Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VEČITI DERBI: Partizan - Crvena zvezda 2:1 (1:0) (UŽIVO)

20.12.2023. 17:59 20:01
Piše:
Izvor: FK Partizan (M. Todorović)

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde od 18.00 u Humskoj igraju 171. "večiti" derbi.

Crno-beli su dugo bili prvi na tabeli, međutim, nakon nekoliko kikseva, aktuelni prvak ih je prestigao i sa dva boda više drži čelo tabele.

Ovaj susret se igra u okviru odloženog devetog kola Superlige Srbije, koje je pomereno zbog tragičnih dešavanja na Kosovu i Metohiji u septembru.

Kraj utakmice

90-8. minut: Katai je propšustio priliku za izjednačenje. Bio je na tri metra od gola, ali je loše zahvatio loptu glavom i promašio gol.

90. minut: Igra se sedam minuta nadoknade

87. minut. Partizan je bio u prilici da reši utakmicu. Nikolić je probao da lobuje Glazera, ali u tome nije uspeo. Doduše naknadno je podignuta zastavica za ofsajd.

85. minut. Ponovo Zvezdi poništen gol zbog ofsajda. Šutirao je sa distance Kanga, Jovanović je odbrabnio, naleteo je Mijatović i ubacio loptu u gol, ali je isti poništen zbog ofsajda.

79. minut: Odlično je šutirao kanga, ali je golman Partizana Jovanović bio siguran.

71. minut: Crvena zvezda je smanjila na 2:1. Bukari je prošao po desnom boku, uputio loptu u peterac, gde su bili Ndiaja i Kata i Senegalac je ubacio loptu u gol.

68. minut: Dve izgledne šanse za Crvenu zvezdu za manje od minuta. Prvo je šutirao Mijatović, ali je golman Jovanović bio siguran, a onda je u šansi bio Bukari, ali je šutirao pored gola.

66. minut: Partizan vodi sa 2:0, a strelac je bio Saldanja. Zahid je proigrao Saldanju koji je ostao usamljen, a onda savladao Glazera.

62. minut: Sada je Zvezda bila u prilici. Šutirao je Katai, ali preko gola.

57. minut. Još jedna šansa za Partizan. Saldanja je prevario Dragovića, lopta je stigla do Zahida, ali je Dragović bio najprisebniji i zaustavio šut Partizanovog igrača.

56. minut: Partizan ponovo u prilici, šutirao je Zahid posle dodavanja Saldanje, ali je lopta prošla kraj stative golmana Crvene zvezde.

50. minut: Meč je nastavljen

47. minut. Na početku drugog poluvremena na kratko je prekinuta utakmica zbog bakljade na tribinama.

Poluvreme

45. minut: Igra se nadoknada od tri minuta

40. minut: Penal za Partizan posle pregleda VAR-a. Partizan vodi sa 1:0, a strelac sa bele tačke bio je Natho. Naime, Rodić je uklizao u svom kaznenom prostoru, Stojković je pao, sudija Minaković je prvo pokazao na korner, ali je onda odlučio da pregleda VAR i na krajhu dosudio penal.

36. minut: Nova prilika za Zvezdu, Hvang je dodao Kataiju, ovaj pronašao Bukarija koji je šutirao malo pored gola.

31. minut. Najizglednija šansa za Zvezdu na utakmici. Najpre je Kataijev udarac izbačen sa gol linije Partizana, a onda je glavom pokušao Olajinka, ali je Marković odlično intervenisao i izbacio loptu, pa je rezultat ostao nepromenjen.

29. minut: Prilika za Kataija, pokušao je sa ivice šesnaesterca, ali je lopta zakačila Markovića, pa je udarac neutralisan.

26. minut: Mijatović je pogodio mrežu Partizana, ali mu je gol poništen zbog ofsajda.

21. minut: Prva izgledna prilika za Zvezdu i najopasnija od početka utakmice. U šansi je bio Mijatović, šutirao je, ali je golman Jovanović uspeo da odbrani i loptu pošalje u korner. Posle kornera i gužve u šesnaestercu odbrana Partizana je uspela sigurno da interveniše.

18. minut: Partizan je konkretniji u ovim minutima. Natho je ponovo imao šansu, ali je šutirao pored gola, a odmah zatim je u prilici bio i Saldanja, ali je za malo zakasnio, tako da je rezultat ostao nepromenjen.

16. minut. Usledila je prilika Crvene zvezde, ali je Katai bio neprecizan.

15. minut: Natho je opet bio u prilici. Uspeo je da fintom izbegne nekoliko igrača iz Zvezdine odbrane, ali je šutirao pravo u golmana Glazera.

10. minut: Izgledna prilika za Partizan. Prvo je šutirao Natho, golman Crvene zvezde Glazer je odbranio, lopta se odbila Beliću na nogu, ovaj je šutirao, ali preko gola.

8. minut: Žustar početak "večitog derbija", navijači prave koreografije na tribinama. Oba tima su više usredsređena na ofanzivu, nego na defanzivu. Nešto su oštriji u startovima "crno beli", mada ni "crveno beli" ne zaostaju.

Autor:
Pošaljite komentar
OPTIMIZAM U ZVEZDINIM REDOVIMA PRED VEČITI DERBI Bukari „priziva“ ubedljiv trijumf

OPTIMIZAM U ZVEZDINIM REDOVIMA PRED VEČITI DERBI Bukari „priziva“ ubedljiv trijumf

19.12.2023. 14:41 15:20
VELIKI PROBLEM ZA ZVEZDU Mirko Ivanić propušta večiti derbi?

VELIKI PROBLEM ZA ZVEZDU Mirko Ivanić propušta večiti derbi?

07.12.2023. 13:39 14:54