broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СЕ ПРИПРЕМА ЗА ДВЕ ОДЛУЧУЈУЋЕ УТАКМИЦЕ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЕП „Орлови“ на Мађаре и Црногорце без Влаховића и Ристића, али је ту расположени Мијат Гаћиновић

10.10.2023. 16:56 17:00
Пише:
Извор: ФСС

Пред нашим најбољим фудбалерима у наредним данима налазе се две, велика је вероватноћа, одлучујуће утакмице за пласман на Европско првенство 2024. године у Немачкој.

“Орлови” ће прво, у Будимпешти, имати прилику да се реванширају селекције Мађарске, а у наредни уторак, на стадиону “Рајко Митић у Београду, дочекаће репрезентацију Црне Горе. Чланови ударног тима наше земље ових дана тренирају на теренима Спортског центра ФСС-а у Старој Пазови, али селектора Драгана Стојковића муче повреде појединих играча, због којих неће бити у стању дам у буду на располагању. Најпре је за ове две утакмице из конкуренције отпао Душан Влаховић, а најновија информација је да, такође због озледе, Пикси неће моћи да рачуна ни на Михаила Ристића, левог бека шпанске Селте.

- У последњој утакмици коју је одиграо за свој клуб, и то у завршним минутима сусрета, Михаило је осетио бол с унутрашње стране колена. Јуче ујутро имао је клинички преглед и магнетну резонанцу, после чега је констатовано истегнуће унутрашњег бочног лигамента колена. Због тога ће морати да прође кроз процес опоравка, који ће трајати најмање од седам до десет дана – објаснио је лекар нашег тима Дејан Александрић.

Ристић је напустио СЦ ФСС и поздравио се са саиграчима, којима је пожелео пуно среће и успеха у наредним утакмицама.

Србија ће, дакле, у суботу бити ослабљена у сусрету с Мађарима, као и у пар дана касније са Црногорцима. Иако наш селектор нема обичај да говори о појединцима, одустао је од тог манира и био врло конкретан у одговору на питање новинара који српски фудбалер је на њега оставио најјачи утисак у последњих месец дана. Стојковић је јасно и гласно одговорио да је то Мијат Гаћиновић.

– Изузетно ми је драго и срећан сам што сам опет с репрезентацијом – истакао је Гаћиновић. – Сигурно ми пријају селекторове речи, а на мени је да оправдам његово поверење и да добре игре из клуба пренсем и у репрезентатацију. Пратили су ме пехови у последње три године, па сам прво окупљање код селектора Стојковића пропустио због повреде, после тога нисам имао адекватну минутажу у немачком Хофенхајму и било је разумљиво што ме није било на списку. Сада је, срећом, све у реду, играм константно у АЕК-у, пружам добре партије и спреман сам да допринесем игри националног тима у два најважнија сусрета на путу ка Европском првенству.

О самој утакмици с Мађарском, кратко је додао:

- У Будимпешти нас очекују пун стадион и ватрена атмосфера, нешто слично као што је било у Лисабону, против Португалије. Али, зар нисмо сви као клинци сањали да у таквом амбијенту играмо и побеђујемо у дресу своје земље? – упитао се младић који је последњи наступ за наш А тим забележио још у новембру 2020. године, у победи против Русије од 5:0.

Мађарска и Црна Гора су стари знанци наших играча из prеthodna два циклуса Лиге нација, а Мијат Гаћиновић је у сва четири сусрета имао важну улогу у нашој репрезентацији.

- Црну Гору смо победили у оба меча, а са Мађарима смо имали много више проблема. Јасно је да нас очекују два велика изазова. Мађарска је и пре месец дана у Београду показала да је врло организована и добро вођена репрезентација. У њеној игри нема падова, сви пружају максимум и тешко примају голове. И поред тога, створили смо велики број шанси у другом полувремену и нисмо заслужили да изгубимо. Сада је прилика за реванш, добра игра и победа у Будимпешти могли би да буду права увертира за спектакл на стадиону “Рајко Митић” са Црном Гором. Наша је обавеза да на терену докажемо да смо бољи од оба ривала и да заслужујемо директан пласман на Европско првенство – додао је Гаћиновић.

А. Предојевић

 

Аутор:
Пошаљите коментар