Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VEČERAS FINALE LŠ Fudbalski svet čeka goleadu u Kijevu

26.05.2018. 09:45 09:49
Piše:
Izvor: Tanjug

Malo ko je očekivao da će fudbaleri Reala i treći put za redom igrati u finalu Lige šampiona.

Ne zbog slabog kvaliteta tima, već zbog činjenice da se  u istoriji najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja  na Starom kontinentu retko događalo da  se jedan tim tri puta za redom nađe u završnom meču. Ni Liverpul nije bio u krugu prvih favorita , krenuo je u takmičenje nekako stidljivo, da bi kako je nadmetanje odmicalo igrao sve bolje i efikasnije. „Redsi” su  dali čak 40 golova u Ligi šampiona. Šta je do sada bilo bilo, je, večeras će se u Kijevu za najvredniji klupski pehar boriti Real i Liverpul, a fudbalski svet širom planete čeka goleadu.

Madriđani su  neprikosnoveni u elitnom evropskom takmičenju, u svojim vitrinama imaju čak 12 „ušatih” pehara. Ni Liverpul nije u tome loš,naprotiv, Kristalnu salu Enfild rouda krase šest pehara nemenjenih pobediku klupskog prvaka Starog kontinenta. Trofejniji su samo Real (12 pehara) i Bajern (sedam). 

Ako su u finalu, tu su s razlogom, ne slučajno. Međutim, mislim da smo bolji i dovoljno kvalitetni da ispišemo novu stranicu klupske istorije. Želim da odigram dobar meč, ako je moguće da postignem pogodak, ali je najvažnije da Real trujumfuje (Kristijano Ronaldo)

Prema kladionicama, Real je u maloj prednosti zbog iskustva i nešto skupljeg igračkog kadra, međutim , vredni engleski statističari podsećaju da  Liverpul ima bolji skor u međusobnim mečevima (3, 0, 2, 6:4) i da je u ovogodišnjem cilkusu takmičenja zabeležio samo jedan poraz (Roma 2:4), dok su Madriđani dva puta izgubili (Totenhem 1:3, Juventus 1:3).

- Smatram da su nam šanse za osvajanje trofeja  pođednake. Možda smo mi u maloj prdnosti zbog iskustva, što u ovakvim utakmicama nema nikakav značaj. Odlučiće možda lucidnost jednog igrača. Mi imao Ronalda,  Liverpul Salaha, videćemo ko će biti uspešniji. Nema dileme da sledi sjajana utakmice, nadigravanje dva tima koja igraju sličnan fudbal – najavio je trener Zinedin Zidan.     

Kao dete sanjao sam da igram u nekom velikom finalu, taj san mi se ispunio. Da mi je neko pre početka takmičenja ponudio polufinale, oberučke bih to prihvatio (Mohamed Salah)   

Strateg Liverpul Jirgen Klop istakao je da su njegovi igrači pokazali hrabrost tokom sezone i da su namerni da u finalu Lige šampiona ostvare snove.

- Mi smo  dobar tim i puni smo želje. Radimo na ostvarenju snova i nadamo se da ćemo to potvrditi na terenu. Nije bilo ni malo jednostavno i lako biti hrabar protiv Mančester sitija, kasnije i Rome. Momci su pokazali da su hrabri -  rekao je Klop uoči finala. - Plasman u finale je nešto u čemu smo zajedno uživali, a publika je zaista bila sjajna. Da nismo psihološki jaki ne bismo bili ovde gde smo, bili smo najjači kada je bilo najteže, verujem da ćemo i u finalu biti sjajni. Real ima odličan tim, ali ni mi nismo slabi.

Velika pažnja poklonika fudbala biće usmerena na partije Kristijan Ronalda u jednom timu i Mohameda Salaha u drugom. Ronalda je u ovom takmičenju postigao čak 15 golova, dok je Salaha bi strelac deset puta, s tim što je on golovima i asistencijama rešavo utakmice svog tima.

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo rekao je da ga Liverpul podseća na Real Madrid od pre nekoliko godina.


Mažić na centru

KIJEV: Olimpijski stadion , kapacitet 63.000 gledalaca, sudi: Milorad Mažić(Srbija), pomoćnici:  Milovan Ristić i  Dalibor Đurđević (Srbija), četvrti sudija: Klement Turpan (Francuska), sudije iza gola: Nenad Đokić i Danilo Grujić (Srbija), rezervni pomoćni sudija: Nemanja Petrović (Srbija). Početak u 20.45 sati.

REAL: Navas -  Karvahal, Serhio Ramos, Varan, Marselo -  Isko,Kazemiro, Modrić, Kros -  Benzema, Ronaldo. 

LIVERPUL: Karijus – Aleksander Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson - Vijnaldum, Henderson, Milner - Salah, Firmino, Mane.


- Liverpul me podseća na Real od pre nekoliko sezona, ima tri brza fudbalera u napadu, što je problem svakom rivalu da ih zaustavi. Ako su u finalu, tu su s razlogom, ne slučajno. Međutim, mislim da smo bolji i dovoljno kvalitetni da ispišemo novu stranici klupske istorije. Želim da odigram dobar meč, ako je moguće da postignem pogodak, ali je najvažnije da Real trujumfuje – poručio je Ronaldo.  

Najbolji igrač Liverpula Mohamed Salah je nešto skromniji, njegov san se već ostvario.

- Kao dete sanjao sam da igram u nekom velikom finalu, taj san mi se ispunio. Da mi je neko pre početka takmičenja ponudio polufinale, oberučke bih to prihvatio. Real je veliki favoit, ali ni mi nismo bez šansi. Pokazali smo u mečevima sa  Mančester sitijem i Romom snagu i kvalitet. Ako prvi postignemo gol, siguran sam da nećemo izgubiti – rekao je Salah.

G. Kovač

Čast i velika obaveza

Srpska sudijska trojka će prvi put u istoriji suditi finalnu utakmicu Lige fudbalskih šampiona. Doduše, Milivoje Gugulović je 1971. godine delio pravdu na finalnom meču tadašnjeg Kupa šampiona u Beogradu između Ajaksa  i Juventusa(1:0), ali nikada  kompletna sudijska ekipa iz naše zemlje nije delila pravdu na tako važnoj utakmice. Velika je čast za srpski fudbal što naši arbitri sude finale najcenjenijeg klupskog takmičenja , ali bez sumnje - očekuje ih velika obaveza, veoma, veoma težak posao. Milioni ljudi  na svim meridijanima pažljivo će pratiti svaku njihovu odluku, a biće pod lupom EFA i FIFA pošto će deliti pravdu i na Mundijalu.

Naša sudijska šestorka je pripreme  za večerašnji meč počela je još u utorak u Sportskom centru  FSS u Staroj Pazovi. Obavljene su psihološku pripremu, radili su detaljne analize obe ekipe, a na osnovu toga i situacioni treninzi. Proučavali su i u kojim sve formacijama igraju obe ekipe, da li igraju brže ili sporije, da li u ekipi imaju više visokih ili niskih igrača, da li su im napadači često u ofsajdu, koliko su im visoko postavljene odbrane...

Put Kijeva Mažić i društvo krenuli su u četvrtak , juče su na Olimpijskom stadionu odradili trening,a uoči utakmice imaće još jedan sastanak i detaljnu analizu sa  evropskim  čelnicima.

Autor:
Pošaljite komentar