clear sky
16°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Српски тренерски тројац пласирао се с Астерасом у плеј-оф фудбалског првенства Грчке

02.03.2021. 13:04 13:07
Пише:
Извор: Милош Бајић, Милан Раставац и Горан Шаула, фото: Приватна архива

Када је на почетку  фудбалског првенства Грчке екипа, условно речено, маленог Астераса савладала велики Панатинаикос, то као да је била најава високих домета клуба из Триполија.

На челу овог тима налази се наш тренер Милан Мима Раставац, а први сарадници су му Горан Шаула, легендарни фудбалер Војводине, и Београђанин Милош Башић, који су  постављали нове клупске рекорде и довели Астерас до пласмана у плеј-оф, два кола пре завршетка лиге.

- Тренутно смо пети на табели, иако је наш пласман у доигравање био известан и раније - рекао је Раставац за “Дневник”. - Остварили смо шест победа заредом, у последњих девет кола имали смо седам победа и два ремија и по томе смо били најуспешнији грчки клуб. То нас је и довело у ову лепу позицију и сада смо почели да размишљамо и о пласману у Европу, који ће обезбедити четири најбоље екипе. Разлика у бодовима је мала, чека нас у плеј-офу још 10 утакмица, тако да је све могуће. Једино је Олимпијакос недодирљив, а сви остали тимови имаће шансу да изборе пласман у међунардону конкуренцију.


Никад не реци никад

Раставац је оставио и те какав траг у српском фудбалу, као члан стручног штаба селектора Младена Крстајића на Светском првенству у Русији 2018. године  и као успешни тренер Радничког из Ниша.

- Већ четири године радим у Грчкој и “наместио” сам се у овој земљи. Немам контакте с нашим клубовима, али је посао тренера такав да никада не можеш да кажеш - никад. Видећемо шта ће време да донесе.


Да ли је овако висок пласман Астераса био очекиван или је реч о изненађењу, питали смо тренера Раставца.

- Рекао бих да је реч о изненађењу, јер се клуб, пре мог доласка, налазио у доњем делу табеле. Када сам преузео екипу имали смо прилику да и лане уђемо у доигравање, али  нам је то измакло у последњем колу. У плеј-ауту смо били најбољи, а ове сезоне смо желели да направимо искорак и успели смо. У граду је завладала права еуфорија и, ако бисте упитали неког од житеља Триполија какве су клупске амбиције, сигуран сам да бисте добили  одговор да ће Астерас у доигравању остварити свих 10 победа.


Газде се надају

Одлични резултати клуба изазвали су огромну пажњу љубитеља фудбала у Триполију и околини, али пандемија чини своје и трибине на стадионима су празне.

- Овде и даље важи локдаун, па кафићи и ресторани, осим када је у питању достава, не раде. Газде Астераса, међутим, надају се скором укидању рестрикција, јер би то била идеална прилика да се клупска каса напуни од продаје улазница за атрактивне утакмице које нам следе и за које влада енормно интересовање – истакао је Раставац.


Летос нам је рекао да клуб има велики број странаца. Да ли се њихов број можда повећао у зимском прелазном року?

- Није, нисмо довели ни једног новајлију – каже Раставац. – Ипак, имамо пуно Шпанаца и Аргентинаца, па смо подизањем нивоа игре дошли у позицију да сада побеђујемо и великане грчког фудбала. У овој сезони савладали смо већ ПАОК, Панатинаикос и Арис, а једино нам још увек измиче Олимпијакос.  Због тога сам више него задовољан.

Има ли  интересовања већих клубова за ове наше тренере?

- Одређени контакти и разговори на ту тему постоје, али не желим о томе да причам до тренутка када ми истекне уговор, а то ће бити јун. Фокусиран сам на Астерас и оно што нам следи, мада сам амбициозан тренер и имам велике циљеве. Мој стручни штаб, нарочито његов српски део, ради  одличан посао и ово што смо до сада урадили, заједнички је успех - поручио је Мима Раставац.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Раставац у стручном штабу репрезентације Србије

Раставац у стручном штабу репрезентације Србије

17.03.2018. 21:29 21:33
Горан Шаула асистент Мими Раставцу у Астерасу

Горан Шаула асистент Мими Раставцу у Астерасу

06.09.2020. 08:30 08:34