Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PRVI MEČ NOVOSAĐANA NA PRIPREMAMA U SLOVENIJI Uspešan Vošin test

05.07.2023. 19:54 20:22
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Vojvodina – Ocelul (Galaci) 2:2 (0:1)

LEBRING (Austrija): Stadion Sansiro, gledalaca 100, sudija Aleksander Harkan (Austrija), strelci: Malbašić u 64. i Čumić u 74. minutu za Vojvodinu, Bodišteanu u 35. i Teleš u 63. minutu za Ocelul, žuti kartoni:.

VOJVODINA: Carević, Lazarević, Busnić, Crnomarković, Antonijević, Zukić, Kajević (Miletić), Nikolić, Malbašić, Čumić (Ivanović), Vukić (Jovanović).

OCELUL: Relu, Rus, Negu, Jabre (Živulić), Želev, Žardan, Lopez, Kisoti, Teleš, Bodišteanu, Fatai.

Rezultatski bez pobednika, uz utisak da je iz minuta u minut sastav Vojvodine sve bolje funkcionisao u skladu sa zamislima stručnog štaba, prvim testom mogu da budu zadovoljni svi novosadskom timu naklonjeni poštovaoci fudbala. Vojvodina je zapretila prva, a začetnik akcija pred golom rumunskog tima bio je novopečeni kapiten Novosađana, reprezentativac Nikola Čumić. Dominirao je uz levu aut liniju, vezujući u čvor dvojicu čuvara Rusa i Kisotija. Jedan od njegovih centaršuteva prihvatio je i loptu iz prilične udaljenosti iznad prečke rumunskog gola uputio defanzivac Lazarević, koji je pođednako uspešno odgovarao na izazove i u defanzivnim i u ofanzivnim akcijama svoga tima. U tim intervalima utakmice svoje mesto u napadačkim formacijama tražili su novajlije Kajević krozu sredinu i Vukić u špicu napada, ali bez jasne uloge u linijama koje bi zatvorile taktičke zamisli stručnog štaba.

Posle desetak minuta, međutim, internacioalni sastav Galacija, nekadašnjeg rumunskog šampiona, sa tek trojicom Rumuna u sastavu, najpre je uspostavili ravnotežu, a potom i težište igre preneli na polovinu novosadskog tima. O njihovoj nadmoćnosti svedoči zbir od pet izvedenih kornera, kao i tri udarca u okvir gola, koje je uspešno amortizovao golan Carević do 35. minuta. U tom trenutku nije stigao da pokrije ugao posle povratne lopte na koju je natrčao Bodišteanu i poslao je u donji desni ugao za vođstvo Ocelulua. Odbrana Vojvodine u nekoliko navrata delovala je, neuigrano i nervozno, ali je stameni Crnomarković sigurnim intervencijama sinhronizovao poslednju liniju ispred Carevića, do ocene o isplativoj investiciji Vošine uprave  u novog komandanta odbrane. Stizao je Crnomarković i do protivničkog 16-erca da isprati prekide, stigao je i da zatrese mrežu udarcem glavom, posle Čumićevog centaršuta s leva, ali gol nije priznat jer ga je sudija Harkan, na intervenciju pomoćnika Heflera, poništio zbog ofasjd pozicije u kojoj se strelac nesuđenog izjednačenja našao.   U međuvremenu, preuzimajući inicijativu i diktirajući tempo u finišu prvog poluvremena, povoljne prilike propustili su Malbašić u 39. minutu i naročito Vukić jedan minut kasnije, kada se okliznuo s loptom na pet metara od linije gola, posle asistencije Kajevića. 

Drugo poluvreme započeo je isti sastav Vojvodine kome je trener Radoslav Batak ukazao poverenje u prvoj kontrolnoj utakmici. Ni kolega mu Dorinel Munteanu ništa nije menjao, što ukazuje na zadovoljstvo dvojice stručnjaka učinkom svojih izabranika za 45 minuta igre. I opet su Novosađani krenuli ofanzivnije, na isti način Čumić je gospodario levim krilom, a u 57. minutu njegov centaršut, uz asistenciju Želeva, završio je na stativi. Pridružio mu se potom i Malbašić, ali je šutirao pokraj gola.

Što ne uradiše Novosađani do 60-og, postigao je Portugalac Teleš u 63. minutu duplirajući vođstvo Ocelula, da bi samo jedan minut kasnije najzapaženiji novosadski igrač u drugom delu Malbašić svoju drugu priliku, za koju se praktično sam izborio, pretvorio u gol šutem u gornji desni ugao. Odličan lični učinak upotpunio je i kapiten Čumić u 74. minutu, nakon precizne asistencije Busnića. Do kraja rezultat je ostao nepromenjen, a momenat vredan izveštaja jeste izmena dva minuta pre kraja, kada jeVukića na terenu nasledio supertalentovani 17-godišnjak Lazar Jovanović.

L.Bakmaz

 

Autor:
Pošaljite komentar