light rain
14°C
14.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0333
usd
106.997
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Првотимац Војводине Миљан Вукадиновић, најбољи фудбалер 24. кола Суперлиге

04.03.2020. 10:50 10:53
Пише:
Фото: Миљан Вукадиновић (90) у акцији, фото: Ј. Грлић

Желео је зимус тренер Војводине Ненад Лалатовић да у редовима тима који предводи има и Миљана Вукадиновића (27), јесенас играча крушевачког Напретка.

С тим је упознао и руководство клуба, које је успело да ангажује искусног крилног нападача. У прва четири пролећна кола могло је да се види због чега је Лалатовић толико хтео да Вукадиновић дође, јер овај момак пружа запажене партије, чија је досадашња круна виђена у сусретима с Радничким и Вождовцем. Најпре је постигао евро-гол против Нишлија, а онда забележио гол и асистенцију у победи  од 2:1 над “змајевима”. На  званичном сајту Суперлиге проглашен  је најбољим играчем 24. кола, што додатно потврђује чињеницу да је реч о истинском појачању.

- Све је то лепо, али ћу поновити оно о чему сам и раније говорио: ништа од свега не би се десило без велике помоћи саиграча - скромно је казао Вукадиновић. - Наважније је да смо с тешког гостовања Вождовцу донели три бода и што смо савладали још једног потенцијално конкурента у борби за освајање европске визе. До почетка плеј-офа остао нам је још дуел с директним ривалом Чукаричким на нашем стадиону, али биће и пре тога компликованих утакмица, од којих је прва у суботу, када нам у госте стиже Младости из Лучана.

У утакмици са Вождовцем били сте веома расположени, асистирали сте Бојићу за изједначење и постигли гол за победу.

- Искрено, приликом упућивања центаршута у казнени простор домаћина нисам ни видео ко се тамо налази. Веровао сам да ће то бити високи Мркаић, али је на правом месту, ипак, био Бојић и веома ми је драго што је баш он постигао гол. Он ми је у 48. минуту узвратио одличним проигравањем, после којег сам постигао свој други погодак у дресу Војводине.


Стојковић паузира

Веома добру партију на Душановцу приказао је Аранђел Стојковић, који је, због повреде Мирка Топића, заиграо на месту дефанзивног везног. Међутим, зарадио је четврти жути картон па неће бити у конкуренцији за дуел с екипом Младости.

-  Аранђел ће паузирати у сусрету с Лучанцима, али ћемо се потрудити да и без његове помоћи забележимо победу.


Утисак је да сте се веома брзо привикли на Нови Сад?

- Одговарају ми и град и клуб и ту ништа не бих мењао у неком будућем периоду. И Мркаић и ја имамо осећај као да нисмо новајлије, већ да смо током дужег периода у Војводини. Осећамо се као да смо код куће. Прихваћени смо од саиграча и изражавам поштовање због тога што су се потрудили да се обојица брзо адаптирамо. Нисам још увек успео да боље упознам Нови Сад,али има времена.Занимљиво је то што ме досадашњи боравак у Новом Саду умногоме подсећа на време  док сам био у Славији из Прага. И тамо сам се прелепо осећао, а сада као да ми се све те слике понављају.

У суботу ривал ће вам бити екипа из Лучана?

- Пред нама је, по мени, много тежи дуел него што смо га одиграли против Вождовца. Младост се са Спартаком бори за пласман у плеј-оф и сваки бод јој је од изузетне важности. Нема никакве сумње да ће на “Карађорђе” доћи са жељом да се надиграва и покуша да нас изненади, али ми знамо за чега се боримо, колико нам је битан сваки бод и учинићемо све што је до нас да забележимо победу. Надам се да ће и навијачи  бити у већем броју уз Војводину и да ћемо, заједничким снагама, начинити још један корак ка изласку на европску сцену - поручио је Миљан Вукадиновић.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Мајсторија Вукадиновића за победу Воше над Вождовцем (2:1)

Мајсторија Вукадиновића за победу Воше над Вождовцем (2:1)

01.03.2020. 13:42 16:17
Миљан Вукадиновић пресрећан због првенца на Карађорђу

Миљан Вукадиновић пресрећан због првенца на Карађорђу

29.02.2020. 13:52 13:54