broken clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Суперлига: Искључење Симића одредило ток сусрета

20.08.2022. 20:11 20:14
Пише:
Извор: Дневник/Филип Бакић

Добру утакмицу, пуну ритма, обостраних прилика, али и (не)спорних судијских одлука, имали су прилику да прате гледаоци на „Карађорђу“. Војводина је пуних 45 минута играла  с играчем мање, након што је искуључен био Вељко Симић, а гости из Лучана то су искористили и стигли до великог бода.

Већ у 5. минуту по левој страни добро је прошао капитен Стефан Ђорђевић, лепо центрирао пред гол Лучанаца, лопта је закачила Бараја, а најбржи на другој стативи био је Вељко Симић. На његову и жалост навијача Војводине, уместо мреже Младости, затресла се статива, али свакако је то била најава занимљивог сусрета. Гости су се определили за јак дефанзивни блок, из којег су покушавали да крену у контранападе, али се и следећа опасна ситуација десила пред њиховим голом. После центаршута с десне стране, главом је поново Ђорђевић покушао да пребаци голмана Самчовића, али је овај врховима прстију успео да закачи лопту и промени јој смер, односно спаси свој тим.

У 35. минуту запретио је најпре поново Вељко Симић, лопта се одбила до Малбашића који је шутирао из окрета, али се на гол линији нашао један гостујући играч и спречио сигурно вођство тима из Српске Атине. Одговорили су гости контром у 39. минуту, када је Јојић избио пред Николу Симића, додуше више с десне стране, па је одлични чувар мреже добро скратио угао, а онда и избио лопту из свог шеснаестерца. Три минута касније, Ђорђевић је био неодлучан да избаци лопту, одузео му је Јојић и кренуо ка голу, али је изванредно реаговао Мамаду Траоре и отклонио опасност.

И када се учинило да је то све за прво полувреме, у 45. минуту други жути картон добио је Вељко Симић, који је морао да напусти терен. Не можемо да се отмемо утиску да је арбитар Павле Томић прелако искључио најбољег играча Војводине и омогућио бројчану предност гостима, али, наравно, комптетнтну оцену његове арбитраже даће надлежни судиски органи ФСС-а. Уосталом, повици против арбитра с трибина, ишли су у прилог оваквом нашем размишљању, али је сусрет настављен и убрзо је уследио крај полувремена.

Тек што је почео наставак, имао је Ив Бараје лепу прилику да иуз слободног ударца са 17 метара донесе промену резултата, али је његов шут отишао преко гола. Иако с човеком мање, Новосађани су свим силама кренули ка голу Самчовића, не обазирући се на хендикеп и показујући решеност да, ипак, освоје сва три бода.

А онда су у 54. минуту лепо комбиновали Бјековић, Николић и Бараје, да би неко из одбране Младости оборио тамнопутог играча Војводине. Томић је одмах показао на белу тачку, а сигуран реализатор најстроже казне био је Немања Николић и домаћин је повео.

Тек тада Младост је кренула нешто храбрије и офанзивније ка голу на којем је стајао Никола Симић. Међутим, одбрана домаћина, на челу са стаменим Мамадуом Траореом, доста лако је излазила на крај с њиховим атацима. Чак је у 66. минуту, после сјајне контре, екипа из Српске Атине могла да дуплира предност, али су се Малбашић, Милосављевић и Николић прекомбиновали.


Минут ћутања за Милана Ђуричића

Пред почетрак јучерашње утакмице, фудбалски Нови Сад и гледаоци на стадиону „Карађорђе“ минутом ћутања одали су последњу пошту Милану Ђуричићу, који је недавно преминуо. Популарни Ђуми оставио је неизбрисив траг у ФК Војводина, чији је тренер био у два наврата, па су се гледаоци дугим аплаузом и скандирањем његовог имена опростили од човека који је искрено волео црвено-беле.

Опомена навијачима

Средином првог полувремена на северној трибини навијачи су истакли паролу „У Србији ВАР служи да намештању помоћ пружи“. Званични спикер је реаговао и упозорио гледаоце да то није дозвољено и да судија може чак и да прекине сусрет.


Казна је убрзо стигла, јер је у 68. минуту Милан Бојовић показао да је и даље стрелац екстра класе. Искористио је лопту с десног крила, наместио се и погодио небрањени део мреже, за изједначење на 1:1. Могли су гости у 72. минуту и до потпуног преокрета, међутим, Никола Симић је скренуо ударац Бојовића у корнер. Минут-два касније, на другој страни Кабић је одлично шутирао с више од 20 метара, али је Самчовић зауставио тај његов слободњак.

Шта је у 80. минуту промашио Милан Видаков! Кабић му је креирао дивну ситуацију, млади нападач је желео сигурно најбоље, али није добро захватио лопту и велика шанса отишла је у неповрат. У финишу сусрета, прилике су имали поново Видаков, а онда и Траоре, али је резултат остао непромењен.

ВојводинаМладост (Л) 1:1 (0:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 2.500, судија: Павле Томић (Београд). Стрелци: Николић (из пенала) у 54. за Војводину, а Бојовић у 68. минуту за Младост Жути картони: В. Симић (Војводина), а Ћирковић, Бојовић, Веснић, Баха, Самчовић, Јешић (Младост). Црвени картон: В. Симић (Војводина) у 45. минуту.

ВОЈВОДИНА: Н. Симић 7, Бјековић 7 (Лазаревић -), Траоре 7,5, Копитовић 7, Ђорђевић 7, Топић 7, Милосављевић 6,5 (Буснић), Бараје 7 (Зукић), В. Симић 7, Малбашић 6,5 (Кабић 7), Н. Николић 7 (Видаков 6,5).

МЛАДОСТ (Л): Самчовић 7, Милошевић 6,5, Бабић 6,5, Јојић 7 (Дунђерски -), Веснић 6,5 (Мићевић -), Баха 6,5, Гордић 6,5 (Радивојевић -), Удовичић 6,5, Ћирковић 6,5, Јешић 6,5, Бојовић 7.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Суперлига: Војводина-Младост (Лучани) 1:1 (0:0) (крај)

Суперлига: Војводина-Младост (Лучани) 1:1 (0:0) (крај)

20.08.2022. 17:58 19:57