Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PRVA NOVOSADSKA LIGA Slavlje Koviljčana u derbiju

15.08.2023. 14:25 14:28
Piše:
Izvor: pixabay.com

​​​​​​​NOVI SAD: Igralište Crvene zvezde na Vidovdanskom naselju, gledalaca 300, sudija Kudus (Noi Sad), strelci: Muratović u 70. za Crvenu zevdu,a Savić u 32. i Moravac (iz penala) u 79. minute za Šajkaš.

CRVENA ZVEZDA: Kosturanov, Mijić, A. Marković, D. Marković Dušanić, Marinković, Nikolaš, Hajrizi, Banjac (od 64. Muratović), Stanković (od 64. Savić), Vukašinović (od 90. Đurđev).

ŠAJKAŠ: Martinović, Tubić (od 70. Milanović), Živanov, Alempić, Zaov, Cvijić (od 17. Savić), Kotuljač, Maljurić, Veselinović, Moravac, Marcikić.

Bio je to pravi derbi, Koviljčani su u većem delu utakmice imali incijativu, ali i Zvezda ima za čin da žali. Domaći su u prvim minutima  napadali, Banjac je imao lepu priliku ali je šutirao slabo.

Koviljčani su poveli u 32. minutu nakon asistencije Kotuljača, mladi Dejan Savić je s prve stative loptu ubacio u gol. U drugom poluvremenu težište igre bilo je na polovini Šajkaša, međutim, napadali su i gosti i posle jednog brzog prodora Moravac je pogodio prečku. Do  izjednačenja došlo je  u 76. minutu. Nakon kornera u kaznenom prostoru se najbolje snašao rezervista Ognjen Muratović koji je glavom pogodio mrežu.  Desetak minuta kasnije fudbaleri Crvene zvezde skrivili su penal, a s bele tačke Ranko Moravac je bio precizan.  Moglo su gosti do kraja utakmice da postignu još jedan pogodak, u prvoj situaciji Veselinović je pogodio stativu a u drugoj je intervenisao Kosturanov.

        G. K.

 

ŽSK - Futog 2:1(0:1)

ŽABALJ: Igralište ŽSK-a, gledalaca oko 150,sudija Milutinović Novi Sad, strelci: Jovanović u 70. i 73. za ŽSK, Mih.Beronja u 30. minutu  za Futog.

ŽSK: Bajt 7, Marković 7, Paštalo 7, Lukić 7(Janjin), Tanasić 8, Mirić 7, A. Grbić 7, D. Grbić 7, Jovanović 8, Krulj 7, Mijatov 7.

FUTOG: Jakšić 7, Medić 7, Vulić 7, Lukač 7, Stevanovski 7, Mir. Beronja 7, Babić 7, Čepić 7, Martić 7, Kovač 7, Mih. Beronja 7.

Žabaljci su na staru prvenstva zabeležili minimalnu ali zasluženu pobedu nad solidnom ekipom Futoga. Trener domačih Tića Krsmanović u ovom susretu pružio je šansu nekolicini mlađih  igrača i bio je strpljiv i pored vođstva koji su stekli gosti nakon pola sata igre golom Mih. Beronje.

Reakcija domačih igrača usledila je sredinom drugog dela igre, kada su za svega tri minuta sa dva gola koja je postigao najbolji igrač utakmice Marko Jovanović preokrenuli rezultat.

        P. Bundalo

 

Petrovaradin - Bačka 8:0 (3:0)

PETROVARADIN: Igralište Petrovaradina, gledalaca 100, sduija: Akin (Futog), strelci: Adamek u 28. (iz penala) i 36. Pavlov u 37. 65. (iz penala) i 73. Erceg u 77. Stepanović u 87. i Sladojević u 89. minutu. Žuti kartoni: Sladojević (Petrovaradin), Struharik (Bačka).

PETROVARADIN: Georgijević, Miščević, Stefanović, Berić, Šimulija, Stanišić (Gardinovački), Dugonjić (Erceg), Kovačević, Pavlov (Laćanin), Adamek (Senderak), Panović (Sladojević).

BAČKA: Struharik, Popović (Glišić), Gavranić,Milosavljević, Karanović, Kuriš, N. Pavlov, Paprić (Pinćer), Todorović, R. Pavlov, Leđenac.

Lako su fudbaleri Petrovaradina savladali Bačku iz Bedgeča. Dileme nije bilo, posle tridesetak minuta igre domaći su slomili otpor gostiju i u finišu meča stigli i do ubedljive pobede.

         G. K.

 

Fruškogorski partizan - Jedinstvo 6:4 (4:0)

BUKOVAC: Igralište Fr. partizana, gledalaca 100, sudija: Kaplijev (Novi Sad), strelci: Janić u 19. Bubnjević u 33. (autogol) Berić u 42. Poznanović u 45. i 71. i V. Delić u 67. za Fr. partizan, a  Papak u 46. 56. i 78. i Teofilović u 81. minutu (iz penala) za Jedinstvo.  Žuti kartoni: Antonić ((Fr. partizan), Zorić (Jedinstvo).

