Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

U PETAK POČINJE NOVA SEZONA U FUDBALSKOJ SUPERLIGI SRBIJE: „Bubamara“ kreće iz Leskovca

18.07.2024. 16:51 16:54
Piše:
Izvor: Fudbaleri Vojvodine i TSC -a i ove sezone boriće se za vrh tabele, foto: TSC

Tek što se završilo Evropsko prvenstvu u Nemačkoj, što se Srbije tiče, počinje nova domaća fudbalska sezona.

Najboljih 16 klubova u našoj zemlji krenuće u trku i borbu za ostvarivanje sopstvenih ciljeva. Neki će stremiti najvećim dometima i izlasku na evropsku scenu, drugi će zadovoljni biti plasmanom u „zlatnu sredinu“, dok će treći nastojati da o(p)stanu u eliti.

Ništa se među najjačim ekipama nije promenilo, pa je, sudeći po pričama koje smo slušali i čitali tokom pripremnog perioda, ali i na osnovu učinjenog u dosadašnjem toku prelaznog roka, prvi favorit višestruki uzastopni prvak Srbije, ekipa Crvene zvezde. Trener Vladan Milojević ponovo će pod komandom imati veoma kvalitetan i jak sastav, tim koji želi da i u Ligi šampiona ostvari značajniji učinak, pa je, samim tim, favorit broj jedan i da odbrani šampionski trofej.

Nekako je ustaljena postala činjenica da će joj najveći konkrent biti komšijski Partizan, koji je puno toga promenio tokom letnjih dana. Novi trener Aleksandar Stanojević nalazi se u trećem mandatu na čelu crno-belih, sastavio je tim po svom ukusu i nagoveštava da je jedino ono što ga zanima osvajanje titule prvaka.

U samom vrhu, kako se očekuje, ostaće TSC, Vojvodina, Radnički (Kragujevac) i Čukarički i to su ekipe između kojih treba tražiti i buduće učesnike u evropskim takmičenjima. Bačkotopolčani su promenili trenera, Žarko Lazetić je otišao u Izrael, a nasledio ga je hrvatski stručnjak Dean Klafurić, pa ostaje da se vidi da li će tim sa severa Bačke da nastavi putem uspeha kojim ide već nekoliko sezona unazad. Po nama, nema baš nikakve sumnje da su ambiciozni ljudi iz TSC-a uradili maksimalni posao i da su ponovo sklopili tim koji će biti i konkurentatn najjačima i kvalitetan da načini iskorak u željenom pravcu.


Parovi prvog kola

Petak

LESKOVAC: Radnički (K) – Železničar (19)

BEOGRAD: Napredak – Partizan (21)

Subota

BEOGRAD: C.rvena zvezda – Jedinstvo (20)

UŽICE: Mladost – OFK Beograd (20)

BEOGRAD: Čukarički – Radnički (N) (20)

Nedelja

NOVI PAZAR: Novi Pazar – Spartak (17.30)

BAČKA PALANKA: Tekstilac – Vojvodina (19.30)

BAČKA TOPOLA: TSC – IMT (19.30)


I Vojvodina je napravila promene u igračkom kadru, šestorica novajlija zadužila su crveno-beli dres s plavom zvezdom, dok je više fudbalera iz prošlosezonske ekipe napustilo Novi Sad. Trener Božidar Bandović i njegov stručni štab tokom pripremnog perioda nastavili su s radom koji je ovu ekipu doveo do četvrtog mesta na tabeli i nastupa u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv slavnog Ajaksa. Nema nikakve sumnje da, shodno zamislima čelnih ljuda kluba i, posebno, predsednika Dragoljuba Zbiljića, Novosađani žele da budu još bolje plasirani i naprave međukorak ka narednoj godini. A u njoj su, da podsetimo, „projektovani“ najviši ciljevi i povratak titule šampiona Srbije u Srpsku Atinu.

Radnički iz Kragujevca i Čukarički sigurno pripadaju krugu naših najkvalitetnijih kolektiva i nema nikakve sumnje u to da će pokušati ponovo da se nametnu i budu u samom vrhu tabele.

U samom početku prvenstva, zbog radova na njihovim terenima, dosta ekipa neće igrati na vlastitim stadionima, već će domaćini biti na nekim drugim objaketima. Pre svih, to su Vojvodina, Radnički (K), ali i Napredak... Neki stadioni, pak, ne ispunjavaju superligaške uslove, pa će IMT, Jedinstvo iz Uba i Tekstilac, rivale morati da ugošćuju van njih i van svojih gradova.

Ne bismo ovog puta da se bavimo time kome se „smeši“ borba za opstanak, ali da ima dosta kandidata za nju, to je činjenica.

U petak, ponovo kreće fudbalska „bubamara“ u Srbiji, a čast da otvore prvenstvo pripala je Radničkom iz Kragujevca i Železničaru, koji će megdan podeliti na stadionu Dubočice u Leskovcu.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
ŠERIF ENDIAJE UŽELEO SE NAVIJAČA I PUNE MARAKANE: Znam da je isti osećaj i kod naših navijača,  uželeli smo se jedni drugih

ŠERIF ENDIAJE UŽELEO SE NAVIJAČA I PUNE MARAKANE: Znam da je isti osećaj i kod naših navijača,  uželeli smo se jedni drugih

17.07.2024. 15:37 15:40
GOLMAN VOJVODINE LAZAR CAREVIĆ OPTIMISTA PRED START NOVE SEZONE: Carski učinak među stativama

GOLMAN VOJVODINE LAZAR CAREVIĆ OPTIMISTA PRED START NOVE SEZONE: Carski učinak među stativama

17.07.2024. 13:47 14:15