Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SUPERLIGA SRBIJE U maglovitoj Senti TSC savladao Vojvodinu

08.12.2019. 18:19 18:21
Piše:
Izvor: J. Grlić

SENTA: U vojvođanskom derbiju je bila utakmica zanimljiva, kvalitetna po veoma teškom terenu zbog magle, ali fudbaleri su se predstavili u dobroj formi.

TSC i Vojvodina odigrali su dobru utakmicu, uspešniji su bili Bačkotopolčani i došli do desete pobede u ovoj jesenjoj sezoni – 2:0 (1:0). Samo ih je pobeda interesovali i već u 6. minutu domaći su bili u prilici, ali šut Lukića izblokirao je Topić.

U 7. minutu Topić je šutirao sa 18 metara posle dubinske lopte Drinčića, ali je golman Filipović odlično odbranio taj šut. U 8. minutu u prodoru je bio Silađi, šutirao je sa 18 metara, ali preko prečke.

Gosti su u 14. minutu zapretili po drugi put kada je Drinčić izveo slobodan udarac sa 20 metara, ali je Filipović opet bio siguran. Najbolja šansa za 1:0 bila je u 16. minutu kada je Branko Duronjić pobegao odbrani Vojvodine, dobro centrirao po zemlji do Silađija koji sa pet metara promašuje loptu i lopta odlazi u gol aut.


Lalatović čestitao protivnuku na pobedi

Trener Vojvodine Nenad Lalatović je posle utakmice rekao:

- Čestitam i jednoj i drugoj ekiši na borbenoj igri. Bačkotopolčani su uzeli bodove i u prošlom kolu i sada, to je organizovan klub, igrali su veoma dobro i zaslužuju da se bore za Evropu. Mene raduje što imam šest omladinaca koji su igrali. Čestitam mom kolegi Zoltanu Sabou na dobroj igri i na zasluženoj pobedi.

Trener TSC-a Zoltan Sabo je posle utakmice rekao:

- Hvala na čestitkama od strane trenera Vojvodine Lalatovića. Od kako je preuzeo ekipu Vojvodine stabilizovao je i zauzeo drugo mesto. Utakmica je bila borbena, uslovi su bili teški, borili smo se. Mi smo dali dva gola i zasluženo smo pobedili.


U 31. minutu Novosađani su izveli brz napad preko Drinčića, kada je uputio loptu do Matića, ali on oštro šutira ali beznadežno. U 33. minutu najzad pogodak za TSC, kada je Arsenijević pobegao po desnoj strani, dobro centrirao do Duronjića koji je iskosa greškom odbrane Vojvodine i sa pet metara pogađa gol za 1:0.

Crveno-beli su imali šansu u 39. minutu kada je po koji put Matić bombardirao Filipović, a golman TSC-a ne predaje se tako lako. U samoj završnici Novosađani su imali priliku preko Bojana Matić koji šutira sa 15 metara preko stative. Samo što je počelo drugo poluvreme TSC je imao šansu preko Arsenijevića, kada je sa 16 metara opalio na gol Rockova a njegov šut izblokirao je Saničanin i lopta odlazi u korner. Posle ovih šansi obe krenule su jače, Vojvodina juri rezultat da izjednači, a TSC traži šansu za drugi gol, to su mogli u 59. minutu, kada je Vladimir Silađi šutirao sa 18 metara, a golman Vojvodine je krajnjim naporom izbacuje u korner. U 77. minutu ponovo šansa za Vojvodinu kada su za redom četiri kornera izveli, ali sve to golman Filipović brani i rešava situacije.

Velika radost na tribinama je bila u 84. minutu kada je postignut i drugi gol za TSC, kada je Tomanović uputio loptu brznogog Silađija koji je pobegao odbrani i sa 18 metara šalje loptu ispod prečke nemoćnog golmana Rockova. Sve je onda bilo i Vojvodina je poražena. Bačkotopolčani su bili bolji i zasluženo pobedili.

S. Stojiljković

 

TSC - Vojvodina 2:0 (1:0)

SENTA: Gradski stadion, gledalaca 2000, sudija: Jovanović (Beograd). Strelci: Duronjić u 33. i Silađu u 84. minuti.  Žuti kartoni: Svitić, Skopljak, Lukić, Filipović (TSC), a Devetak, Okeuhie (Vojvodina).

TSC: Filipović 8, Svitić 7 (Antonić 7), Skopljak 7, Tomanović 7, Miličević 7, Silađi 8 (Galić), Ponjević 7, Duronjić 8 (Rovčanin), Arsenijević 7, Balaž 7, Lukić 7.

VOJVODINA: Rockov 6,5, Devetak 6,5, Saničanin 7, Topić 7, Matić 7 (Nešković 6,5), Drinčić 7, Bojić 7, Gemović 6,5, Stojković 7, Veselinović 6,5 (Kokir), Okeuhie 6,5, Zukić 6,5.

 

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga: TSC - Vojvodina 2:0 (UŽIVO)

Superliga: TSC - Vojvodina 2:0 (UŽIVO)

08.12.2019. 14:50 16:53