Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SRPSKA LIGA - GRUPA VOJVODINA Pirova pobeda Kuljana 

06.06.2022. 11:57 12:01
Piše:
Izvor: pixabay.com

Hajduk - Vršac 4:2 (3:1)

KULA: Stadion „Milan Sredanović“, gledalaca 200. Sudija: Čekićević ( Morović). Strelci: Vlaisavljević u 2. Matijašević u 20. i 52. i Radmanović u 40. za Hajduk, a Jovković u 31. i 48. minutu za Vršac. Žuti kartoni: Ivanović i Vujošević ( Hajduk), a Lazevski, Pajević i Jungić (Vršac).

HAJDUK: Drinčić 6, Plavšić 7 ( od 46. Slijepčević 7), Jančić –( od 27. Damjanović 7), Ivanović 7, Šakić 7, Vlaisavljević 7, Radmanović 8, Matijašević 8 ( od 65. Kočiš -), Božović 7, Masalušić 7 i Vujošević 7.

VRŠAC: Uzelac 6, Stojković 7, Beljin 7, Milićević 6 (od 46. Jungić 7), Jovković 8, Blagojević 7, Novaković 7 (od 60. Stanisavljev -), Lazevski 7, F. Ilić 6, Pajević 7 i M. Ilić 7.

Pirova pobeda Hajduka na oproštaju od sezone, ali na žalost i od Srpske lige. Savladali su Kuljani novog člana Prve lige, ekipu Vršca, ali im to nije bilo dovoljno da sačuvaju status srpskoligaša, jer je rival u borbi za opstanak Radnički iz Zrenjanina slavio u Kikindi i tako ekipu Hajduka ostavio ispod crte. Pobeda fudbalera Hajduka protiv Vrščana je proizvod  veće motivisanosti, jer su gosti davno obezbedili plasman u viši rang i došli su u Kulu da samo odrade formalnost, dok je Hajduk, osluškujući dešavanja u Kikindi bio načisto da mu samo pobeda ostavlja nadu.

I već u 2. minutu Matijašević idealno upošljava Vlaisavljevića koji sa 6-7 metara pogodio je za 1:0. U 20. minutu „hajduci“ su duplirali vođstvo. Vlaisavljević je prošao po boku, odigrao povratnu loptu Šakiću koji je prosleđuje Matijaševiću, a ova sa desetak metara pogađa „malu mrežicu“ kraj desne stative gola gostiju. Vrščani su ni krivi ni dužni smanjili u 31. minutu. Kapiten Hajduka Masalušić je jednu loptu vratio svom golmanu Drinčiću, ovaj okleva pri ispucavanju, u blok muje ušao Jovković, Drinčić ga je pogodio loptom koja se odbija u mrežu.

U finišu prvog dela Hajduk je stigao do rećeg gola. Korner je izveo Ivanović, a nabačenu loptu na prvoj stativi Radmanović je zahvatio glavom I poslao u mrežu golmana Uzelca.

Već na otvaranju drugog dela Vrščani su ponovo smanjili rezultat.  U 48. minutu rezervista Jungić je prošao po boku, uputio prizeman centaršut, a ispred štopera Hajduka do lopte je stigao Jovković i poslao  u mrežu Drinčića. Nedugo zatim domaćini su postigli I četvrti gol. Matijašević je odlično ispratio jednu dubinsku loptu, krenuo sam ka golu Uzelca koji mu polazi u susret, ali iskusni Matijašević sa nekih dvadesetak metara šutirao kraj njega za konačan rezultat 4:2 za Hajduk.         

Đ. Bojanić

Omladinac - Feniks 0:2 (0:1)

NOVI BANOVCI: Stadion Omladinca, gledalaca 250, sudija Samac (Futog). Strelaci: Dragić u 30. i Šimun u 77. minutu.Žuti kartoni: Bajić, Ležaić  (Omladinac), Radišić, Matić, Anđelković, Šimun (Feniks).

