Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FK Vojvodina pred početak nove sezone

16.07.2018. 08:37 08:43
Piše:
Izvor: Vinsent Eze ulazi u golgetersku formu  Foto: J. Grlić

Puno toga promenilo se u timu FK Vojvodina u odnosu na prošlu sezonu. Veliki broj standardnih igrača napustio je Novosađane, isto toliko ih je i došlo, a nepovoljna okolnost za šefa stručnog štaba Aleksandra Veselinovića i njegove saradnike bila je u tome što su novajlije stizale u hodu, u različitim delovima pripremnog perioda.

Zbog toga pojedinci, i pored nesumnjivog kvaliteta koji poseduju, još uvek nisu uigrani s ostatkom ekipe, pa je zbog toga trener novosadske ekipe insistirao na tome da generalna proba pred početak nove sezone, duel s Katarom na stadionu “Karađorđe”, bude zatvorena za javnost. Na tribinama nije bilo publike, ali, što je posebno zanimljivo, priliku da prate utakmicu nisu imali ni novinari koji redovno izveštavaju sa utakmica crveno-belih.

„Pobedili smo rezultatom 2:0 i, generalno, zadovoljan sam odnosom svih prvotimaca prema obavezama koje su u igri imali“, istakao je Veselinović. „Golove su postigli Fofana i Eze, a rival se predstavio kao odličan izbor za utakmicu kakva nam je bila potrebna, jer je moglo da se primeti da u toj ekipi nastupa dosta igrača koji su nastupali u ozbiljnim ligama. S druge strane, ušli smo u pobedničku seriju, jer tokom priprema, ako se izuzme susret naših “rezervista” s Bečejom, nismo izgubili utakmicu. Odigrali smo prva dva duela nerešeno s ekipama Budućnosti iz Podgorice i Zvijezde 09 iz Bijeljine (oba puta skor je bio 2:2), a u dve poslednje provere savladali smo ruski Ural (2:1) i sada Katar (2:0).“

O tome koliko mu je duel s Katarom pomogao u rešavanju dilema oko sastava koji će istrčati na megdan ekipi Mladosti, trener Novosađana je istakao:

„Pomogla mi je ova utakmica puno, iako nemam dilemu koji će sastav početi susret s Lučancima. Kapiten Nikola Antić neće igrati zbog povrede, a Lazar Arsić se vraća u konkurenciju za tim. Jasno je da ćemo imati u postavi samo dvojicu standardnih igrača iz prošle sezone, a svi ostali, na ovaj ili onaj način, biće novajlije koje još uvek nisu uigrane. Potreban nam je proces rada od par nedelja kako bismo ih doveli do željene forme, ali to vreme nemamo. Vidljivo je da još uvek među igračima ne postoji kvalitetna međusobna komunikacija i zbog toga, uz već pomenuti faktor vremena, trebaće nam i velika doza strpljenja kod svih onih koji vole Vojvodinu. Kvalitet igrača nesumnjivo postoji, što svedoči o odličnoj selekciji kada smo dovodili novajlije i nadam se da će nam rezultati na početku Superlige ići naruku, kako bismo dostigli nivo forme koji želimo. Znači, očekuje nas još puno napornog rada, ali treba da budemo i optimisti.“


S Lučancima u petak



Nova sezona u fudbalskoj Superligi Srbije biće otvorena utakmicom Vojvodina - Mladost, koja se igra u petak, 20. jula. Duel je na programu na stadionu “Karađorđe”, a njegov početak zakazan je za 20 časova, uz TV prenos na kanalu TV Arena sport 1.


Da li je ovo konačni sastav takmičarske ekipe na koju Voša računa u novoj sezoni, ili je moguće da crveno-beli u preostalom delu prelaznog roka angažuju još kojeg novajliju, teško je tvrditi.

„Doveli smo puno novih igrača i zbog toga smo se našli u netipičnoj situaciji kada je reč o profesionalnom fudbalu. To je, međutim, surova realnost u kojoj živimo i treba što pre da joj se prilagodimo, što, uostalom, i činimo. U planu je da dovedemo još nekoliko novajlija, a videćemo da li ćemo u tome uspeti na način na koji to priželjkujemo“, najavio je Aleksandar Veselinović.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
FK Vojvodina: Huhunis potpisao na dve godine

FK Vojvodina: Huhunis potpisao na dve godine

11.07.2018. 16:53 17:09
Milojević na tri godine u FK Vojvodina

Milojević na tri godine u FK Vojvodina

19.06.2018. 11:48 11:56
Kadetima FK Vojvodina pehar na Turniru regiona u Češkoj

Kadetima FK Vojvodina pehar na Turniru regiona u Češkoj

17.06.2018. 22:09 22:11