Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

TSC PROKOCKAO GOL PREDNOSTI NA POLUVREMENU Grifo predvodnik preokreta Frajburga

26.10.2023. 21:11 21:16
Piše:
Foto: Dnevnik/R. Hadžić

Iako je TSC bio domaćin u utakmici 3. kola A grupe Lige Evrope s Frajburgom, veću podršku imali su gosti.

Zbog kazne koju je UEFA izrekla Bačkotopolčanima posle susreta s Olimpijakosom, na tribinama nije bilo najvernijih navijača načeg kluba, pa su Nemci mogli lagodno da se osećaju na, kako su isticali, neugodnom gostovanju za njih. I pored rezultatskog zaostatka posle prvog dela igre, predvođeni sjajnim kapitenom Grifoom, koji je u nastavku postigao sva tri gola, odneli su bodove sa TSC arene Osmoplasirani tim Bundeslige od početka susreta preuzeo je inicijativu i bio konkretniji. Posebno je tim sa jugo-zapada Nemačke pretio po desnoj strani, ali je do prednosti, ipak, stigao TSC. U 12 minutu stuštio se po desnoj strani Jovanović, pobegao čuvarima i poslao sjajnu povratnu loptu pred gol Atubolua. Sve to izvrsno je pratio Nemanja Petrović, našao se u pravom trenutku na pravom mestu i usledila je erupcija oduševljenja na TSC Areni.

Osokoljeni vođstvom, igrači TSC-a nastavili su napadima i primetno je bilo da se Nemci nisu najbolje snalazili posle ubačenih lopti u dubinu po bokovima. Međutim, uspeli su da se konsoliduju i u 21. minutu veliku priliku propustio je da realizuje mađarski internacionalac u Frajburgu Roland Šalai, koji se tom prilikom i povredio i morao da napusti igru. Nešto kasnije dugo je loptu vukao Vajshaupt, šutirao s 20 metara, ali golman Ilić bio je siguran.


Uz Nemce 600 navijača

Fudbalere Frajburga je na TSC Areni bodrilo oko 600 najvatrenijih navijača, koji su doputovali za ovaj susrtet iz Nemačke. Bili su veoma bučni i temperamentni i, bez sumnje, njihova podrška puno je značila učenicima trenera Kristijana Strajha.


Veoma raspoložen za igru bio je brzonogi Saša Jovanović, koji menjao strane s kojih je delovao, tako da su njegovi čuvari imali prilično problema da ga „pronađu“ na terenu i zaustave. Poradovali su se gosti u 37. minutu kada je Heler uspeo da sprovede loptu u mrežu Bačkotopolčana, ali je, nakon provere VAR-a, ustanovljeno da se prethodno jedan njegov saigrač našao u ofsajdu i gol je poništen. Kako se bližio završetak prvih 45 minuta, sve neugodniji postajali su ataci gostiju, ali realne opasnosti po Ilićev gol nije bilo do poslednjeg minuta, kada je kapiten Grifo centrirao, a Hefler glavom loptu poslao pored gola.

Tek što je počeo nastavak, arbitar Agajev pokazao je na belu tačku za Frajburg, pošto je neko iz odbrane TSC-a igrao rukom u kaznenom prostoru. Siguran realizator najstrože kazne bio je kapiten Grifo poravnao rezultat na 1:1. U 53. minutu odlične prilike imali su Doan, a odmah zatim i Grifo, ali je sreća pogledala naš tim. Dva minuta kasnije rezervista Gregorič je ponovo zatresao mrežu, ali je prethodno dosuđena ofsajd pozicija u kojoj se našao Vajshaupt. Nervoza se uvukla u redove ekipe trenera Žarka Lazetića, greške su počele da se nižu u odbrani i strepnja se uvukla u srca navijača ekipe iz Bačke Topole. Da je postojalo opravdanje za to, pokazao je slobodni udarac ponovo Grifoa, koji je sjajanim udarcem u bliži ugao iznenadio Veljka Ilića i preokrenuo rezultat na stranu svog tima.


 A grupa

TSC – Frajburg 1:3 (1:0)

Olimpijakos – Vest Hem 2:1 (2:0)

1. Frajburg 3 2 0 1 7:5 6

2. Vest Hem 3 2 0 1 6:4 6

3. Olimpijakos 3 1 1 1 6:6 4

4. TSC 3 0 1 2 4:8 1

U sledećem kolu (9. novembra) sastaju se: Frajburg – TSC (21) i Vest Hem – Olimpijakos (21).


Pokušao je domaćin u 61. minutu da odgovori posle kontre Ifeta Đakovca, ali je njegov udarac iz dobre situacije otišao pored desne stative. Rastrčali su se igrači Frajburga, ponovo su delovali veoma sigurno i kontrolisali loptu, iako su momci u plavim dresovima činili napor ne bi li nekako stigli do izjednačenja. Na njihovu žalost, u 73. minutu okliznuo se neko iz odbrane Bačkotoplčana nakon što je Doan ubacio loptu u šesnaesterac, potpun sam ostao je Vinćenco Grifo i zaokružio het-trik, za vođstvo svoje ekipe od ubedljivih 3:1. Put ka pobedi Nemcima bio je širom otvoren, dok je TSC doživeo drugi poraz u A grupi.

TSC – Frajburg 1:3 (1:0)

BAČKA TOPOLA: „TSC Arena“, gledalaca: 3.500, sudija: Aljar Agajev (Azerbejdžan). Strelci: Petrović u 13. za TSC, a Grifo (iz penala) u 49, 59. i 73. minutu za Frajburg. Žuti kartoni: Cvetković, Vlalukin, Čalušić (TSC), a Linhart (Frajburg).

TSC: Ilić 6 – Cvetković 6,5 (od 79. Vlalukin 6,5), Antonić 6, Stojić 6,5, Čalušić 6, Petrović 7 (od 79. Šoš 6) – Radin 6,5, Đakovac 6,5 (od 79. Stanić 6,5) – Jovanović 7 (od 80. Ćirković 6), Vulić 6,5 (od 68. Pantović 6,5), Rakonjac 6,5.

FRAJBURG: Atubolu 6,5 – Ginter 6,5, Linhart 7, Gujde 7 – Doan 7,5 (od 80. Kibler -), Egenštajn 7 (od 80. Sildila -), Hefler 7, Vajshaupt 7,5 – Šalai - (od 24. Heler 7), Grifo 9 (od 80. Adamu -), Filip 6,5 (od 45. Gregorič 7).

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
LIGA EVROPE: TSC-Frajburg 1:3 (1:0) (kraj utakmice)

LIGA EVROPE: TSC-Frajburg 1:3 (1:0) (kraj utakmice)

26.10.2023. 18:21 20:40