broken clouds
19°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Суперлига плеј-оф: Мајсторија Новице Максимовића (видео, фото)

17.04.2022. 20:08 20:21
Пише:
Извор: В. Фифа

У не баш лепој, али зато растрзаној фудбалској представи која је обиловала прекидима, Војводина је стигла до три бода, захваљујући велемајсторском поготку Максимовића.

Све остало брзо ће се заборавити, али не и чињеница да су се сада Новосађани померили на пето место на табели, одмах иза ТСЦ-а, чиме су уједно истакли кандидатуру за европску визу.

Нешто конкретније ушла је у утакмицу екипа Напретка, предвођена с клупе Зораном Милинковићем, човеком који је по добром упамћен у Новом Саду из времена када је водио тим Војводине. Гости су диктирали ритам, не допуштајући црвено-белима да се наместе и успоставе стил фудбала који би им погодовао и агресивношћу на лопту настојећи да стигну до прилике за постизање гола.\

Ипак, на истеку 25. минута, лепо се у казненом простору Крушевљана заградио Бојан Матић, лепо примио лопту и покушао потом да лобује голмана Васиљевића. У томе је и успео, али је, уместо мреже, затресао само пречку и резултат је остао 0:0. Домаћин је постајао све опаснији, сада је он преузео конце и чешће атаковао ка голу ривала. Међутим, игра је често сецкана због обостраних прекршаја, па динамичнијег и течнијег фудбала није ни могло да буде.


Песма за шампионе

Пред почетак утакмице, бурним аплаузом поздрављени су хокејаши Војводине, који су пре неколико дана савладали Црвену звезду и вратили титулу првака Србије у Нови Сад. Ледени оклопници црвено-белих донели су са собом и шампионски пехар, а најватреније присталице новосадског клуба поздравиле су их слављеничком песмом.

Повреда Кочића

У 38. минуту у дуелу су били капитен Војводине Зукић и играч Напретка Кочић. Млади Новосађанин се у скоку послужио лактом и Крушевљанин је остао да лежи на трави. Зукић је оправдано добио жути картон, док је Кочић морао да напусти игру, дуго су му лекари помагали у колима хитне помоћи, а онда је превезен у Клинички центар Војводине.


У 53. минуту могао је можда Напредак да уради нешто више, уследио је оштар центаршут Ђорђа Јовановића с леве стране, али је чувар мреже „старе даме“ Емил Роцков био опрезан и отклонио потенцијалну опасност. Помало конфузно деловали су играчи у црвено-белим дресовима, екипа из Лазаревог града опет је деловала за нијансу конкретније и на трибинама су код навијача Војводине почели да се чују уздаси нестрпљења.

Играо се 66. минут, када су комбиновали на десној страни напада Новосађана Матић и Вукадиновић, овај други повукао је лопту у средину и распалио левом ногом, али је Васиљевић, не без муке, зауиставио тај ударац.

А онда је уследио најлепши потез на утакмици... Центрирао је с десне стране Бастајић, неко из одбране Напретка избацио је лопту, право на десну ногу ветерана Новице Максимовића, који је, онако из прве, ухватио волеј и „поцепао“ мрежу Крушевљана. Био је то погодак за ТВ шпице, какав се ретко виђа на нашим теренима и, што је за домаћина било још важније, донео им је вођство од 1:0.

На истеку зауставног времена, по десној страни побегао је Владан Новевски, покушао да центрира, а лопта је закачила једног одбрамбеног играча Напретка и одсела по други пут у мрежи.

ВојводинаНапредак 2:0 (0:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 1.000, судија: Стојановић (Београд). Стрелци: Максимовић у 75. и Новевски у 90+4. минуту. Жути картони: Зукић, Топић, Вукчевић, тренер Радојичић (Војводина), а Иванић, Кунић (Напредак).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Јеличић 7 (Новевски 6,5), Ковачевић 7, Д. Стевановић 7, Ђорђевић 7, Максимовић 8, Топић 6,5 (Нешковић 6,5), Вукадиновић 7 (Буснић -), В. Симић 7, Зукић 6,5 (Бастајић 7), Матић 7 (Вукчевић 6,5).

НАПРЕДАК: Васиљевић 7, С. Јовановић 6,5, Керкез 7, Младеновић 6,5 (Џугурдић -), Спремо 7, Кочић 6,5 (Иванић 6,5), Крстић 6,5, М. Стевановић 6,5, Ђ. Јовановић 7 (Марјановић 7), Мршић 6,5, Мелуновић 6,5 (Кунић -).

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар