Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Trijumf Srbije protiv Litvanije u 1.kolu Lige nacija

07.09.2018. 23:09 23:15
Piše:
Izvor: FSS

Litvanija – Srbija 0:1(0:1) Fudbalska reprezentacija Srbije je pobedom startovala u novom evropskom takmičenju u Ligi nacija.

„Orlovi" su  u većem delu dominirali na veštačkoj travi u Viljnusu u meču sa Litvanijom, međutim, mora se reći da   smo dosta grešili u odbrani, mladi defanzivci Milenković i Veljković u nekim momentima nisu bili na visini zadatka i domaća reprezentacija je u finišu meča mogla da dođe i do remija.  Najbolji fudbaler našeg tima bio je Dušan Tadić, koji je igra na mestu plejmekera i sve vreme susreta vodio igru našeg tima. Postigao je i jedini gol, mogao je i drugi, ali je promašio možda i olako drugi penal.

Dobro smo igrali i na sredini terena, uporni  Maksimović predstavljao je pravo osveženje za reprezentaciju Srbije, a dobro su se kretali i navalni igrači. Jedino je škripalo u odbrani, štoperski par se nikako nije snalazio,  ali na sreću nismo primili gol.

Izmenjeni sastav Srbije dobro je ušao u utakmicu, Duško Tadić, koji je dobio ulogu plejmekera, brzo je povezao naše redove, lopta je brzo išla od noge do noge i posle petnaestak minuta igre Mitrović je imao lepu priliku, ali je zakasnio za delić sekunde, pa je pogodio samo stativu. Litvanci su se u prvih dvadesetak minuta orijentisali uglavnom na odbranu svog gola, i samo retko kontranapadima pokušavali da ugroze gol bezposlenog Dmitrovića. A mi smo pretili uglavnom posle prekida, čak u dva navrata imali smo lepe šanse, ali završni udarac nije bio precizan. Možda je prilika Rodića bila najbolja, ali je on sa sedam metara iz lepe pozicije pogodio stativu. I onda, u finišu prvog dela susreta smo poveli. Pogrešili su Litvanci na svojoj polovini, lopta je došla do Kostića koji je uposlio Tadića, a poslovođa našeg tima je negde na penaltiku pronašao Mitrovića, kog je s leđa oborio Klimavičius. Sudija Maden iz Škotske ni jednog trenutka  nije oklevao  i bez razmišljanja je pokazao na belu tačku. S linije penala Tadić je bio siguran , golamana Setkusa poslao je u levi ugao, a loptu u desni.

Slika na terenu se nije puno promenila ni u nastavku meča, doduše, Litvanci su u drugom delu delu bili nešto preduzimljiviji i uglavnom  kontrama su ugrožavali naš gol. Međutim, i dalje  je reprezentacija Srbije kontrolisala meč i sa malo sreće mogli smo postići novi gol. Prvo je Živković sa dvadestak metara pogodio stativu, već u sledećem napadu Mitrović je ponovo oboren  u šesnaestercu domaćeg tima, ali je pištaljka sudije Madena ostala nema. Samo dvadesetak sekundi kasnije Mitrovićev udarac glavom golman domaće reprezentacije je krajnim naporom izbio u korner. Jedinu pravu priliku Litvanci su imali u 75. minutui i to posle kontre, međutim, Černič je iz idelne prilike sa samo desetak metara promašio gol.

U poslednjih petnaestak minuta igralo se uglavnom pred golom Litvanaca, Mitrović je posle centaršuta pogodio još jednom prečku, a malo kasnije posle  faula nad Veljkovićem dosuđen je novi penal za naš tim. Međutim, drugi pu Tadić nije bio uspešan, njegov šut je pročitao golman Setkus. A onda, u poslednjih pet minut neshvatljiv pad u igri naše reprezentacije: Milenković je poklonio jednu loptu Litvancima, ali na sreću Dmitrović i Maksimović su otklonili opasnost. Potom su Litvanci posle kornera imali izglednu priliku, ali na sreću uspeli smo da sačuvamo našu mrežu i pobedu.

G. Kovač   

VILJNUS: Stadion: LFF, gledalaca 5.000, sudija: Bobi Maden (Škotska), strelac: Tadić u 38. minutu (iz penala), žuti kartoni: Novikovas (Litvanija),  Rodić, Maksimović (Srbija).   LITVANIJA:  Setkus 7, Klimavičus 6, Jankauskas 6, Vaitakunas 7, Zulpa 6, Baravijukas 6, Novikovas 6, Kuklis 6 (Vorotjomas 6), Verbickas 6(Šermas), Slivka 6, Černič 6.

SRBIJA:  Dmitrović 7, Rukavina 6, Milenković 6, Veljković 6, Rodić 6 (Kolarov), Maksimović 7, Matić 7(Lukić), Kostić 6 (Radonjić), Tadić 8, Živković 7,  Mitrović 8.

 

Rezultati Prva liga A grupa

Nema~ka-Francuska 0:0 C grupa

Italija-Poqska 1:2

Druga liga

A grupa

Češka – Ukrajina 1:2

B grupa

Turska-Rusija 1:2

D grupa

Vels-Irska 4:1

Treća liga

A grupa Albanija-Izrael 1:0

C grupa

Norve{ka-Kipar 2:0

Slovenija – Bugarska 1:2

D grupa

Litvanija-Srbija 0:1

Rumunija-Crna Gora 0:0

Četvrta liga

A grupa

Kazahstan-Gruzija0:2

Azerbajdžan – Kosovo 0:0

C grupa

Farska Ostrva-Malta 3:1

D grupa

Gibraltar-Makedonija 0:2

Letonija-Andora 0:0

Danas

Severna Irska-BiH(15)

Belorusija-San Marino(18)

Finska-Ma|arska (18)

[vajcarska-Island (18)

Engleska-[panija (20.45)

Estonija-Gr~ka (20.45)

Luksemburg-Moldavija (20.45)  

Autor:
Pošaljite komentar