Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

REPREZENTACIJA SE PRIPREMA ZA DVE ODLUČUJUĆE UTAKMICE KVALIFIKACIJA ZA EP „Orlovi“ na Mađare i Crnogorce bez Vlahovića i Ristića, ali je tu raspoloženi Mijat Gaćinović

10.10.2023. 16:56 17:00
Piše:
Izvor: FSS

Pred našim najboljim fudbalerima u narednim danima nalaze se dve, velika je verovatnoća, odlučujuće utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

“Orlovi” će prvo, u Budimpešti, imati priliku da se revanširaju selekcije Mađarske, a u naredni utorak, na stadionu “Rajko Mitić u Beogradu, dočekaće reprezentaciju Crne Gore. Članovi udarnog tima naše zemlje ovih dana treniraju na terenima Sportskog centra FSS-a u Staroj Pazovi, ali selektora Dragana Stojkovića muče povrede pojedinih igrača, zbog kojih neće biti u stanju dam u budu na raspolaganju. Najpre je za ove dve utakmice iz konkurencije otpao Dušan Vlahović, a najnovija informacija je da, takođe zbog ozlede, Piksi neće moći da računa ni na Mihaila Ristića, levog beka španske Selte.

- U poslednjoj utakmici koju je odigrao za svoj klub, i to u završnim minutima susreta, Mihailo je osetio bol s unutrašnje strane kolena. Juče ujutro imao je klinički pregled i magnetnu rezonancu, posle čega je konstatovano istegnuće unutrašnjeg bočnog ligamenta kolena. Zbog toga će morati da prođe kroz proces oporavka, koji će trajati najmanje od sedam do deset dana – objasnio je lekar našeg tima Dejan Aleksandrić.

Ristić je napustio SC FSS i pozdravio se sa saigračima, kojima je poželeo puno sreće i uspeha u narednim utakmicama.

Srbija će, dakle, u subotu biti oslabljena u susretu s Mađarima, kao i u par dana kasnije sa Crnogorcima. Iako naš selektor nema običaj da govori o pojedincima, odustao je od tog manira i bio vrlo konkretan u odgovoru na pitanje novinara koji srpski fudbaler je na njega ostavio najjači utisak u poslednjih mesec dana. Stojković je jasno i glasno odgovorio da je to Mijat Gaćinović.

– Izuzetno mi je drago i srećan sam što sam opet s reprezentacijom – istakao je Gaćinović. – Sigurno mi prijaju selektorove reči, a na meni je da opravdam njegovo poverenje i da dobre igre iz kluba prensem i u reprezentataciju. Pratili su me pehovi u poslednje tri godine, pa sam prvo okupljanje kod selektora Stojkovića propustio zbog povrede, posle toga nisam imao adekvatnu minutažu u nemačkom Hofenhajmu i bilo je razumljivo što me nije bilo na spisku. Sada je, srećom, sve u redu, igram konstantno u AEK-u, pružam dobre partije i spreman sam da doprinesem igri nacionalnog tima u dva najvažnija susreta na putu ka Evropskom prvenstvu.

O samoj utakmici s Mađarskom, kratko je dodao:

- U Budimpešti nas očekuju pun stadion i vatrena atmosfera, nešto slično kao što je bilo u Lisabonu, protiv Portugalije. Ali, zar nismo svi kao klinci sanjali da u takvom ambijentu igramo i pobeđujemo u dresu svoje zemlje? – upitao se mladić koji je poslednji nastup za naš A tim zabeležio još u novembru 2020. godine, u pobedi protiv Rusije od 5:0.

Mađarska i Crna Gora su stari znanci naših igrača iz prethodna dva ciklusa Lige nacija, a Mijat Gaćinović je u sva četiri susreta imao važnu ulogu u našoj reprezentaciji.

- Crnu Goru smo pobedili u oba meča, a sa Mađarima smo imali mnogo više problema. Jasno je da nas očekuju dva velika izazova. Mađarska je i pre mesec dana u Beogradu pokazala da je vrlo organizovana i dobro vođena reprezentacija. U njenoj igri nema padova, svi pružaju maksimum i teško primaju golove. I pored toga, stvorili smo veliki broj šansi u drugom poluvremenu i nismo zaslužili da izgubimo. Sada je prilika za revanš, dobra igra i pobeda u Budimpešti mogli bi da budu prava uvertira za spektakl na stadionu “Rajko Mitić” sa Crnom Gorom. Naša je obaveza da na terenu dokažemo da smo bolji od oba rivala i da zaslužujemo direktan plasman na Evropsko prvenstvo – dodao je Gaćinović.

A. Predojević

 

Autor:
Pošaljite komentar