FRUŠKOGORSKI PARTIZAN: Šurlan, D. Dević, Antonić (Knežević), Klincov, Janić, J. Dević (Kondić), Jevtić (Kantar), Berić, Poznanović, Tomljanović (V. Dević), Malinović.

JEDINSTVO: Disić, Teofilović, Dragoljević, Zorić (Mihajlović), Dimić (Tepić), Večanski (Klincov), Papak, Stančić (Zukić), Ikonić, Rankov, Bubnjević.

Fudbaleri Fruškogorskog partizana krenuli su sjajno i imali visoko vodstovod 4:1. Međutim, u nastavku meča su popustili i gosti su smanjili rezultat na 4:2 i u finišu utakmice možda bi stigli i do boda.      D. R.

 

Proleter - Omladinac 2:2 (1:1)

NOVI SAD: Igralište Proletera na Slanoj bari, gledalaca 150, sudija. Grmuša (Petrovaradin), strelci: Popović u 42. i Vitanović u 71. za Proleter, a Bakić u 26. i Stojanović u 48. minutu za Omladinac. Žuti kartoni: Spasojević, Vukaljević (Proleter), Makarić, Pankov, Stojanović, Dragan Zeljković (Omladinac).

PROLETER: Popin, Vukajlović, Popović, Paprić, Karan, Suvajyić, Petković, Vitanović, Ćulum (Miličević), Devušić (Spasojević), Galić.

OMLADINAC: D. Zeljković, Savić, Makarić (Ćurčić), Jovanović, Pankov, Martinović, Subotić, Nakomčić, Bakić (Đukanović), Stojanović, Dragan Zeljković.

Dva puta su fudbaleri Omladinca vodili na Slanoj bari, ali domaći sastav je uspeo da izjednači a u finišu meča mogao je doći i do pobede. Pre utakmice Proleteru za osvojeno prvo mesto je uručen pehar.

         A. Ž.

 

Susek - Hajduk (Č) 0:4 (0:0)

SUSEK: Igralište Sustek, gledalaca 70, sudija: Dragoljević (Bački Jarak), strelci, Marić u 65. Markov u 67. i Zec u 78. i 80. minutu. Žuti kartoni: Krstić, Kolar (Susek), Damjanović, SUvajac (Hajduk).

SUSEK: Lošić, Krstić, Dudić, Karaklajić, Rapić, Starčević, Kolar, Vokić (Jovanov), Ninić, Idrizi (Šepa), Morina.

HAJDUK: Šarić, Markov (Milovanović), Topić, Marković, Lazić, Damjanović, Rosić, Popović (Marić), Maksimović, Suvajac, Brkić (Zec).

Dok su imali snage fudbaleri Suseka su bili bolji tim. Međutim, u finišu meča Čuružani su preuzeli inicijativu i postigli četiri gola.

         B. St.

 

Jugović - Sirig 0:3 (0:0)

KAĆ: Sportski centar Siget, gledalaca 150, sudija: Ivanović (Novi Sad), stgrelci: Petrović u 7. Mijić u 35. i Kosić u 44. minutu. Žuti kartoni: Babić, Kasapović (Jugović). Crveni karton: Babić (Jugović).

JUGOVIĆ: Domazet, Potkonjak (Kasapović), Srdić, Subotin, Gvozdenović, Nikolić (Mudri), Babić, Igračev (Gavrilov), Sabo, Milojević (Đekić), Branković.

SIRIG: Crnojević, Tatić, Narayić (Vulić), Petrović, Ivanović, Bogojević, Mijić (Grujičić), Polić (Brežnjak), Grbić (Prodanov), Kojović (Vukelja), Kosić.

Utakmica je počela u žustrom tepmo i već posle 7 minuta  igre gosti su poveli preko Petrovića. Strahilja Babić posle dva žuta kartona dobio i crveni karton. Gosti su to iskoristili su postigli tri gola,

Kaćani su pokušavali da urade nešto a odbrana gostiju na čelu sa golmanom Crnojevićem sve napade domaćeg tima zaustavio.

         M. G.

 

Bačka (Đ) - Fruškogorac 1:1 (1:0)

ĐURĐEVO: Igralište Bačke, gledalaca 150, sudija: Štumpf (Novi Sad). Strelci: Rac u 23. za Bačku, a Perović u 77. minutu za Fruškogorac. Žuti kartoni: Stanković i Vujović (Bačka), a Glišić i Radaković (Fruškogorac).

BAČKA: A. Lišić, D. Trivunović, Rac, Stanković, Čegar, Letić (D. Tipčiov), P. Marković, Rodić, Dejanović (M. Marković), De. Trivunović (Zakonja), Vujović.

FRUŠKOGORAC: Rankov, Krpović (Vasojević), Andriga, Pavlović (Ćurkov), Malešević (Garunović), Glišić, Lakić (Popadić), Tucakov, Ranisavljević (Perović), Petrović.

Odigrali su Bačka i Fruškogorac dobar meč a na kraju je rezultat bio najrealniji. Poveli su domaćini pogodkom Raca u 23. minutu a gosti u drugom delu inicijativu krunisali u 77. minutu kada je Momir Petrović lepim udarcem savladao golmana Bačke Lišića. 

D. Tr.

Autor:
Pošaljite komentar