Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Superliga: Isključenje Simića odredilo tok susreta

20.08.2022. 20:11 20:14
Piše:
Izvor: Dnevnik/Filip Bakić

Dobru utakmicu, punu ritma, obostranih prilika, ali i (ne)spornih sudijskih odluka, imali su priliku da prate gledaoci na „Karađorđu“. Vojvodina je punih 45 minuta igrala  s igračem manje, nakon što je iskuljučen bio Veljko Simić, a gosti iz Lučana to su iskoristili i stigli do velikog boda.

Već u 5. minutu po levoj strani dobro je prošao kapiten Stefan Đorđević, lepo centrirao pred gol Lučanaca, lopta je zakačila Baraja, a najbrži na drugoj stativi bio je Veljko Simić. Na njegovu i žalost navijača Vojvodine, umesto mreže Mladosti, zatresla se stativa, ali svakako je to bila najava zanimljivog susreta. Gosti su se opredelili za jak defanzivni blok, iz kojeg su pokušavali da krenu u kontranapade, ali se i sledeća opasna situacija desila pred njihovim golom. Posle centaršuta s desne strane, glavom je ponovo Đorđević pokušao da prebaci golmana Samčovića, ali je ovaj vrhovima prstiju uspeo da zakači loptu i promeni joj smer, odnosno spasi svoj tim.

U 35. minutu zapretio je najpre ponovo Veljko Simić, lopta se odbila do Malbašića koji je šutirao iz okreta, ali se na gol liniji našao jedan gostujući igrač i sprečio sigurno vođstvo tima iz Srpske Atine. Odgovorili su gosti kontrom u 39. minutu, kada je Jojić izbio pred Nikolu Simića, doduše više s desne strane, pa je odlični čuvar mreže dobro skratio ugao, a onda i izbio loptu iz svog šesnaesterca. Tri minuta kasnije, Đorđević je bio neodlučan da izbaci loptu, oduzeo mu je Jojić i krenuo ka golu, ali je izvanredno reagovao Mamadu Traore i otklonio opasnost.

I kada se učinilo da je to sve za prvo poluvreme, u 45. minutu drugi žuti karton dobio je Veljko Simić, koji je morao da napusti teren. Ne možemo da se otmemo utisku da je arbitar Pavle Tomić prelako isključio najboljeg igrača Vojvodine i omogućio brojčanu prednost gostima, ali, naravno, komptetntnu ocenu njegove arbitraže daće nadležni sudiski organi FSS-a. Uostalom, povici protiv arbitra s tribina, išli su u prilog ovakvom našem razmišljanju, ali je susret nastavljen i ubrzo je usledio kraj poluvremena.

Tek što je počeo nastavak, imao je Iv Baraje lepu priliku da iuz slobodnog udarca sa 17 metara donese promenu rezultata, ali je njegov šut otišao preko gola. Iako s čovekom manje, Novosađani su svim silama krenuli ka golu Samčovića, ne obazirući se na hendikep i pokazujući rešenost da, ipak, osvoje sva tri boda.

A onda su u 54. minutu lepo kombinovali Bjeković, Nikolić i Baraje, da bi neko iz odbrane Mladosti oborio tamnoputog igrača Vojvodine. Tomić je odmah pokazao na belu tačku, a siguran realizator najstrože kazne bio je Nemanja Nikolić i domaćin je poveo.

Tek tada Mladost je krenula nešto hrabrije i ofanzivnije ka golu na kojem je stajao Nikola Simić. Međutim, odbrana domaćina, na čelu sa stamenim Mamaduom Traoreom, dosta lako je izlazila na kraj s njihovim atacima. Čak je u 66. minutu, posle sjajne kontre, ekipa iz Srpske Atine mogla da duplira prednost, ali su se Malbašić, Milosavljević i Nikolić prekombinovali.


Minut ćutanja za Milana Đuričića

Pred početrak jučerašnje utakmice, fudbalski Novi Sad i gledaoci na stadionu „Karađorđe“ minutom ćutanja odali su poslednju poštu Milanu Đuričiću, koji je nedavno preminuo. Popularni Đumi ostavio je neizbrisiv trag u FK Vojvodina, čiji je trener bio u dva navrata, pa su se gledaoci dugim aplauzom i skandiranjem njegovog imena oprostili od čoveka koji je iskreno voleo crveno-bele.

Opomena navijačima

Sredinom prvog poluvremena na severnoj tribini navijači su istakli parolu „U Srbiji VAR služi da nameštanju pomoć pruži“. Zvanični spiker je reagovao i upozorio gledaoce da to nije dozvoljeno i da sudija može čak i da prekine susret.


Kazna je ubrzo stigla, jer je u 68. minutu Milan Bojović pokazao da je i dalje strelac ekstra klase. Iskoristio je loptu s desnog krila, namestio se i pogodio nebranjeni deo mreže, za izjednačenje na 1:1. Mogli su gosti u 72. minutu i do potpunog preokreta, međutim, Nikola Simić je skrenuo udarac Bojovića u korner. Minut-dva kasnije, na drugoj strani Kabić je odlično šutirao s više od 20 metara, ali je Samčović zaustavio taj njegov slobodnjak.

Šta je u 80. minutu promašio Milan Vidakov! Kabić mu je kreirao divnu situaciju, mladi napadač je želeo sigurno najbolje, ali nije dobro zahvatio loptu i velika šansa otišla je u nepovrat. U finišu susreta, prilike su imali ponovo Vidakov, a onda i Traore, ali je rezultat ostao nepromenjen.

VojvodinaMladost (L) 1:1 (0:0)

NOVI SAD: Stadion „Karađorđe“, gledalaca: 2.500, sudija: Pavle Tomić (Beograd). Strelci: Nikolić (iz penala) u 54. za Vojvodinu, a Bojović u 68. minutu za Mladost Žuti kartoni: V. Simić (Vojvodina), a Ćirković, Bojović, Vesnić, Baha, Samčović, Ješić (Mladost). Crveni karton: V. Simić (Vojvodina) u 45. minutu.

VOJVODINA: N. Simić 7, Bjeković 7 (Lazarević -), Traore 7,5, Kopitović 7, Đorđević 7, Topić 7, Milosavljević 6,5 (Busnić), Baraje 7 (Zukić), V. Simić 7, Malbašić 6,5 (Kabić 7), N. Nikolić 7 (Vidakov 6,5).

MLADOST (L): Samčović 7, Milošević 6,5, Babić 6,5, Jojić 7 (Dunđerski -), Vesnić 6,5 (Mićević -), Baha 6,5, Gordić 6,5 (Radivojević -), Udovičić 6,5, Ćirković 6,5, Ješić 6,5, Bojović 7.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga: Vojvodina-Mladost (Lučani) 1:1 (0:0) (kraj)

Superliga: Vojvodina-Mladost (Lučani) 1:1 (0:0) (kraj)

20.08.2022. 17:58 19:57