overcast clouds
23°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Партизан - Црвена звезда 2:1 (1:0) (УЖИВО)

20.12.2023. 17:59 20:01
Пише:
Извор: ФК Партизан (М. Тодоровић)

Фудбалери Партизана и Црвене звезде од 18.00 у Хумској играју 171. "вечити" дерби.

Црно-бели су дуго били први на табели, међутим, након неколико киксева, актуелни првак их је престигао и са два бода више држи чело табеле.

Овај сусрет се игра у оквиру одложеног деветог кола Суперлиге Србије, које је померено због трагичних дешавања на Косову и Метохији у септембру.

Крај утакмице

90-8. минут: Катаи је пропшустио прилику за изједначење. Био је на три метра од гола, али је лоше захватио лопту главом и промашио гол.

90. минут: Игра се седам минута надокнаде

87. минут. Партизан је био у прилици да реши утакмицу. Николић је пробао да лобује Глазера, али у томе није успео. Додуше накнадно је подигнута заставица за офсајд.

85. минут. Поново Звезди поништен гол због офсајда. Шутирао је са дистанце Канга, Јовановић је одбрабнио, налетео је Мијатовић и убацио лопту у гол, али је исти поништен због офсајда.

79. минут: Одлично је шутирао канга, али је голман Партизана Јовановић био сигуран.

71. минут: Црвена звезда је смањила на 2:1. Букари је прошао по десном боку, упутио лопту у петерац, где су били Ндиаја и Ката и Сенегалац је убацио лопту у гол.

68. минут: Две изгледне шансе за Црвену звезду за мање од минута. Прво је шутирао Мијатовић, али је голман Јовановић био сигуран, а онда је у шанси био Букари, али је шутирао поред гола.

66. минут: Партизан води са 2:0, а стрелац је био Салдања. Захид је проиграо Салдању који је остао усамљен, а онда савладао Глазера.

62. минут: Сада је Звезда била у прилици. Шутирао је Катаи, али преко гола.

57. минут. Још једна шанса за Партизан. Салдања је преварио Драговића, лопта је стигла до Захида, али је Драговић био најприсебнији и зауставио шут Партизановог играча.

56. минут: Партизан поново у прилици, шутирао је Захид после додавања Салдање, али је лопта прошла крај стативе голмана Црвене звезде.

50. минут: Меч је настављен

47. минут. На почетку другог полувремена на кратко је прекинута утакмица због бакљаде на трибинама.

Полувреме

45. минут: Игра се надокнада од три минута

40. минут: Пенал за Партизан после прегледа ВАР-а. Партизан води са 1:0, а стрелац са беле тачке био је Natho. Наиме, Родић је уклизао у свом казненом простору, Стојковић је пао, судија Минаковић је прво показао на корнер, али је онда одлучио да прегледа ВАР и на крајху досудио пенал.

36. минут: Нова прилика за Звезду, Хванг је додао Катаију, овај пронашао Букарија који је шутирао мало поред гола.

31. минут. Најизгледнија шанса за Звезду на утакмици. Најпре је Катаијев ударац избачен са гол линије Партизана, а онда је главом покушао Олајинка, али је Марковић одлично интервенисао и избацио лопту, па је резултат остао непромењен.

29. минут: Прилика за Катаија, покушао је са ивице шеснаестерца, али је лопта закачила Марковића, па је ударац неутралисан.

26. минут: Мијатовић је погодио мрежу Партизана, али му је гол поништен због офсајда.

21. минут: Прва изгледна прилика за Звезду и најопаснија од почетка утакмице. У шанси је био Мијатовић, шутирао је, али је голман Јовановић успео да одбрани и лопту пошаље у корнер. После корнера и гужве у шеснаестерцу одбрана Партизана је успела сигурно да интервенише.

18. минут: Партизан је конкретнији у овим минутима. Natho је поново имао шансу, али је шутирао поред гола, а одмах затим је у прилици био и Салдања, али је за мало закаснио, тако да је резултат остао непромењен.

16. минут. Уследила је прилика Црвене звезде, али је Катаи био непрецизан.

15. минут: Natho је опет био у прилици. Успео је да финтом избегне неколико играча из Звездине одбране, али је шутирао право у голмана Глазера.

10. минут: Изгледна прилика за Партизан. Прво је шутирао Natho, голман Црвене звезде Глазер је одбранио, лопта се одбила Белићу на ногу, овај је шутирао, али преко гола.

8. минут: Жустар почетак "вечитог дербија", навијачи праве кореографије на трибинама. Оба тима су више усредсређена на офанзиву, него на дефанзиву. Нешто су оштрији у стартовима "црно бели", мада ни "црвено бели" не заостају.

Аутор:
Пошаљите коментар
ОПТИМИЗАМ У ЗВЕЗДИНИМ РЕДОВИМА ПРЕД ВЕЧИТИ ДЕРБИ Букари „призива“ убедљив тријумф

ОПТИМИЗАМ У ЗВЕЗДИНИМ РЕДОВИМА ПРЕД ВЕЧИТИ ДЕРБИ Букари „призива“ убедљив тријумф

19.12.2023. 14:41 15:20
ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ ЗА ЗВЕЗДУ Мирко Иванић пропушта вечити дерби?

ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ ЗА ЗВЕЗДУ Мирко Иванић пропушта вечити дерби?

07.12.2023. 13:39 14:54