Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Prvotimac Vojvodine Miljan Vukadinović, najbolji fudbaler 24. kola Superlige

04.03.2020. 10:50 10:53
Piše:
Foto: Miljan Vukadinović (90) u akciji, foto: J. Grlić

Želeo je zimus trener Vojvodine Nenad Lalatović da u redovima tima koji predvodi ima i Miljana Vukadinovića (27), jesenas igrača kruševačkog Napretka.

S tim je upoznao i rukovodstvo kluba, koje je uspelo da angažuje iskusnog krilnog napadača. U prva četiri prolećna kola moglo je da se vidi zbog čega je Lalatović toliko hteo da Vukadinović dođe, jer ovaj momak pruža zapažene partije, čija je dosadašnja kruna viđena u susretima s Radničkim i Voždovcem. Najpre je postigao evro-gol protiv Nišlija, a onda zabeležio gol i asistenciju u pobedi  od 2:1 nad “zmajevima”. Na  zvaničnom sajtu Superlige proglašen  je najboljim igračem 24. kola, što dodatno potvrđuje činjenicu da je reč o istinskom pojačanju.

- Sve je to lepo, ali ću ponoviti ono o čemu sam i ranije govorio: ništa od svega ne bi se desilo bez velike pomoći saigrača - skromno je kazao Vukadinović. - Navažnije je da smo s teškog gostovanja Voždovcu doneli tri boda i što smo savladali još jednog potencijalno konkurenta u borbi za osvajanje evropske vize. Do početka plej-ofa ostao nam je još duel s direktnim rivalom Čukaričkim na našem stadionu, ali biće i pre toga komplikovanih utakmica, od kojih je prva u subotu, kada nam u goste stiže Mladosti iz Lučana.

U utakmici sa Voždovcem bili ste veoma raspoloženi, asistirali ste Bojiću za izjednačenje i postigli gol za pobedu.

- Iskreno, prilikom upućivanja centaršuta u kazneni prostor domaćina nisam ni video ko se tamo nalazi. Verovao sam da će to biti visoki Mrkaić, ali je na pravom mestu, ipak, bio Bojić i veoma mi je drago što je baš on postigao gol. On mi je u 48. minutu uzvratio odličnim proigravanjem, posle kojeg sam postigao svoj drugi pogodak u dresu Vojvodine.


Stojković pauzira

Veoma dobru partiju na Dušanovcu prikazao je Aranđel Stojković, koji je, zbog povrede Mirka Topića, zaigrao na mestu defanzivnog veznog. Međutim, zaradio je četvrti žuti karton pa neće biti u konkurenciji za duel s ekipom Mladosti.

-  Aranđel će pauzirati u susretu s Lučancima, ali ćemo se potruditi da i bez njegove pomoći zabeležimo pobedu.


Utisak je da ste se veoma brzo privikli na Novi Sad?

- Odgovaraju mi i grad i klub i tu ništa ne bih menjao u nekom budućem periodu. I Mrkaić i ja imamo osećaj kao da nismo novajlije, već da smo tokom dužeg perioda u Vojvodini. Osećamo se kao da smo kod kuće. Prihvaćeni smo od saigrača i izražavam poštovanje zbog toga što su se potrudili da se obojica brzo adaptiramo. Nisam još uvek uspeo da bolje upoznam Novi Sad,ali ima vremena.Zanimljivo je to što me dosadašnji boravak u Novom Sadu umnogome podseća na vreme  dok sam bio u Slaviji iz Praga. I tamo sam se prelepo osećao, a sada kao da mi se sve te slike ponavljaju.

U subotu rival će vam biti ekipa iz Lučana?

- Pred nama je, po meni, mnogo teži duel nego što smo ga odigrali protiv Voždovca. Mladost se sa Spartakom bori za plasman u plej-of i svaki bod joj je od izuzetne važnosti. Nema nikakve sumnje da će na “Karađorđe” doći sa željom da se nadigrava i pokuša da nas iznenadi, ali mi znamo za čega se borimo, koliko nam je bitan svaki bod i učinićemo sve što je do nas da zabeležimo pobedu. Nadam se da će i navijači  biti u većem broju uz Vojvodinu i da ćemo, zajedničkim snagama, načiniti još jedan korak ka izlasku na evropsku scenu - poručio je Miljan Vukadinović.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Majstorija Vukadinovića za pobedu Voše nad Voždovcem (2:1)

Majstorija Vukadinovića za pobedu Voše nad Voždovcem (2:1)

01.03.2020. 13:42 16:17
Miljan Vukadinović presrećan zbog prvenca na Karađorđu

Miljan Vukadinović presrećan zbog prvenca na Karađorđu

29.02.2020. 13:52 13:54