clear sky
15°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРВИ МЕЧ НОВОСАЂАНА НА ПРИПРЕМАМА У СЛОВЕНИЈИ Успешан Вошин тест

05.07.2023. 19:54 20:22
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

Војводина – Оцелул (Галаци) 2:2 (0:1)

ЛЕБРИНГ (Аустрија): Стадион Сансиро, гледалаца 100, судија Александер Харкан (Аустрија), стрелци: Малбашић у 64. и Чумић у 74. минуту за Војводину, Бодиштеану у 35. и Телеш у 63. минуту за Оцелул, жути картони:.

ВОЈВОДИНА: Царевић, Лазаревић, Буснић, Црномарковић, Антонијевић, Зукић, Кајевић (Милетић), Николић, Малбашић, Чумић (Ивановић), Вукић (Јовановић).

ОЦЕЛУЛ: Релу, Рус, Негу, Јабре (Живулић), Желев, Жардан, Лопез, Кисоти, Телеш, Бодиштеану, Фатаи.

Резултатски без победника, уз утисак да је из минута у минут састав Војводине све боље функционисао у складу са замислима стручног штаба, првим тестом могу да буду задовољни сви новосадском тиму наклоњени поштоваоци фудбала. Војводина је запретила прва, а зачетник акција пред голом румунског тима био је новопечени капитен Новосађана, репрезентативац Никола Чумић. Доминирао је уз леву аут линију, везујући у чвор двојицу чувара Руса и Кисотија. Један од његових центаршутева прихватио је и лопту из приличне удаљености изнад пречке румунског гола упутио дефанзивац Лазаревић, који је пођеднако успешно одговарао на изазове и у дефанзивним и у офанзивним акцијама свога тима. У тим интервалима утакмице своје место у нападачким формацијама тражили су новајлије Кајевић крозу средину и Вукић у шпицу напада, али без јасне улоге у линијама које би затвориле тактичке замисли стручног штаба.

После десетак минута, међутим, интернациоални састав Галација, некадашњег румунског шампиона, са тек тројицом Румуна у саставу, најпре је успоставили равнотежу, а потом и тежиште игре пренели на половину новосадског тима. О њиховој надмоћности сведочи збир од пет изведених корнера, као и три ударца у оквир гола, које је успешно амортизовао голан Царевић до 35. минута. У том тренутку није стигао да покрије угао после повратне лопте на коју је натрчао Бодиштеану и послао је у доњи десни угао за вођство Оцелулуа. Одбрана Војводине у неколико наврата деловала је, неуиграно и нервозно, али је стамени Црномарковић сигурним интервенцијама синхронизовао последњу линију испред Царевића, до оцене о исплативој инвестицији Вошине управе  у новог команданта одбране. Стизао је Црномарковић и до противничког 16-ерца да испрати прекиде, стигао је и да затресе мрежу ударцем главом, после Чумићевог центаршута с лева, али гол није признат јер га је судија Харкан, на интервенцију помоћника Хефлера, поништио због офасјд позиције у којој се стрелац несуђеног изједначења нашао.   У међувремену, преузимајући иницијативу и диктирајући темпо у финишу првог полувремена, повољне прилике пропустили су Малбашић у 39. минуту и нарочито Вукић један минут касније, када се оклизнуо с лоптом на пет метара од линије гола, после асистенције Кајевића. 

Друго полувреме започео је исти састав Војводине коме је тренер Радослав Батак указао поверење у првој контролној утакмици. Ни колега му Доринел Мунтеану ништа није мењао, што указује на задовољство двојице стручњака учинком својих изабраника за 45 минута игре. И опет су Новосађани кренули офанзивније, на исти начин Чумић је господарио левим крилом, а у 57. минуту његов центаршут, уз асистенцију Желева, завршио је на стативи. Придружио му се потом и Малбашић, али је шутирао покрај гола.

Што не урадише Новосађани до 60-ог, постигао је Португалац Телеш у 63. минуту дуплирајући вођство Оцелула, да би само један минут касније најзапаженији новосадски играч у другом делу Малбашић своју другу прилику, за коју се практично сам изборио, претворио у гол шутем у горњи десни угао. Одличан лични учинак употпунио је и капитен Чумић у 74. минуту, након прецизне асистенције Буснића. До краја резултат је остао непромењен, а моменат вредан извештаја јесте измена два минута пре краја, када јеВукића на терену наследио суперталентовани 17-годишњак Лазар Јовановић.

Л.Bakmaz

 

Аутор:
Пошаљите коментар