OMLADINAC: Gudžurić 6, Misić 6 (Kramer 6), Osman 6 (Sekulić 6), Bajić 6, Savić 6, Milojević 6 (Radosavljević 6), Subotić 6 (Igrač 6), Gajić 6, Kapur 6, Mićić 6 (Ljubović 6), Ležaić 6.

FENIKS: Dević 7, Šalipur 7 (Matić 7), Marjanović 7, Radišić 7, Ilić 7, Šimun 8, Popović 7, Dragić 8 (Cvjetinović 7), Mijajlović 7, Anđelković 7 (Mihajlović 7), Jelović 7.

U Novim Banovcima je odigrana dobra utakmica, u kojoj, su gosti diktirali tempo. Posle kornera gostiju, u 30. minutu, Kapur, je pokušao da izbije loptu u polje, ali je pogodio Ležaića u leđa. Lopta je pala u peterac, a Dragić je klizećim startom loptu prosto ugurao u domaću mrežu. Posle vođstva gostiju domaći igrači su preuzeli incijativu. kreću

U  35. minutu, posle centaršuta Gajića, Ležaić glavom dočekuje loptu na nekih pet metara, ali je bio neprecizan.Tri minuta kasnije gosti su mogli udvostručiti vođstvo. Popović je abacio  loptu iz kornera, a Marjanović  nije uspeo da matira izblizine Gudžulića.

U nastavku, već, u 58. minutu domaćini su mogli poravnati rezultat. Mićić je idealno centrirao pred gol gostiju,a Stojanovićje  glavom loptu prebacio do Subotića, koji je bio za malo kratak.

U 70. minutu Popović je izveo korner za goste. Marjanović je u velikoj šansi, ali je za malo neprecizan. Ipak, u 77. minutu gosti su postigli i drugi gol. Šimun je dobio dubinsku loptu, koju, odmah, iz prve šutirao sa desetak metara i poslao u nebranjeni deo mreže.

I. Mitrović - B. Roknić

Kikinda - Radnički (Zr) 0:1 (0:0)

KIKINDA: Gradski stadion, gledlaca 300, sudija: Mrđa (Pančevo). Strelac: Runjevac u 76. minutu. Žuti kartoni: Rafael (Kikinda) i Lekić, Krstinić, Novevski, Turkulj, Čigoja, Gajilović i Dučić (Radnički).

OFK KIKINDA: Savkov 7,5, Stepančev 7 (Morović), Reljić 6,5, Kecman 6,5, Ivanović 7 (Božić), Stevanović 6, Zeljković 6,5, Nikolić 7, Đukić 7,5, Rafael 7 (Molnar), Radovanović 6,5 (Miloševac).

RADNIČKI: Lekić 7, Ćušić 7, Marković 7 (Novevski 7), Runjevac 8, Krstinić 7 (Kovačević), Turkulj 6,5, Ilić 6,5, Čigoja 7, Gajilović 6,5, Dučić 7, Krasić 7.

Kikinđani su se časno oprostili,  a Zrenjaninci osvojili spasonosne bodove. Bila je to rezultatski kranje neizvesna utakmica i sve je moglo biti. Već u 9. minutu Petar Ilić je  7-8 metara iskosa pogodio je stativu domaćina. Potom polušansu nije ikoristio Nikolić, a pet minuta kasnije Đukić je glavom sa osam metara savladao golmana gostija Lekića, a Ćušić je takođe glavom izbio sa gol crte.

U 33. minutu lepu priliku propušta Nikolić. U nastavku meča, 55. minutu, Ilić izbija pred Savkova koji ga je nadmudrio. U 65. minutu Dučić je pogodio sa 25 metara mesto gde se spasaju stativa i prečka ali i  Savkov odlično interveniše.

Gol odluke postignut je kada je Ćušić izveo slobodan udarac sa pozicije levog krila a buketa igrača najbolje se glavom snašao Jovan Runjevac i pogodio mrežu. Posle toga, u 86. minutu Ilić ima još jednu priliku, a svi napori domaćina da izjednači nisu urodili plodom pa su se na kraju Zrenjaninci radovali jer su ostvarili siguran opstanak.

P. Trnić

Autor:
Pošaljite komentar