Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

S promocije novih fudbalera Vojvodine: Prelazni rok još nije završen

17.07.2018. 15:34 15:38
Piše:
Izvor: Dnevnik/ B. Lučić

Veoma aktivno bilo je rukovodstvo Fudbalskog kluba Vojvodina u dosadašnjem toku letnjeg prelaznog roka.

Motivisani saznanjem da se u timu nešto mora ozbiljno promeniti, čelni ljudi kluba, u dogovoru sa šefom stručnog štaba Aleksandrom Veselinovićem i njegovim saradnicima, zasukali su rukave i na stadion “Karađorđe” stiglo je čak deset novajlija. Dolazili su u hodu, tokom priprema za novu sezonu, ali se od njih, zajedno sa starosedeocima na koje se računa, očekuje da Vošu vrate u sam vrh srpskog fudbala i ponovo se izbore za pravo da igraju u kvalifikacijama za evropsko takmičenje.

U FC “Vujadin Boškov” u Veterniku odražana je promocija novih fudbalera crveno-belih. Njoj su, između ostalih, prisustvovali predsednik kluba Dušan Vlaović, predsednik Skupštine FK Vojvodina Dragan Samardžić, potpredsednik UO Ljubomir Apro, kao i gosti Ognjen Cvjetićanin, član gradskog Veća zadužen za omladinu i sport, Vlastimir Mastilović, član gradske Uprave za sport i mnogi drugi. Igrači su izašli pred predstavnike medija, nasmejani i dobro raspoloženi i kao da su time poručili da su svesni onoga što se od njih očekuje, ali i da su spremni da očekivanja ispune.

„Uz finansijsku konsolidaciju kluba, osnovni cilj uprave bio je da se konsoliduje i osveži igrački kadar“, rekao je Dušan Vlaović, predsednik Upravnog odbora FK Vojvodina.

„Posao na osvežavanju redova ekipe počeli smo još zimus, kada smo doveli četvoricu fudbalera, ali se ispostavilo da to nije bilo dovoljno. Kroz konsulatcije s trenerom Veselinovićem, već tada smo znali na kojim pozicijama u timu moramo da pronađemo odgovarajuća rešenja. U pregovore smo ušli dobro pripremljeni, ali nije bilo ni malo lako dogovoriti se s igračima o angažmanu, zbog dužine samog prelaznog roka. Ipak, uspeli smo u dovođenju većine željenih novajlija i bio sam svedok da su stručni štab i njegov šef danima i noćima analizirali njihove fudbalske, ali i ljudske kvalitete.“

Prvi čovek Novosađana potom je rekao i nešto više o ambicijama kluba u sezoni koja počinje već u petak, kada Vojvodina igra utakmicu sa Mladosti iz Lučana (20 časova, TV).


Crveno-bele novajlije, jednim pogledom

Juče su se predstavnicima medija predstavili sledeći novai fudbaleri Voše: Nemanja Milojević (stigao iz Čukaričkog, potpisao ugovor na 3 godine), Aranđel Stojković (Spartak ŽK, ugovor na 2 godine), Milan Đurić (Jagodina, 2 godine), Damir Zlomislić (Široki Brijeg, 2 godine), Lazar Đorđević (Podbrezova, Slovačka, 2 godine), Ismael Beko Fofana (Čukarički, 2 godine), Dijamatis Huhumis (Slovan Bratislava, 2 godine), Danijel Graovac (Željezničar, Sarajevo, 3 godine), Aleksandar Mirkov (Bečej, 4 godine) i Filip Starič (Cibalija, Vinkovci, 4 godine).


„Naše ambicije su jasne, jer želimo povratak u vrh klupskog fudbala u Srbiji i obezbeđivanje prava da zaigramo u evropskoj konkurenciji. Kao i uvek, posebnu pažnju posvetićemo nastupima u takmičenju za Kup Srbije, ali i rezultatima svih ekipa iz naše omladinske škole. Prošla sezona bila je vredna jedino zaborava, ali smo svesni toga da, ukoliko izostane obezbeđivanje i stvaranje potrebnih preduslova, pre svega onih finansijskih, željeni rezultati će izostati. Sve nas raduje to što vidimo da su se osmesi vratili u našu svlačionicu i to nas hrabri. Prelazni rok je, dakle, blizu kraja za nas, ali još uvek nije završen.“

Zahvaljujući se “prijateljima kluba koji su pomogli da dovedemo sve ove igrače”, Vlaović je na kraju istakao i sledeće:

„Koliko naš novi tim može, imaćemo priliku svi zajedno da vidimo već u petak, kada nas očekuje duel s ekipom Mladosti. Posebnu zahvalnost dugujemo Gradu Novom Sadu i njegovom gradonačelniku Milošu Vučeviću, koji je osvedočeni prijatelj FK Vojvodina. Takođe, zahvalni smo i članu UO kluba Dušanu Bajatoviću, kao i poznatim privrednicima Petku Bobaru i Milenku Cicmilu.“

Usledilo je potom fotografisanje novih igrača Vojvodine s crveno-belim dresovima, uz osećaj koji prosto kao da je bio vidljiv u konferencijskoj sali FC “Vujadin Boškov” - da neki novi, mnogo povoljniji vetrovi danas duvaju u novosadskom klubu.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
FK Vojvodina pred početak nove sezone

FK Vojvodina pred početak nove sezone

16.07.2018. 08:37 08:43