркела.

Аутор:
Пошаљите коментар