Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Srpski trenerski trojac plasirao se s Asterasom u plej-of fudbalskog prvenstva Grčke

02.03.2021. 13:04 13:07
Piše:
Izvor: Miloš Bajić, Milan Rastavac i Goran Šaula, foto: Privatna arhiva

Kada je na početku  fudbalskog prvenstva Grčke ekipa, uslovno rečeno, malenog Asterasa savladala veliki Panatinaikos, to kao da je bila najava visokih dometa kluba iz Tripolija.

Na čelu ovog tima nalazi se naš trener Milan Mima Rastavac, a prvi saradnici su mu Goran Šaula, legendarni fudbaler Vojvodine, i Beograđanin Miloš Bašić, koji su  postavljali nove klupske rekorde i doveli Asteras do plasmana u plej-of, dva kola pre završetka lige.

- Trenutno smo peti na tabeli, iako je naš plasman u doigravanje bio izvestan i ranije - rekao je Rastavac za “Dnevnik”. - Ostvarili smo šest pobeda zaredom, u poslednjih devet kola imali smo sedam pobeda i dva remija i po tome smo bili najuspešniji grčki klub. To nas je i dovelo u ovu lepu poziciju i sada smo počeli da razmišljamo i o plasmanu u Evropu, koji će obezbediti četiri najbolje ekipe. Razlika u bodovima je mala, čeka nas u plej-ofu još 10 utakmica, tako da je sve moguće. Jedino je Olimpijakos nedodirljiv, a svi ostali timovi imaće šansu da izbore plasman u međunardonu konkurenciju.


Nikad ne reci nikad

Rastavac je ostavio i te kakav trag u srpskom fudbalu, kao član stručnog štaba selektora Mladena Krstajića na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine  i kao uspešni trener Radničkog iz Niša.

- Već četiri godine radim u Grčkoj i “namestio” sam se u ovoj zemlji. Nemam kontakte s našim klubovima, ali je posao trenera takav da nikada ne možeš da kažeš - nikad. Videćemo šta će vreme da donese.


Da li je ovako visok plasman Asterasa bio očekivan ili je reč o iznenađenju, pitali smo trenera Rastavca.

- Rekao bih da je reč o iznenađenju, jer se klub, pre mog dolaska, nalazio u donjem delu tabele. Kada sam preuzeo ekipu imali smo priliku da i lane uđemo u doigravanje, ali  nam je to izmaklo u poslednjem kolu. U plej-autu smo bili najbolji, a ove sezone smo želeli da napravimo iskorak i uspeli smo. U gradu je zavladala prava euforija i, ako biste upitali nekog od žitelja Tripolija kakve su klupske ambicije, siguran sam da biste dobili  odgovor da će Asteras u doigravanju ostvariti svih 10 pobeda.


Gazde se nadaju

Odlični rezultati kluba izazvali su ogromnu pažnju ljubitelja fudbala u Tripoliju i okolini, ali pandemija čini svoje i tribine na stadionima su prazne.

- Ovde i dalje važi lokdaun, pa kafići i restorani, osim kada je u pitanju dostava, ne rade. Gazde Asterasa, međutim, nadaju se skorom ukidanju restrikcija, jer bi to bila idealna prilika da se klupska kasa napuni od prodaje ulaznica za atraktivne utakmice koje nam slede i za koje vlada enormno interesovanje – istakao je Rastavac.


Letos nam je rekao da klub ima veliki broj stranaca. Da li se njihov broj možda povećao u zimskom prelaznom roku?

- Nije, nismo doveli ni jednog novajliju – kaže Rastavac. – Ipak, imamo puno Španaca i Argentinaca, pa smo podizanjem nivoa igre došli u poziciju da sada pobeđujemo i velikane grčkog fudbala. U ovoj sezoni savladali smo već PAOK, Panatinaikos i Aris, a jedino nam još uvek izmiče Olimpijakos.  Zbog toga sam više nego zadovoljan.

Ima li  interesovanja većih klubova za ove naše trenere?

- Određeni kontakti i razgovori na tu temu postoje, ali ne želim o tome da pričam do trenutka kada mi istekne ugovor, a to će biti jun. Fokusiran sam na Asteras i ono što nam sledi, mada sam ambiciozan trener i imam velike ciljeve. Moj stručni štab, naročito njegov srpski deo, radi  odličan posao i ovo što smo do sada uradili, zajednički je uspeh - poručio je Mima Rastavac.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Rastavac u stručnom štabu reprezentacije Srbije

Rastavac u stručnom štabu reprezentacije Srbije

17.03.2018. 21:29 21:33
Goran Šaula asistent Mimi Rastavcu u Asterasu

Goran Šaula asistent Mimi Rastavcu u Asterasu

06.09.2020. 08:30 08:34