Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Proleter počeo pripreme za novu sezonu

16.06.2019. 08:58 09:03
Piše:
Izvor: FK Proleter

NOVI SAD: Pod vođstvom novog šefa struke Milića Ćurčića i sa znatno izmenjenim stručnim štabom, pripreme za nastupajuću sezonu, drugu koju će igrati u Superligi Srbije, počeo je novosadski Proleter.

Nakon velikog uspeha i plasmana u plej-of, pred novim stručnim rukovodstvom i igračkim kadrom nalazi se zadatak da nastave s daljim usponom kluba. Na prozivci je bilo preko 35 igrača, a radu su priključeni i talentovani omladinci. Nakon pozajmica, vraćeni su Ilić, Ivančević, Zeljković, golman Knežević, Lukić, Balabanović iz Rada, tu su i povređeni Andrejević i Šćepanović, kao i nekocina mladih, neafirmisanih igrača.

- U prošloj sezoni ostvarili ste sjajan rezultat. Što se organizacije kluba tiče, potrudićemo se da vas na pravi način ispratimo i pružimo vam adekvatne uslove. U nastupajućoj sezoni želim vam puno zdravlja i sreće, a za ostalo ćete se, verujem, sami izboriti radom i zalaganjem. Očekujem da će novi šef struke Milić Ćurčić opravdati ukazano poverenje, jer verujemo u njegov prepoznatljiv način rada, dokazan rezultatima u sredinama u kojima je ostavio traga. Nismo se mešali u odabir stručnog štaba, dali smo mu odrešene ruke i nadam se da ćemo biti jedan od klubova o kojima će se govoriti s dužnim poštovanjem - rekao je Antić.

Novi trener je potom igračima predstavio članove stručnog štaba, s  kojima će raditi.

-  O sebi neću puno da pričam. Ono što mogu da obećam jeste da ću se truditi da svaki trening osmisli da bude zanimljiv, značajan za karijeru i da sa njega odete kućama zadovoljni. Trudiću se da vam iskustvo i stečeno znanje u inostranstvu prenesem na pravi način. Krećemo od nule, jer za mene ste svi isti. Fantastičnu sezonu koja je iza vas imao sam u nekoliko navrata priliku da pratim. Naravno, velike zasluge pripadaju kolegi Draganu Radojičiću. Postavili ste ozbiljan zadatak da pokušamo da ponovimo rezultate ili da budemo još bolji, obzirom na visoke ambicije koje su postavljene pred nas - rekao je Ćurčić.


Mitar Ćuković u Lučanima

Prvi igrač koji je napustio redove tima sa Slane bare je spoljni levi Mitar Ćuković.

- Proveo sam lepe godine u Proleteru, istekao mi je ugovor, a ponuda iz Lučana bila je ona koju se nije mogla odbiti. Klubu želim  da ponovi odlične rezultate, a ja se već od srede okrećem obavezama u timu Mladosti - rekao je Ćuković.


Stručni štab  Proletera  pretrpeo je određene promene.

- U  radu će mi pomagati trener golmana Milenko Bjelića, a o fizičkoj spremi brinuće Goran Vuković, koji će pored toga raditi analize utakmica i individualne treninge i biće vam, kao i svi treneri, uvek na raspolaganju. Žigića i Žakulu svi dobro poznajete, reč je o momcima koji su već bili s vama, pozitivni su ljudi i veliki radnici.

Upoznao je Ćurčić igrače o obavezama koje ih očekuju.

-  Pošto su velike vrućine, imaćemo uvodni trening, u ponedeljak i utorak po dva treninga, a već u sredu nas očekuje prva utakmica na Banovom brdu sa Čukaričkim. Verujem da ćemo uspeti da narednog vikenda odigramo još jednu utakmicu koja bi mi dala trenutnu sliku igračkog kadra, a zbog konačnog spiska igrača koji će iće na pripreme u Sloveniju. Tamo odlazimo 29. juna i odigraćemo četiri utakmice s kvalitetnim ekipama. Za sada smo zakazali duele sa jednom ekipom sa Malte koja se bori u kvalifikacijama za ligu Evrope, a rivali će nam biti i slovenački superligaš Domžale, kao i ukrajinska Zorija. U pregovorima smo za četvrtog rivala i biće nam to finalna provera za prvenstvo.

- U dogovoru sa upravom naša želja je da šansu damo mlađim igračima, napravimo tim iskustva i mladosti. Klub treba da živi od prodaje mladih.Zato smo radu priključili dosta omladinaca.Pored toga očekujem minimum dva  iskusna pojačanja , superligaškog kova istakao je na kraju novi strateg Proletera.

M. Popović

Autor:
Pošaljite komentar