Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Rockov pred derbi sa Partizanom priželjkuje pobedu

03.12.2017. 08:28 08:29
Piše:
Izvor: Jelena Grlić

NOVI SAD: Burna sedmica ostala je iza fudbalera Vojvodine, u kojoj su dva puta poraženi i u kojoj su ostali bez šefa stručnog štaba Vladimira Buača.

Minimalni porazi od Bačke u Bačkoj Palanci i Borca kod kuće, za posledicu su imali smenu trenera, pa je brigu o ekipi do daljeg preuzeo Zoran Vasiljević, koji će vatreno krštenje imati u današnjem derbiju s Partizanom, u Beogradu.

Uloga favorita, kada se u obzir uzmu sve okolnosti, apsolutno je na strani crno-belih, ali sada je otvoreno pitanje na koji način će na Novosađane delovati šok- terapija i efekti koje bi promena na klupi mogla da donese ekipi.

- Svaki novi trener odmah po stupanju na dužnost unosi i neke novine u rad – rekao je golman Emil Rockov, jedan od najpouzdanijih i najstandardnijih prvotimaca Vojvodine u ovoj sezoni. – Profesionalci smo, moramo tome da se prilagođavamo u hodu i ne očekujem nikakve probleme u tom segmentu. Pred nama je derbi s Partizanom, dobro se međusobno poznajemo i očekujem, iskren da budem, pozitivnu reakciju svih nas. Iako svi gledaju na Partizan kao na apsolutnog favorita za pobedu, treba da budemo fokusirani isključivo na sebe same i na to da uspostavimo željenu igru. Voleo bih da se ispucamo u ovom susretu, da odigramo bez ikakvih kočnica i da pokušamo da sami sebe prijatno iznenadimo.


Objektivni optimizam 

I pored sumornog perioda u kojem se Vojvodina našla, Emil Rockov veruje u dolazak boljih dana, pa je, zamoljen da kaže u kakvom raspoloženju dočekuje derbi s Partizanom, naglasio:

- Uvek sam objektivni optimista, pa je takav slučaj i pred današnju utakmicu s crno-belima. U svakoj utakmici cilj nam je pobeda, nema razloga da tako ne bude i u ovom susretu i ubeđen sam da ćemo uložiti maksimum snage i želje da pronađemo put do ostvarenja te naše želje.


Beograđani imaju odličnu ekipu, uostalom to najbolje potvrđuje i njihov plasman za prolećni deo takmičenja u Ligi Evrope. Posebno opasni mogu da budu u napadu, gde dominiraju Tavamba i Zoran Tošić, ali je tu i bivši igrač Vojvodine Ognjen Ožegović.

- Lično, ne strepim ni od koga – kategoričan je Rockov. – Sve Partizanove igrače odavno sam dobro izanalizirao, jer igrao sam već dosta puta protiv njih. Upoznat sam s njihovim vrlinama i manama i siguran sam da imamo prava rešenja za ono što mogu Tavamba i Tošić, ali svi ostali napadači beogradskog tima. Ponavljam, moramo da verujemo u sopstvene mogućnosti, snagu svakog pojedinca, ali i moć ekipe i da se isprsimo pred crno-belima.

O tome šta bi takav pristup današnjoj utakmici mogao da im donese, Emil Rockov je istakao:

- Najbolje za nas bilo bi da pobedimo Partizan i osvojimo važne bodove. Ne govorim o nekoj pobedi iz pukog hira, već o željenom trijumfu koji bi nam baš puno značio po pitanju povratka samopouzdanja. A ono bi nam, dalje, omogućilo da na mnogo višem nivou odigramo i preostale dve utakmice posle derbija, onu s Javorom kod kuće, a onda i sa Spartakom u Subotici. Dakako i da se vratimo među tri najbolja tima na tabeli. Mislim da sve o čemu pričam nije nemoguć epilog derbija, jer imali smo određeno zatišje kada je u pitanju naš ofanzivni red, pa je sada pravo vreme da budemo svedoci neke nove bure u našem napadu. Verujem da ćemo uspeti da pronađemo samopouzdanje koje nam je nedostajalo, a onda možemo da uradimo mnogo u svakom susretu.

Noć između subote i nedelje fudbaleri Voše proveli su u karantinu u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ i odatle kreću na utakmicu. Trener Zoran Vasiljević najavio je izmenu ili dve u odnosu na ranije susrete, a povređenih ili suspendovanih fudbalrea nema. Utakmica Partizan – Vojvodina igra se od 15 časova na stadionu Partizana, uz TV prenos na kanalu Arenasport 1.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Novi trener Vojvodine Zoran Vasiljević o utakmici sa Partizanom

Novi trener Vojvodine Zoran Vasiljević o utakmici sa Partizanom

01.12.2017. 19:22 19:28