Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ROCKOV: Možemo da prekinemo negativni niz

21.02.2020. 11:57 12:02
Piše:
Izvor: Emil Rockov, čuvar mreže novosadskog tima   Foto: J. Grlić

Oba crveno-bela tima, i Crvena zvezda i Vojvodina, u prolećni deo sezone ušli su pobedama.

Beograđani su bili bolji od Čukaričkog na Banovom brdu (2:0), Novosađani su nadigrali Proleter na “Karađorđu” (1:0), pa sutrašnju međusobnu derbi utakmicu na stadionu “Rajko Mitić” dočekuju u dobrom i optimizmom prožetom raspoloženju. Igraju jedan protiv drugog lider i trećeplasirana ekipa na superligaškoj tabeli, uz to i timovi s izraženo visokim ambicijama, pa se čini da bolja pozivnica ljubiteljima fudbala nije potrebna. Zbog toga se očekuje dobra poseta na našem najvećem stadionu, baš kao i zanimljiva i kvalitetna igra oba rivala.

Uloga favorita, po nama, pripada Crvenoj zvezdi: zbog tradicije u međusobnim okršajima, kvaliteta ekipe koju ima i činjenice da igra pred sopstvenim navijačima, ali ni Vojvodina u Beograd ne putuje spuštenog garda. Naprotiv, Novosađani imaju veliku želju da dokažu da mogu da pariraju aktuelnom prvaku, a time i opravdaju visoko postavljene ciljeve u sezoni.

- To je tačno, jer imamo samopouzdanje i pred sobom jasno definisano ono što želimo da ostvarimo, a to je plasman u Evropu - kategoričan je bio golman Emil Rockov, jedini A reprezentativac Srbije iz redova novosadske ekipe. - Da bismo ostvarili cilj, moramo da se bavimo sobom samima, jer sam siguran da smo po kvalitetu uz rame Zvezdi. Dobro je to što verujemo jedni u druge, što smo prava ekipa, dobro funkcionišemo i što među nama ne primećujem nikakve negativne emocije. Igrački smo sazreli, znamo kako se igraju velike utakmice i, lično, jedva čekam da derbi počne i da zauzmem svoje mesto na golu Vojvodine.


Besplatno za Vošine navijače

Za navijače Vojvodine obezbeđeni su besplatni prevoz i ulaznice za sutrašnju utakmicu u Beogradu. Polazak autobusa sa simpatizerima novosadskih crveno-belih zakazan je za subotu u 15 časova, kod južne tribine stadiona “Karađorđe”.

Svi zaintersovani, mogu da se prijave slanjem SMS poruke na broj telefona 064/126-22-66, danas do 15.30 časova (u prijavi treba dostaviti ime i prezime i broj lične karte).

Tradicija uz Beograđane

Uvidom u evidenciju do sada odigranih prvenstvenih utakmica između Crvene zvezde i Vojvodine, jasno je da je mnogo više uspeha imao beogradski tim. Dve ekipe crvenih i belih boja odigrale su ukupno 153 duela, a aktuelni šampion Srbije slavio je u 89 navrata, 34 utakmice završene su nerešenim rezultatima, dok je Voša bila bolja u 30 susreta. Gol razlika iznosi  296:156 za Beograđane.

Uz to, u poslednjih 10 odigranih utakmica, Zvezda je bila bolja, a još 2016. godine zbio se poslednji trijumf Novosađana, kada je Voša, zanimljivo i tada predvođena trenerom Nenadom Lalatovićem, u Beogradu slavila rezultatom 3:1.


Zanimljivo je to da od kada ste na golu Voše, nikada niste osetili slast pobede nad Crvenom zvezdom?

- Zvezda je jedina ekipa u domaćoj konkurenciji s kojom nisam osetio zadovoljstvo zbog pobede od kada čuvam mrežu Vojvodine, a to je nešto više od tri godine. Brojevi su, međutim, takvi i oni me posebno ne zanimaju, a jedini broj koji volim je nula na mestu koje označava broj pogodaka u našoj mreži. Prošlošću se ne opterećujem, jer razmišljanje o tome šta su radile neke druge generacije, ne bi nam išlo u korist.

Koji je put do ostvarivanja pozitivnog rezultata?

- Ubeđen sam da možemo da prekinemo negativni niz. Taktika je posao našeg stručnog štaba i tokom čitave sedmice radili smo na njoj. Iz ličnog iskustva, biće nam neophodno to da pokažemo hrabrost na terenu, samouzvernost i usredsređenost na zadatke koje u igri budemo imali. I da, naravno, u punoj meri pokažemo snagu tima koji imamo.

Posle duela s Beograđanima, čeka vas serija od još nekoliko važnih, pravih derbi susreta, poput duela sa Radničkim iz Niša, Voždovcem, Mladošću, Spartakom...?

- Raduje me period koji nas čeka, jer sve su to kvalitetne ekipe koje će pred nas nametnuti istinski takmičarski duh. Svaki bod nam je izuzetno bitan, a hrabri me to što smo u zaletu i što jasno kod saigrača primećujem želju pobeđuju i prave nove korake ka Evropi - naglasio je Emil Rockov.

Utakmica Crvena zvezda - Vojvodina igra se sutra od 18 časov, uz TV prenos na prvom kanalu TV Arenasport.

A. Predojević

 

 

 

Autor:
Pošaljite komentar
SUPERLIGA SRBIJE Crvena zvezda spremno dočekuje sutrašnji okršaj s Vojvodinom

SUPERLIGA SRBIJE Crvena zvezda spremno dočekuje sutrašnji okršaj s Vojvodinom

21.02.2020. 11:49 11:52
SUPERLIGA SRBIJE U maglovitoj Senti TSC savladao Vojvodinu

SUPERLIGA SRBIJE U maglovitoj Senti TSC savladao Vojvodinu

08.12.2019. 18:19 18:21
SUPERLIGA SRBIJE Proleter kroz maglu do zaslužene pobede

SUPERLIGA SRBIJE Proleter kroz maglu do zaslužene pobede

08.12.2019. 18:14 18:15