Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Superliga plej-of: Majstorija Novice Maksimovića (video, foto)

17.04.2022. 20:08 20:21
Piše:
Izvor: V. Fifa

U ne baš lepoj, ali zato rastrzanoj fudbalskoj predstavi koja je obilovala prekidima, Vojvodina je stigla do tri boda, zahvaljujući velemajstorskom pogotku Maksimovića.

Sve ostalo brzo će se zaboraviti, ali ne i činjenica da su se sada Novosađani pomerili na peto mesto na tabeli, odmah iza TSC-a, čime su ujedno istakli kandidaturu za evropsku vizu.

Nešto konkretnije ušla je u utakmicu ekipa Napretka, predvođena s klupe Zoranom Milinkovićem, čovekom koji je po dobrom upamćen u Novom Sadu iz vremena kada je vodio tim Vojvodine. Gosti su diktirali ritam, ne dopuštajući crveno-belima da se nameste i uspostave stil fudbala koji bi im pogodovao i agresivnošću na loptu nastojeći da stignu do prilike za postizanje gola.\

Ipak, na isteku 25. minuta, lepo se u kaznenom prostoru Kruševljana zagradio Bojan Matić, lepo primio loptu i pokušao potom da lobuje golmana Vasiljevića. U tome je i uspeo, ali je, umesto mreže, zatresao samo prečku i rezultat je ostao 0:0. Domaćin je postajao sve opasniji, sada je on preuzeo konce i češće atakovao ka golu rivala. Međutim, igra je često seckana zbog obostranih prekršaja, pa dinamičnijeg i tečnijeg fudbala nije ni moglo da bude.


Pesma za šampione

Pred početak utakmice, burnim aplauzom pozdravljeni su hokejaši Vojvodine, koji su pre nekoliko dana savladali Crvenu zvezdu i vratili titulu prvaka Srbije u Novi Sad. Ledeni oklopnici crveno-belih doneli su sa sobom i šampionski pehar, a najvatrenije pristalice novosadskog kluba pozdravile su ih slavljeničkom pesmom.

Povreda Kočića

U 38. minutu u duelu su bili kapiten Vojvodine Zukić i igrač Napretka Kočić. Mladi Novosađanin se u skoku poslužio laktom i Kruševljanin je ostao da leži na travi. Zukić je opravdano dobio žuti karton, dok je Kočić morao da napusti igru, dugo su mu lekari pomagali u kolima hitne pomoći, a onda je prevezen u Klinički centar Vojvodine.


U 53. minutu mogao je možda Napredak da uradi nešto više, usledio je oštar centaršut Đorđa Jovanovića s leve strane, ali je čuvar mreže „stare dame“ Emil Rockov bio oprezan i otklonio potencijalnu opasnost. Pomalo konfuzno delovali su igrači u crveno-belim dresovima, ekipa iz Lazarevog grada opet je delovala za nijansu konkretnije i na tribinama su kod navijača Vojvodine počeli da se čuju uzdasi nestrpljenja.

Igrao se 66. minut, kada su kombinovali na desnoj strani napada Novosađana Matić i Vukadinović, ovaj drugi povukao je loptu u sredinu i raspalio levom nogom, ali je Vasiljević, ne bez muke, zauistavio taj udarac.

A onda je usledio najlepši potez na utakmici... Centrirao je s desne strane Bastajić, neko iz odbrane Napretka izbacio je loptu, pravo na desnu nogu veterana Novice Maksimovića, koji je, onako iz prve, uhvatio volej i „pocepao“ mrežu Kruševljana. Bio je to pogodak za TV špice, kakav se retko viđa na našim terenima i, što je za domaćina bilo još važnije, doneo im je vođstvo od 1:0.

Na isteku zaustavnog vremena, po desnoj strani pobegao je Vladan Novevski, pokušao da centrira, a lopta je zakačila jednog odbrambenog igrača Napretka i odsela po drugi put u mreži.

VojvodinaNapredak 2:0 (0:0)

NOVI SAD: Stadion „Karađorđe“, gledalaca: 1.000, sudija: Stojanović (Beograd). Strelci: Maksimović u 75. i Novevski u 90 4. minutu. Žuti kartoni: Zukić, Topić, Vukčević, trener Radojičić (Vojvodina), a Ivanić, Kunić (Napredak).

VOJVODINA: Rockov 7, Jeličić 7 (Novevski 6,5), Kovačević 7, D. Stevanović 7, Đorđević 7, Maksimović 8, Topić 6,5 (Nešković 6,5), Vukadinović 7 (Busnić -), V. Simić 7, Zukić 6,5 (Bastajić 7), Matić 7 (Vukčević 6,5).

NAPREDAK: Vasiljević 7, S. Jovanović 6,5, Kerkez 7, Mladenović 6,5 (Džugurdić -), Spremo 7, Kočić 6,5 (Ivanić 6,5), Krstić 6,5, M. Stevanović 6,5, Đ. Jovanović 7 (Marjanović 7), Mršić 6,5, Melunović 6,5 (Kunić -).

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar